Повне відключення сервісів ЄДР в період з 07 по 16 серпня 2020 року
Мін'юст та ДП "НАІС" оголосили про повне відключення всіх сервісів Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - по риємців та громадських формувань (далі - ЄДР) у період з 07 по 16 серпня 2020 року включно, у зв'язку із впровадженням нового ЄДР і міграцією даних.

Питання, що виникають в процесі роботи банківських установ з державними реєстрами

Наразі у банківських установи виникають складнощі при роботі з державними реєстрами, зокрема, Державним реєстром речових прав на нерухоме майно та Державним реєстром обтяжень рухомого майна.
Використання банками при здійсненні ідентифікації суб’єкта господарювання інформації з ЄДР
Законом України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань» встановлена можливість банкам отримувати відомості з ЄДР на договірній основі (частина 3 статті 11), тоді як норми Інструкції № 492 не передбачають при здійсненні ідентифікації суб’єктів господарювання використовувати таке право та обмежують можливість отримання даних з ЄДР лише у режимі безоплатного доступу (абзац 2,3 п. 2.3 Глави 2).
Доступ к информации о налогоплательщиках
Предложения предоставят право банкам получать информацию из Государственного реестра физических лиц - плательщиков налогов и Единого банка данных о плательщиках налогов - юридических лиц