Зміни на валютному ринку
Відзавтра скасовуються обмеження на встановлення курсу, за яким можна продавати валюту клієнтам, та обмеження на встановлення курсу, за яким банки списують із рахунків клієнтів кошти в гривні, якщо клієнти розраховуються гривневими картками за кордоном.
НАБУ долучилася до ZOOM-зустрічі з представниками НБУ, Фонду гарантування вкладів, Департаментів статистики банків і компаній розробників програмного забезпечення
Розглянули структуру й особливості формування файлів, що подаються до НБУ в умовах особливого періоду, відповідно до Правил за Постановою №140 та Постоновою №120 (правила за мирним часом).
Май 2022

29
30
31

Як війна вплинула на депозити і чого надалі очікує банківська система на депозитному ринку
Олена Коробкова, НАБУ
Від початку війни гривневі вклади населення в банках зросли на 20%, або на 85 млрд грн. Це цифри станом на 29 квітня. Звісно, будемо реалістами і врахуємо, що в перші дні війни працедавці виплачували зарплати наперед, люди активно отримували соціальні виплати. Усе це відчутно позначилося на структурі ресурсної бази, та разом із тим показники вперто демонструють нам: серйозного відпливу грошей не було.
Депозит як віра в перемогу або Чому українці не повинні забирати свої заощадження з банків?
Тамар Тхелідзе, заступниця Голови Правління Банку Львів
Однозначно, сьогоднішній перебіг подій стресує роботу українських банків. День початку війни був найдовшим робочим днем і для нашої команди. Тоді навіть завчасно створені кризові сценарії нам не допомагали. Ми діяли швидко, приймали неординарні рішення та були неабияк приголомшені ситуацією. Але в результаті — змогли гідно відреагувати на зміни цього пікового періоду.