За зверненням НАБУ регулятор продовжив термін подання файлів D5X, I5X, 6BX, 07X

НАБУ проводить безперервну комунікацію між банками та регулятором з метою оперативного реагування на потреби та звернення банків.

Так, на звернення НАБУ до регулятора щодо необхідністю продовження строку подання файлів 07X «Дані про цінні папери в активах банку, інвестиції в асоційовані та дочірні компанії, дебіторську заборгованість, похідні фінансові активи (за класифікаціями контрагентів і рахунків)» , 6BX « Дані про розмір кредитного ризику за активними банківськими операціями», D5X «Дані про кредити (за класифікаціями видів кредитів та контрагентів)», I5X «Дані про процентні ставки за непогашеними сумами кредитів (за класифікаціями видів кредитів та контрагентів), яке було обумовлене необхідністю забезпечення безперебійної роботи банківського сектора внаслідок впливу карантинних обмежень на роботу банківських установ, Національний Банк почув банки та надав згоду на продовження строку подання файлів 07X, 6BX, D5X, I5X на два робочих дні.

Дане продовження буде діяти тимчасово , з квітня до червня місяця цього року (включно). Строк подання зазначених файлів визначається Правилами організації статистичної звітності, що подається до Національного банку України, затвердженими постановою Правління Національного банку України від 13 листопада 2018 року № 120 (зі змінами).

З офіціальним листуванням НАБУ – НБУ з даного питання Ви зможете ознайомитися на сайті НАБУ за посиланнями від 01.04.21 «Звернення НАБУ» та 09.04.21 «Офіційні відповіді»: https://nabu.ua/ua/vnesennya-zmin-do-pravil-organizatsiyi.html