Проект Закону "Про внесення змін до Кодексу України з процедур банкрутства (щодо недопущення зловживань у сфері банкрутства на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)", реєстр. № 3322 від 10.04.2020

Передбачено визначення особливостей процедури банкрутства в умовах карантину.
Проект змін до Кодексу України з процедур банкрутства
Проект змін до Кодексу України з процедур банкрутства щодо: повноважень Комітету кредиторів, прав поточних кредиторів, статусу/винагороди/прав та обов'язків арбітражного керуючого, дії мораторію, скорочення сроку за який  боржник-фіз. особа подає декларацію про майновий стан, тощо.
Проект Закону "Про внесення змін до Кодексу України з процедур банкрутства (щодо статусу арбітражного керуючого)", реєстр. № 2647 від 20.12.2019

У законопроекті пропонуються зміни, якими:

• знижуються вимоги до професійного рівня арбітражного керуючого;
  • змінюється обсяг прав, обов'язків та відповідальності  арбітражного керуючого (зокрема, арбітражному керуючому надається право не лише скликати, а й проводити збори і комітет кредиторів; скасовується норма, за якою арбітражний керуючий (керуючий санацією чи ліквідатор) прирівнюється до службової особи підприємства-боржника тощо);
  • обмежується контроль з боку кредиторів за діяльністю арбітражного керуючого через механізм звернення до суду із клопотанням про його відсторонення від виконання повноважень незалежно від наявності підстав, та інші.
Проект Закону «Про внесення змін до Прикінцевих та Перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства», реєстр. № 2290 від 18.10.2019

Законопроектом пропонується продовжити дію Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» (втратив чинність 21.10.2019 р.) щодо таких категорій справ як банкрутство фізичних осіб-підприємців; банкрутства боржника, що ліквідується власником; санації боржника його керівником.