Банк Львів отримав 10 мільйонів євро для підтримки малого та середнього бізнесу в Україні

15 серпня 2022 р. Банк Львів і Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) підписали 2-річну кредитну угоду на суму до 10 млн євро.

Фінансування структуроване як кредит A до 4,25 млн євро на рахунок ЄБРР та як кредит Б до 5,75 млн євро на рахунок іноземних комерційних інвесторів, у тому числі 4,75 млн євро, спільно внесених Європейським фондом для Південно-Східної Європи (EFSE) та «Зеленим фондом для зростання» (GGF).

Банк Львів буде здійснювати кредитування постраждалих від війни приватних малих та середніх підприємств (МСП), включаючи харчовий сектор та бізнес, переміщений до західної частини України, щоб підтримувати їхню стабільну економічну діяльність.

Разом зі своїми донорами та партнерами ЄБРР зобов'язався інвестувати в українську економіку 1 млрд євро в цьому році.

«Це важливий сигнал для ринку й наших клієнтів. Незважаючи на війну, ми продовжуємо стратегічну співпрацю з міжнародними партнерами, які підтримують ініціативи банку щодо відповідального кредитування наших клієнтів під час кризи. А отже, клієнти Банку Львів отримають додатковий кредитний ресурс для розвитку власного бізнесу», – підкреслив Ашот Абраамян, голова правління Банку Львів.

«Новий кредит ще раз продемонстрував непохитність підтримки ЄБРР і його партнерів, EFSE та GGF, українського бізнесу й банків у цей непростий час», – зазначив Маттео Патроне, керуючий директор ЄБРР у країнах Східної Європи та Кавказу.