Україна знову залучає зовнішнє фінансування. Україна отримала від Європейського Союзу 0,6 млрд. євро в якості першого траншу «антикоронавірусної» програми макрофінансової допомоги, яку було ухвалено ще півроку тому. Кредит видається на 15 років за дуже низькою ставкою 0,125% річних. Одразу після цього почалося дорозміщення єврооблігацій з погашенням у 2033 році (найдовші із наявних) на суму 0,5 млрд. доларів. Орієнтовна ставка розміщення трохи вища за 6% річних, що є одним із найнижчих показників вартості запозичень через суверенні єврооблігації в історії України. Також цього тижня відновився інтерес іноземних інвесторів до облігацій внутрішньої державної позики, переважно до 5-річних ОВДП із доходністю близько 12% річних. На 10 грудня нерезиденти наростили обсяг ОВДП у власності на 2,2 млрд. грн. (еквівалент 78 млн. доларів). Додаткові джерела фінансування будуть використані для покриття дефіциту Державного бюджету в грудні (традиційно найбільший місячний дефіцит у бюджетному році).