Календар подій
Mo Tu We Th Fr Sa Su
Інфографіка
Колонка банкіра
Що не так з новим концептом процедури банкрутства?
Олена Коробкова, НАБУ
Наразі свого другого читання очікує законопроєкт щодо процедур банкрутства (№4409), який містить деструктивні новації. Банківська спільнота неодноразово наголошувала на тому, що новели цього документа, які подаються під соусом несуттєвих «технічних» змін до Кодексу з процедур банкрутства, є абсолютно неприйнятними і можуть негативно вплинути на інститут бізнес-кредитування. Бо чи знайдуться ті, хто захоче видавати кредити, розуміючи, що право отримати свої кошти назад фактично нівельоване на законодавчому рівні?
Як примножити свої прибутки: поради щодо інвестування
Олена Коробкова, виконавчий директор НАБУ
Більшість українців отримує обумовлену суму за стандартний робочий місяць. І якщо навіть цей місячний дохід є достатнім для покриття всіх нагальних потреб, заробітна плата мало кого влаштовує. І, як показує досвід, для непередбачуваних витрат не завжди потрібна особлива нагода. Хтось намагається накопичувати на бажані покупки, у когось трапляються непередбачувані обставини, а хтось просто почувається комфортніше та безпечніше з "фінансовою подушкою". Тому ми всі періодично приходимо до думки, що необхідно шукати додаткові варіанти примноження наших заробітків і заощаджень. І сьогодні розглянемо переваги та недоліки можливих способів пасивного заробітку.
Одна картка, сервіси різних банків. Які перспективи відкриває закон про платіжні послуги
Олена Коробкова, виконавчий директор НАБУ
Закон про платіжні послуги вже набрав чинності, але почне діяти з 1 серпня 2022 року. Разом з тим розділ про відкритий банкінг почне діяти з 1 серпня 2025 року. Що зміниться?
Новини НАБУ
Презентація продукту для зернового ринку «Механізм банківської гарантії для форвардних контрактів»
Запрошуємо вас відвідати презентацію перспективного продукту для зернового ринку «Механізм банківської гарантії для форвардних контрактів». Захід організований НАБУ спільно з Українською зерновою асоціацією за підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку та IFC.
Конкурс дитячих малюнків «Заощадливий сьогодні — заможний завтра»
Друзі, невдовзі Всесвітній день заощаджень. Саме тому НАБУ спільно з Фондом ощадних кас Німеччини SBFIC і Благодійною організацією «ЛІГА БАНКІВ УКРАЇНИ» проводить конкурс дитячих малюнків «Заощадливий сьогодні — заможний завтра».
Новини ринку
За три квартали 2021 року чистий прибуток Ощадбанку становить 849 млн грн, операційний прибуток дорівнює 4,6 млрд грн
За результатами дев’яти місяців 2021 року Ощадбанк звітує про отримання операційного прибутку в розмірі 4,6 млрд грн; порівняно з аналогічним періодом минулого року цей показник збільшився на 4,2 млрд грн. Водночас від’ємний торговий результат (в основному спричинений посиленням гривні і відповідною індексацією цінних паперів у капіталі Ощаду) дорівнює 3,8 млрд грн. Відповідно, чистий прибуток Ощаду за три квартали становить 849 млн грн.
Forward Bank реалізує віддалену відеоідентифікацію клієнтів і можливість отримати віртуальну картку
Відтепер, щоб отримати картку або кредит, не обов’язково відвідувати відділення банку. Завдяки сервісу відеоідентифікації й електронному підпису документів уже можна миттєво оформити кредитну або дебетову картку через сайт банку чи в мобільному додатку Forward Online.