Календар подій
Колонка банкіра
Транш МВФ — питання життя чи дефолту для України
Роман Шпек, голова Ради НАБУ
"Якщо до кінця зими Україна не знайде бодай 3 млрд доларів США під 2-3% річних, цілком імовірно, що весну ми зустрінемо з курсом далеким за прогнозований", - переконаний голова Ради Незалежної асоціації банків України Роман Шпек, який ділиться своїми думками на порталі "Європейська правда".
Менше ризиків: чому банкіри так чекають закону про відновлення кредитування
Резонансний законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відновлення кредитування», ухвалений парламентом ще влітку, досі чекає на підпис президента України Петра Порошенка. Якщо документ буде підписано і він набере чинності, правила гри на ринку кредитування істотно зміняться. Олена Полянчук, начальник управління правового супроводження продажів юридичного департаменту UKRSIBBANK BNP Paribas Group, спеціально для Mind пояснює, яким саме чином цей документ допоможе у стабілізації економіки.
Новини НАБУ
Відкрите звернення Незалежної асоціації банків України до Об'єднання фінансових установ
Незалежна асоціація банків України (НАБУ), представник банківської спільноти, що об’єднує більше 96% активів банківської системи, звертається до Асоціації Об'єднання Фінансових Установ (ОФУ) щодо Законопроекту № 2413а (про СПЛІТ).
Макроекономічний аналіз на 8 жовтня 2018 року
Міністерство фінансів підвищило ставки запозичень. Золотовалютні резерви впали нижче 17 млрд доларів. Зовнішні дефіцити розширюються. Місцеві органи влади накопичили майже 14 млрд грн у банках. Державний бюджет у серпні зведено з профіцитом 25 млрд грн. Зростання зарплат прискорилося.
Новини ринку
ОТП Банк підтримав Всесвітній день заощаджень в Україні 2018
З метою підвищення культури заощаджень та довіри до банківського сектора за ініціативою банків-членів НАБУ та за підтримки Фонду ощадних кас Німеччини SBFIC, цьогоріч в Україні вже всьоме проводиться Всесвітній день заощаджень, до якого традиційно приєднався й ОТП Банк.
Банк Кредит Дніпро підтвердив лідерські позиції на ринку роздрібних кредитів готівкою
Банк Кредит Дніпро втретє увійшов до число лідерів рейтингу найкращих кредитів готівкою для роздрібних клієнтів компанії «Простобанк Консалтинг» серед 40 найбільших українських фінустанов за підсумками ІІІ кварталу 2018 року.
«Кредобанк» вдруге підтримав перегляд сучасного польського кіно «Під Високим Замком»
«Кредобанк» вже вдруге став партнером 7-го фестивалю сучасного польського кіно «Під Високим Замком», який вже розпочався у Львові та цьогоріч відбудеться в Івано-Франківську та вперше в Ужгороді.  Глядачі зможуть переглянути близько двадцяти найновіших творів польського кіномистецтва, а також відвідати чимало цікавих супутніх заходів.