Інфографіка
Колонка банкира
Які підводні камені є в новому законі у сфері фінансового моніторингу
Олена Коробкова, виконавчий директор НАБУ
Україна приєдналась до повноправних учасників глобальної мережі протидії фінансовим злочинам. Імплементація оновлених стандартів Групи з розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей та фінансуванням тероризму (FATF), а також директиви 2015/849/ЄС Європейського парламенту та Ради від 20 травня 2015 р. «Про запобігання використанню фінансової системи для відмивання грошей та фінансування тероризму» потребувала оновлення національного законодавства у цій сфері.

Не все эмиссии одинаково полезны
Роман Шпек, голова Ради НАБУ
Возможно я удивлю многих, но эмиссия в Украине происходила и происходит на постоянной основе. Но есть одно «но».
Новости НАБУ
НАБУ получила дополнительные ответы-разъяснения Нацбанка по вопросам в сфере финансового мониторинга!
НАБУ ведет активный и постоянный диалог с НБУ по практической имплементации положений нормативно-правовых актов в сфере финансового мониторинга. На запрос НАБУ регулятор предоставил ответы-разъяснения по поводу проверки безупречной репутации работников банка, задействованных в процессах контроля операций при соблюдении норм финансового мониторинга, оформление сообщений о разногласиях КБВ в ЕГРПОУ, предоставление информации об отказе от деловых отношений с клиентом и тому подобное.
Новости рынка
Уряд затвердив напрями діяльності державного Укрексімбанку
Кабінет Міністрів України підтримав запропонований Мінфіном проект  розпорядження «Про схвалення основних напрямів діяльності акціонерного товариства «Державний експортно-імпортний банк України» на 2020-2024 роки». Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду.
Доступні кредити 5-7-9%: Ощадбанк втричі збільшив кількість кредитів, виданих бізнесу
Ощадбанк втричі збільшив кількість виданих кредитів мікро-, малому та середньому бізнесу в рамках державної програми  «Доступні кредити 5-7-9%». Якщо за перші 100 днів дії програми Ощад надав підприємцям понад 130 пільгових кредитів, то протягом наступних 100 днів їх кількість досягла 400. Загальна сума за профінансованими проектами становить 600 млн грн. Найбільш активно програмою скористались бізнес-клієнти з Запорізької, Вінницької, Львівської, Донецької, Одеської, Чернівецької та Київської областей.
В 2020 PrivatMoney удвоила траффик зарубежных переводов
С начала 2020 года объем зарубежных переводов, полученных и отправленных украинцами через систему PrivatMoney, по сравнению с прошлым годом вырос вдвое - до 135 млн долл США. Как сообщили в ПриватБанке, который является платежной организацией системы, количество полученных мгновенных переводов PrivatMoney с начала 2020 года увеличилось на 106% до 200 тысяч.