Відбулися Дні фінансової обізнаності в Одесі

Незалежна асоціація банків України провела низку просвітницьких заходів на Одещині в рамках Всесвітнього дня заощаджень в Україні 2017 та спільного проекту НАБУ, НБУ, проекту «Трансформація фінансового сектору» Агентства США з міжнародного розвитку USAID та компанії Visa - «Дні фінансової обізнаності». Заходи стартували 20 вересня в Одесі. На черзі ще три великих міста України, де в рамках заходу пройдуть тренінги з фінансової обізнаності та дні відкритих дверей у банках

Мета заходу - привернути увагу громадськості до фінансової освіти, заохотити українців приділяти більше уваги управлінню власними фінансами та підготувати молодь до прийняття впевнених та зважених фінансових рішень.

Впродовж двох днів в Одесі під час заходу проводилися тренінги з фінансової обізнаності, зустрічі з представниками бізнесу та місцевими органами влади.

НАБУ спільно з партнером – фондом Ощадних кас Німеччини Sparkasse проводила інтерактивні заняття для школярів та студентів. А саме, три команди студентів в банку «Восток» набували практичного досвіду, намагаючись управляти власними фінансами та розраховувати родинний бюджет, за допомогою інтерактивної фінансової гри.

Для підвищення рівня фінансової грамотності підростаючого покоління співробітники Банку Кредит Дніпро за участю представників НАБУ провели фінансовий тренінг для старшокласників Одеської Маріїнської гімназії. А на лекціях для одеських журналістів фахівці НАБУ розповідали, як відбувається регулювання діяльності банків в Україні.

Також Дні відкритих дверей у святковій атмосфері пройшли в Ощадбанку та Укргазбанку. Зокрема, співробітники Одеської дирекції Укргазбанку та НАБУ провели спеціально для учнів третіх класів цікаву екскурсію банком та вікторини про заощадження.

alt
«Наразі банки готові докладати зусиль, щоб їх клієнти знали про свої права та обов’язки у фінансових взаємовідносинах, могли ефективно інвестувати власні кошти в різні інструменти фінансового ринку й усвідомлювали наявність ризиків таких операцій. Адже фінансова обізнаність громадян разом із удосконаленням законодавства щодо захисту прав як споживачів, так і кредиторів зможе зміцнити довіру між учасниками фінансових операцій та вплинути на поліпшення ситуації з кредитуванням населення та економіки в цілому. Запорукою фінансової освіченості населення може стати виховання молоді та дітей, які є майбутніми клієнтами банків», - зауважила Олена Коробкова, Виконавчий директор НАБУ.

Саме тому НАБУ вже шість років поспіль працює в напрямі підвищення фінансової обізнаності усіх верств населення, зокрема молоді, та проводить чимало заходів, спрямованих на виховання освічених майбутніх споживачів фінансових послуг.

Більше фото