Market News

Date from
Date to
Filter:
Укрексімбанк став Координатором Проекту України та ЄІБ для підтримки агропідприємств
Міністерство фінансів України у взаємодії з Координатором Проекту, яким призначено АТ «Укрексімбанк», розпочало реалізацію кредитної програми для малих та середніх підприємств аграрного сектору в рамках спільного Проекту України та Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) «Основний кредит для аграрної галузі – Україна».
Нові ринки для українських товарів: УКРГАЗБАНК та Експортно-кредитне агентство розвиватимуть експорт
УКРГАЗБАНК та Експортно-кредитне агентство підписали угоду про співпрацю для розвитку українського експорту та допомоги підприємцям сегменту МСБ у роботі на міжнародних ринках.
Новий інструмент для бізнесу: хеджування процентних ризиків у кредитуванні з прив'язкою до облікової ставки
На українському фінансовому ринку з'явився новий інструмент для бізнесу – хеджування процентних ризиків у кредитуванні з прив'язкою до облікової ставки (процентний SWAP). Про це розповів заступник голови правління банку «Південний» Максим Цимбал під час проведення щорічного Форуму фінансових директорів України.
ПриватБанк запустив бота для торговців, які користуються POS-терміналами банку
ПриватБанк запустив нового бота в месенджері Telegram «POS-термінали ПриватБанку», за допомогою якого клієнти послуги еквайрингу зможуть отримати інформацію за операціями в POS-терміналі, перевірити будь-яку транзакцію і отримати її параметри. Новий канал комунікацій з торговцями є насамперед еко-ініціативою, що дозволить економити витрати паперу та зупинити знищення лісів.
Альфа-Банк Україна залучив довгострокове рефінансування НБУ для кредитної підтримки економіки
Альфа-Банк Україна взяв участь у черговому тендері Національного банку України щодо довгострокового рефінансування. За підсумками тендеру банк залучив 2,8 млрд грн строком на 5 років під заставу (в обмін) іноземної валюти (долара США). Відсоткова ставка по залученому ресурсу дорівнює обліковій ставці НБУ і становить 6% річних.
Схвалено основні напрями діяльності Ощадбанку на 2020-2024 роки
На вчорашньому засіданні Кабінет Міністрів України підтримав основні напрями діяльності Ощаду на наступні 5 років. Основним змістом документа є стратегічні цілі, яких банк має досягти протягом цього терміну.
PrivatMoney розширює мережу міжнародних переказів
Міжнародна система грошових переказів PrivatMoney розширила мережу відправки та отримання переказів в Ізраїлі та Туреччині. Як повідомили в ПриватБанку, який є платіжною організацією системи, відтепер партнерами PrivatMoney стали ізраїльська фінансова компанія Neema та провідна турецька фінансова компанія CMT CASH MONEY TRANSFER.
Банк Восток увійшов в оновлений список банків, уповноважених Мінфіном для виплат пенсій та зарплат бюджетникам
Міністерство фінансів України оприлюднило перелік 44 уповноважених банків для виплати пенсій, грошової допомоги, а також заробітної плати працівникам бюджетних установ.
Перша сотня угод з ЄБРР для підтримки українського бізнесу
Сьогодні Укргазбанк здійснив визначну – соту угоду для українського бізнесу у рамках ліміту торговельного фінансування від ЄБРР. Старт роботи з нашим міжнародним партнером відбувся влітку 2019 року із 40 млн доларів США ліміту. Завдяки активній роботі з підтримки міжнародної діяльності наших клієнтів вже навесні 2020 року ліміт був збільшений до 170 млн доларів США. Наразі банк вже реалізував угод на понад 100 млн доларів США.
ОТП Банк приєднався до Державної програми «Доступні кредити 5-7-9» у якості уповноваженого Банку
Програма «Доступні кредити 5-7-9%» реалізується урядом України за ініціативи Президента та впроваджується Фондом розвитку підприємництва з метою надання фінансової державної підтримки суб’єктів мікро-та малого підприємництва.
Банк Восток отримав черговий транш виплати від Мінекономіки за програмою підтримки агропромислового комплексу
3 листопада 2020 року Банк Восток отримав виплату у розмірі близько 7 млн гривень від Мінекономіки за програмою підтримки агропромислового комплексу шляхом здешевлення кредитів, зокрема на користь підприємств – переробників сільгосппродукції.
Сергій Наумов приступив до виконання обов’язків голови правління Ощадбанку
03 листопада 2020 року Сергій Наумов приступив до виконання обов’язків голови правління Ощадбанку. Він переміг у відкритому конкурсі на цю посаду, що був проведений раніше цього року. Протягом місяця тривав процес передачі справ від колишнього голови правління Андрія Пишного новому керівнику банку.
Відкрий свій Китай: ПриватБанк почав випуск карт UnionPay
ПриватБанк першим в Україні відкриває випуск платіжних карток міжнародної системи UnionPay International, якими можна розплачуватися в Китаї, Україні і ще більше 170 країн світу, а також користуватися ексклюзивними пропозиціями і знижками UnionPay.
АТ «Укрексімбанк» оголосив пропозицію викупити облігації власного боргу, випущені на міжнародних ринках
26 жовтня 2020 року Банк оголосив запрошення держателям облігацій з погашенням у 2025 р. та ставкою купону 9,75% та облігації з погашенням у 2022 р. та ставкою купону 9,625%, випущених компанією Biz Finance PLC для цілей надання кредитів Банку, взяти участь у пропозиції з викупу цих облігацій на загальну суму до 300 млн. дол. США. При цьому, в межах пропозиції планується  викупити облігацій з погашенням у 2025 році на максимальну суму 200 млн дол. США, і викупу таких облігацій надано більший пріоритет, ніж викупу облігацій з погашенням у 2022 році, обсяг викупу яких обмежено 100 млн дол. США.
Ощадбанк продовжив дію платіжних карток внутрішньо переміщених осіб до 1 січня 2021 року
Картки Ощадбанку для внутрішньо переміщених осіб, що обслуговуються за тарифним пакетом «Мій рахунок»,  та термін дії яких спливає під час карантину, не будуть блокуватись до 1 січня 2021 року.
Альфа-Банк Україна залучив довгострокове рефінансування НБУ для нарощування кредитної підтримки економіки
Національний банк України схвалив заявку Альфа-Банку Україна на залучення довгострокового рефінансування, яке банк спрямує на розширення кредитної підтримки економіки країни. За підсумками тендера, Альфа-Банк Україна отримав рефінансування в розмірі 640 млн грн терміном на 5 років під заставу іноземної валюти (євро).
Рекордна іпотека: Ощадбанк за 9 місяців видав понад 450 млн грн кредитів на житло
За 9 місяців 2020 року Ощадбанк видав більше 800 іпотечних кредитів на суму понад 450 млн грн. Найкращий результат продемонстровано у  третьому кварталі – клієнти Ощаду отримали більше 400 кредитів на суму 240 млн грн.
Чорноморський банк торгівлі та розвитку підтримує стале фінансування та МСП в Україні
Чорноморський банк торгівлі та розвитку (ЧБТР) надає УКРГАЗБАНКУ кредит у розмірі 30 млн євро задля зеленого фінансування. Зокрема, кошти виділені на фінансування енергоефективності, відновлюваної енергетики та інших проєктів, спрямованих на покращення екології, з метою зменшення негативного вуглецевого впливу української промисловості. Кредит ЧБТР також може бути використаний для допомоги українським малим та середнім підприємствам у відновленні їхньої діяльності після кризи, спричиненої пандемією COVID-19.
Членом правління Райффайзен Банку Аваль призначено Шимона Міторая
Наглядова рада Райффайзен Банку Аваль своїм рішенням призначила заступником голови правління банку Шимона Міторая. До виконання своїх обов’язків він приступає 1 жовтня 2020 року і куруватиме роздрібний бізнес Райфу.
Ощадбанк продовжив дію платіжних карток внутрішньо переміщених осіб до 1 листопада 2020 року
Картки Ощадбанку для внутрішньо переміщених осіб, що обслуговуються за тарифним пакетом «Мій рахунок»,  та термін дії яких спливає під час карантину, не будуть блокуватись до 1 листопада 2020 року.
Кредобанк приєднався до Пакту заради молоді-2025
Кредобанк став одним із перших підписантів оновленого Пакту заради молоді-2025 — ініціативи Міністерства молоді та спорту України, Центру «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності» та українського бізнесу про партнерство заради створення нових робочих місць для талановитої молоді. Оновлений Пакт є продовженням ініціативи «Всеукраїнський пакт заради молоді-2020», учасником якої Кредобанк був з 2016 року.
Уряд затвердив напрями діяльності державного Укрексімбанку
Кабінет Міністрів України підтримав запропонований Мінфіном проект  розпорядження «Про схвалення основних напрямів діяльності акціонерного товариства «Державний експортно-імпортний банк України» на 2020-2024 роки». Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду.
Доступні кредити 5-7-9%: Ощадбанк втричі збільшив кількість кредитів, виданих бізнесу
Ощадбанк втричі збільшив кількість виданих кредитів мікро-, малому та середньому бізнесу в рамках державної програми  «Доступні кредити 5-7-9%». Якщо за перші 100 днів дії програми Ощад надав підприємцям понад 130 пільгових кредитів, то протягом наступних 100 днів їх кількість досягла 400. Загальна сума за профінансованими проектами становить 600 млн грн. Найбільш активно програмою скористались бізнес-клієнти з Запорізької, Вінницької, Львівської, Донецької, Одеської, Чернівецької та Київської областей.
У 2020 PrivatMoney подвоїла трафік зарубіжних переказів
З початку 2020 року обсяги зарубіжних переказів, отриманих та відправлених українцями через систему PrivatMoney, в порівнянні з минулим роком зросли вдвічі - до 135 млн дол США. Як повідомили в ПриватБанку, який є платіжною організацією системи, кількість отриманих миттєвих переказів PrivatMoney з початку 2020 року збільшилась на 106% до 200 тисяч.