Документи НАБУ
Колонка банкіра
Спільне між Україною й Ізраїлем, і де тут МВФ
Роман Шпек, голова Ради НАБУ
Хронічна нездатність українських можновладців вчасно приймати необхідні рішення для ефективного реформування країни вкотре ставить під загрозу подальшу співпрацю України з МВФ
Новини НАБУ
Комплексна система захисту інформації потребує законодавчих змін

За ініціативи Незалежної асоціації банків України (НАБУ) відбулася трьохстороння зустріч з представниками банків, Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) та Національного банку України (НБУ). Предметом розмови стало питання побудови комплексної системи захисту інформації (КСЗІ) банківськими установами, що значно ускладнює роботу банків, які ведуть депозитарну діяльність. А також дублює або перевищує існуючі вимоги НБУ

Завершено вже другу процедуру фінансової реструктуризації

У четвер, 6 червня, у зв'язку з отриманням повідомлення про затвердження ПАТ АКБ «Індустріалбанк» плану реструктуризації боржника ТОВ «Бестмент-сервіс», було успішно завершено процедуру фінансової реструктуризації по даній справі. Це стало вже другою процедурою фінансової реструктуризації, яка проведена згідно Закону України «Про фінансову реструктуризацію». На черзі – ще дві

Новини ринку
Mastercard, Ощадбанк і ВДНГ заявили про намір створити «простір без готівки»
Компанія Mastercard, Ощадбанк та Національний комплекс «Експоцентр України» (ВДНГ) підписали Меморандум про тристоронню співпрацю. В рамках партнерства планується забезпечити платіжними терміналами підприємців, які реалізують товари та послуги на території виставкового центру, а також випустити ко-брендові передплачені безконтактні картки Mastercard від Ощадбанку для відвідувачів ВДНГ. Крім того, у планах – забезпечення спеціальних пропозицій та винагород для держателів карток за безготівкові розрахунки на території виставкового центру, а також запуск чат-бота для продажу квитків у Facebook. Проект заплановано реалізувати до старту цьогорічного фестивалю ВДНГ «Зимова країна», що розпочнеться у грудні
«RwS bank» оголосив про початок комплексної співпраці з АТ «УКРКАРТ»
«RwS bank» (ПАТ «РВС БАНК») оголосив про початок комплексної співпраці з АТ «УКРКАРТ» в частині емісії і еквайрингу платіжних карт НПС «ПРОСТІР». В результаті підключення «RwS bank» отримав можливість розвивати нові напрямки бізнесу в рамках платіжної системи «ПРОСТІР». Співробітники обох компаній проявили справжній професіоналізм в частині ведення проекту, який дозволив максимально швидко підключити банк до процесингового центру УКРКАРТ
ОТП Банк та провідний постачальник нафтопродуктів компанія «Надежда» реалізують партнерську програму кредитування сільгоспвиробників

За умовами програми, аграрії можуть отримати кредити на купівлю нафтопродуктів по ставці від 17% річних. При цьому, попереднє рішення про фінансування надається протягом одного дня, а кредитні кошти видаються за 9 робочих днів. Заставою можуть виступати аграрна розписка або майбутній врожай, а також активи компанії