«Кредобанк» вручил поездку в Варшаву в рамках Всеукраинского конкурса детского чтения «Книгомания»

«Кредобанк» вручив головний приз переможцю конкурсу «Читаю з KredoBank – їду у Варшаву!», що відбувся у рамках 15-го Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія» для учнів 7-х класів. Поїздку до Варшави отримала Аліна Кульбачко – учениця 7-го класу Дружківської гімназії «Інтелект», яка зняла бук-трейлер на книгу Бодо Шефера «Пес на ім’я Мані, або Абетка грошей».

У спеціальному конкурсі «Читаємо з KredoBank» могли взяти участь переможці другого етапу конкурсу «Книгоманія», генеральним партнером якого є «Кредобанк». Для участі потрібно було прочитати одну з 6 книг, запропонованих банком, зняти короткий (до 3-х хвилин) відеовідгук, розмістити його у спільноті Таємного товариства книгоманів у мережі Facebook з хештегами #Читаю_з_Kredobank_їду_у_Варшаву, #Knyhomania2019 та #bookforum, поширити розміщене відео на свою сторінку та у пості позначити одного члена сім’ї, з яким би хотів поїхати до Варшави, а також підписатися на сторінку «Кредобанку» у Facebook. Переможця було визначено серед 29 учасників, що виконали всі вимоги конкурсу, за кількістю вподобань і поширень конкурсного відео. Приз – поїздка до Варшави – включатиме переліт до Варшави і назад для 2-х осіб, проживання та сніданок у готелі протягом двох діб та відвідини дитячого наукового центру «Копернік».

«Щиро вітаємо переможницю конкурсу «Читаю з KredoBank – їду у Варшаву» та сподіваємось, що Аліна отримає незабутні враження від поїздки до столиці Польщі та відвідин найцікавішого в країні наукового центру для дітей. Ми дуже раді долучитися до фестивалю дитячого читання «Книгоманія», який вже 15-й рік є наймасштабнішою в Україні подією для юних читачів.- говорить перший заступник голови правління АТ «Кредобанк» Єжи Яцек Шугаєв. – Наша підтримка «Книгоманії» є логічним продовженням ініціативи банку «Читаймо разом з KredoBank», яка має на меті заохотити українців до читання та розвитку та яку банк провадить вже другий рік».

Всеукраїнський фестиваль дитячого читання «Книгоманія» проводиться з 2005 року. Його співорганізаторами є ГО «Форум видавців» та ДП «Український інститут книги». Загалом у конкурсі за роки проведення взяло участь понад 1 мільйон школярів з усіх областей України. Конкурс відбувся у 376 районах, 141 місті, понад 8600 школах та у 880 дитячих і сільських бібліотеках. На фестивалі “Книгоманія” у Львові побував 791 переможець з усіх областей України.

Соціальна ініціатива «Читаймо разом з KredoBank» була започаткована у 2018 році. В її рамках було реалізовано низку заходів, серед яких - запровадження нового дизайну платіжних карт із зображеннями героїв популярної світової літератури, підтримка видання книг «Мойсей», «Основи сучасного банківництва» та «Світ грошей», дитяча театральна вистава, поставлена працівниками банку та продемонстрована в рамках літнього фестивалю «Ніч у Львові», а також озвучення працівниками банку дитячих казок австрійського письменника Ервіна Мозера, які можна вільно завантажити тут.