Банківські грошові перекази «заробітчан» до України під час карантину збільшилися. Відповідно до даних Національного банку України, приватні грошові перекази в Україну у квітні-травні становили 0,8 млрд. дол. США на місяць, що в середньому на 17% менше за показники аналогічних місяців минулого року. Проте зниження зумовлене зменшенням оцінки переказів неформальними каналами (тобто готівкою): на 45% у річному вимірі (р/р). Ці дані не є статистично підтвердженими, а оціночними. Безумовно, фізичне обмеження руху через кордони суттєво ускладнило транскордонний рух готівки, проте оцінити масштаби як початкового руху готівки до карантину, так і скорочення її переміщення під час карантину статистично дуже складно. При цьому офіційно зафіксований рух грошовий переказів у квітні-травні 2020 року навіть збільшився: через кореспондентські рахунки банків на 13% р/р, через міжнародні платіжні системи – на 3% р/р.