ПЗ "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо врегулювання окремих питань процедур банкрутства на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби COVID-19" реєстр. № 4220 від 15.10.2020 року
Проектом передбачено внесення змін до Кодексу України з процедур банкрутства та Закону України "Про внесення змін до Кодексу України з процедур банкрутства щодо недопущення зловживань у сфері банкрутства на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненнюі поширенню коронавірусної хвороби COVID-19", зокрема, щодо порядку проведення зборів (комітету) кредиторів у режимівідео конференції, а також доповнення порядку проведення опитувань. Додаються норми до процедури підтвердження особи та повноважень учасника зборів(комітету) кредиторів, оформлення результатів зборів (комітету).
Проект Закону «Про внесення змін до Кодексу України з процедур банкрутства (щодо відновлення платоспроможності фізичної особи)», реєстр. № 5739 від 07.07.2021
У проекті пропонуються зміни щодо правового регулювання процедури банкрутства фізичних осіб, а також процедури проходження реструктуризації заборгованості фізичної особи, що виникла до дня введення в дію Кодексу, за кредитом в іноземній валюті, який забезпечений іпотекою квартири або житловим будинком, що є єдиним місцем проживання сім’ї боржника.
Проект Концепції щодо запровадження в Україні спрощеного режиму неплатоспроможності
Проект Концепції передбачає застосування спрощеного режиму неплатоспроможності до всіх мікро- та малих підприємств, підприємств з нульовими активами за ініціативою боржників та за умови встановлення господарським судом факту відсутності в їх діях ознак шахрайства або доведення до банкрутства. А також застосування спрощеної ліквідації відсутніх боржників (які більше року не подають податкову звітність, не здійснюють підприємницької діяльності та відсутні за місцем реєстрації) за заявою органу державної податкової служби, в адміністративному порядку шляхом покладення відповідних повноважень на Державний орган з питань банкрутства.
Проект змін до Кодексу України з процедур банкрутства
Проект змін до Кодексу України з процедур банкрутства щодо: повноважень Комітету кредиторів, прав поточних кредиторів, статусу/винагороди/прав та обов'язків арбітражного керуючого, дії мораторію, скорочення сроку за який  боржник-фіз. особа подає декларацію про майновий стан, тощо.
Проект Закону "Про внесення змін до Кодексу України з процедур банкрутства (щодо статусу арбітражного керуючого)", реєстр. № 2647 від 20.12.2019

У законопроекті пропонуються зміни, якими:

• знижуються вимоги до професійного рівня арбітражного керуючого;
  • змінюється обсяг прав, обов'язків та відповідальності  арбітражного керуючого (зокрема, арбітражному керуючому надається право не лише скликати, а й проводити збори і комітет кредиторів; скасовується норма, за якою арбітражний керуючий (керуючий санацією чи ліквідатор) прирівнюється до службової особи підприємства-боржника тощо);
  • обмежується контроль з боку кредиторів за діяльністю арбітражного керуючого через механізм звернення до суду із клопотанням про його відсторонення від виконання повноважень незалежно від наявності підстав, та інші.