Календар подій
Mo Tu We Th Fr Sa Su
Документи НАБУ
Колонка банкіра
Чи відбулося реформування банківського сектору
Олена Коробкова, виконавчий директор НАБУ
"В Україні дуже низький рівень розслідування фінансово-економічних злочинів, - вважає виконавчий директор Незалежної асоціації банків України. - За статистикою ФГВФО, з чотирьох тисяч позовів до суду доведено тільки десять. Це жахлива статистика". Власними думками про проміжні результати реформування банківського сектору Олена Коробкова поділилася в своєму блозі на порталі biz.nv.ua
Місія МВФ: технічна чи остання?
Роман Шпек, голова Ради НАБУ
"Фінансові реформи" — спецпроект порталу "Економічна правда", який здійснюється за підтримки Незалежної асоціації банків України і присвячений актуальним питанням залучення інвестицій в Україну. У свому блозі голова Ради НАБУ дохідливо висловився про вітчизняні "хочу та можу", "візьми та зроби" у контексті української економічної політики та реформаторських потуг.
Новини НАБУ
«Благодійні» внески банків у Фонд гарантування вкладів – новий погляд ДФС на чинну норму Кодексу?

Специфічне трактування податківцями пп.140.5.9 п.140.5 статті 140 ПКУ викликало сум’яття у банківському секторі, провокуючи конфлікт. Працівники Державної фіскальної служби під новим кутом і з іншими лекалами підійшли до питання обов’язкових внесків банків до ФГВФО. «Свіже» бачення фіскалами старих норм спричинило застосування штрафних санкцій. Це, в свою чергу, змусило банкірів захищатися.

Макроекономічний аналіз на 19 лютого 2018 року
Зростання ВВП сповільнилося в 4-му кварталі 2017 року під впливом ефекту високої бази порівняння. Обсяг депозитів зменшився. Кредитування продовжувало зростати. Курс USD / UAH знову пішов вгору. А в бюджет надійшло 1,5 млрд. грн. від продажу ОВДП.
Допомагати просто: Банк Кредит Дніпро та Українська біржа благодійності підтримують провідну дитячу лікарню України
Банк Кредит Дніпро, продовжуючи добру традицію реалізації спільних проектів з Українською біржею благодійності (ubb.org.ua), провів благодійний аукціон серед співробітників фінустанови, в результаті якого було зібрано кошти на купівлю медобладнання для Інституту педіатрії, акушерства і гінекології (ІПАГ)
Новини ринку
Ощадбанк підтвердив статус найбільш ощадного банку України
Вже кілька років поспіль Ощадбанк має найбільшу довіру з боку вкладників і демонструє найбільший приріст за вкладами фізичних осіб. За підсумками 2017 року портфель строкових депозитів зріс на 14 млрд грн і досяг загального обсягу 65 млрд грн. Така ж тенденція зберігається й цього року: зокрема, в січні українці довірили Ощадбанку ще 1,4 млрд грн. Банк займає п'яту частину ринку строкових депозитів фізосіб. За версією видання Finclub.net Ощадбанк був номінований як найбільш ощадний банк України в рейтингу «Банки 2018 року».
67 млн грн штрафів сплатили банки в 2017 році за недотримання вимог щодо здійснення фінмоніторингу
Своєчасний комплексний професійний аналіз інформації про клієнта з різних джерел дозволяє банку правильно оцінити його ділову та фінансову репутацію, ухвалити обґрунтоване рішення щодо доцільності співробітництва та уникнути можливих проблем із регулятором. Про це в ході модульного кваліфікаційного курсу «Фінансовий моніторинг у банку. Актуальні питання» розповів Сергій Дмитров, член правління – начальник управління фінансового моніторингу Банку Кредит Дніпро.