Календар подій
Mo Tu We Th Fr Sa Su
Інфографіка
Колонка банкіра
Тамаш Хак-Ковач: «Я можу точно сказати, як ОТП Банк виглядатиме в 2025 році»
Тамаш Хак-Ковач, голова Правління ОТП Банку
Тамаш Хак-Ковач очолював ОТП Банк вісім з половиною років: так довго, що банківське співтовариство стало сприймати його як свого, практично українського банкіра. Але в угорській групі OTP виник новий виклик: необхідно «перезапустити» болгарський DSK Bank. В останньому інтерв’ю на посаді голови правління ОТП Банку Тамаш Хак-Ковач розповів журналістці FinClub Вікторії Руденко про досягнення та невдачі банку, амбітні плани, які буде виконувати його наступник, а також про ситуацію на українському банківському ринку і свої нові завдання в болгарському банку (рос.).
Які підводні камені є в новому законі у сфері фінансового моніторингу
Олена Коробкова, виконавчий директор НАБУ
Україна приєдналась до повноправних учасників глобальної мережі протидії фінансовим злочинам. Імплементація оновлених стандартів Групи з розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей та фінансуванням тероризму (FATF), а також директиви 2015/849/ЄС Європейського парламенту та Ради від 20 травня 2015 р. «Про запобігання використанню фінансової системи для відмивання грошей та фінансування тероризму» потребувала оновлення національного законодавства у цій сфері.

Новини НАБУ
СТРОКИ ЗВІТНОСТІ ПО FATCA ПЕРЕНЕСЕНО!
Чудова новина - завдяки всебічним зусиллям, які прикладала НАБУ для комунікації з першими особами держави, керівниками відповідальних міністерств та відомств щодо необхідності перенесення строків звітування по FATCA, строк подання для фінансових агентів звіту про підзвітні рахунки ПОДОВЖЕНО!!!
НАБУ вітає АКБ «Індустріалбанк» з 30-річчям!

Щиро вітаємо з ювілеєм весь колектив Індустріалбанку, з яким НАБУ вже багато років співпрацює в напрямку покращення умов ведення банківського бізнесу та повноцінної розбудови економіки нашої держави. Банку бажаємо подальшого процвітання і професійних успіхів, нових проектів, перемог та високих результатів. І, звичайно, окремі побажання усій команді – міцного здоров’я, родинного затишку та впевненості в майбутньому. Далі буде!

Новини ринку
Укрексімбанк став Координатором Проекту України та ЄІБ для підтримки агропідприємств
Міністерство фінансів України у взаємодії з Координатором Проекту, яким призначено АТ «Укрексімбанк», розпочало реалізацію кредитної програми для малих та середніх підприємств аграрного сектору в рамках спільного Проекту України та Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) «Основний кредит для аграрної галузі – Україна».
Нові ринки для українських товарів: УКРГАЗБАНК та Експортно-кредитне агентство розвиватимуть експорт
УКРГАЗБАНК та Експортно-кредитне агентство підписали угоду про співпрацю для розвитку українського експорту та допомоги підприємцям сегменту МСБ у роботі на міжнародних ринках.
Новий інструмент для бізнесу: хеджування процентних ризиків у кредитуванні з прив'язкою до облікової ставки
На українському фінансовому ринку з'явився новий інструмент для бізнесу – хеджування процентних ризиків у кредитуванні з прив'язкою до облікової ставки (процентний SWAP). Про це розповів заступник голови правління банку «Південний» Максим Цимбал під час проведення щорічного Форуму фінансових директорів України.