Календар подій
Mo Tu We Th Fr Sa Su
Інфографіка
Колонка банкіра
Які підводні камені є в новому законі у сфері фінансового моніторингу
Олена Коробкова, виконавчий директор НАБУ
Україна приєдналась до повноправних учасників глобальної мережі протидії фінансовим злочинам. Імплементація оновлених стандартів Групи з розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей та фінансуванням тероризму (FATF), а також директиви 2015/849/ЄС Європейського парламенту та Ради від 20 травня 2015 р. «Про запобігання використанню фінансової системи для відмивання грошей та фінансування тероризму» потребувала оновлення національного законодавства у цій сфері.

Не всі емісії однаково корисні
Роман Шпек, голова Ради НАБУ
Можливо я здивую багатьох, але емісія в Україні відбувалася і відбувається на постійній основі. Та є одне «але».
Новини НАБУ
НАБУ отримала додаткові відповіді-роз’яснення Нацбанку щодо питань у сфері фінансового моніторингу!
НАБУ веде активний і постійний діалог з НБУ щодо практичної імплементації положень нормативно-правових актів у сфері фінансового моніторингу. На запит НАБУ регулятор надав відповіді-роз’яснення з приводу перевірки бездоганної репутації працівників банку, що задіяні в процесах контролю операцій за дотримання норм фінансового моніторингу, оформлення повідомлень про розбіжності КБВ в ЄДРПОУ, надання інформації про відмову від ділових відносин з клієнтом тощо.
Новини ринку
Уряд затвердив напрями діяльності державного Укрексімбанку
Кабінет Міністрів України підтримав запропонований Мінфіном проект  розпорядження «Про схвалення основних напрямів діяльності акціонерного товариства «Державний експортно-імпортний банк України» на 2020-2024 роки». Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду.
Доступні кредити 5-7-9%: Ощадбанк втричі збільшив кількість кредитів, виданих бізнесу
Ощадбанк втричі збільшив кількість виданих кредитів мікро-, малому та середньому бізнесу в рамках державної програми  «Доступні кредити 5-7-9%». Якщо за перші 100 днів дії програми Ощад надав підприємцям понад 130 пільгових кредитів, то протягом наступних 100 днів їх кількість досягла 400. Загальна сума за профінансованими проектами становить 600 млн грн. Найбільш активно програмою скористались бізнес-клієнти з Запорізької, Вінницької, Львівської, Донецької, Одеської, Чернівецької та Київської областей.
У 2020 PrivatMoney подвоїла трафік зарубіжних переказів
З початку 2020 року обсяги зарубіжних переказів, отриманих та відправлених українцями через систему PrivatMoney, в порівнянні з минулим роком зросли вдвічі - до 135 млн дол США. Як повідомили в ПриватБанку, який є платіжною організацією системи, кількість отриманих миттєвих переказів PrivatMoney з початку 2020 року збільшилась на 106% до 200 тисяч.