Проект Закону України № 6573 «Про внесення змін до Закону України «Про платіжні системи та переказ коштів в Україні» щодо комісійної винагороди під час здійснення еквайрингу»
Законопроект № 6573 від 09.06.2017 року розроблено з метою зниження фінансового навантаження осіб, що здійснюють розрахунки за допомогою платіжних карток. Оскільки основною причиною низького рівня проникнення безготівкових розрахунків в Україні є завищені тарифи для підприємств, особливо для малого та середнього бізнесу, за здійснення розрахунків за допомогою платіжної картки
Проект Закону щодо регулювання переказу коштів № 5361-д від 07.04.2017 р.
Мета проекту - усунути концентрацію електронних платіжних послуг в найбільших банківських установах шляхом, передбаченим Директивою ЄС 2015/2366 – підконтрольним плановим введенням на ринок нових постачальників платіжних послуг, які бажають фінансувати розвиток платіжних технологій та безготівкових розрахунків.
Проект Закона относительно заключения сделок путем электронной подписи на сенсорном экране
Задачей законопроекта является определение правового статуса аналога собственноручной подписи, выполненного на сенсорных экранах соответствующих электронных устройств (планшеты, смартфоны, кассовые устройства и т. п) или иным способом, согласованным сторонами сделки, без необходимости заключения отдельного соглашения на бумажном носителе
Внедрение IBAN
Наличие IBAN дает возможность клиентам банков более оперативно получать переводы, особенно из ЕС