Кредобанк закликає іноземних партнерів інвестувати в український бізнес вже сьогодні

Під час дискусії, що стосувалася ролі підприємств і банків у відбудові України в рамках Європейського фінансового конгресу, що відбувся у Варшаві, голова правління Кредобанку Єжи Яцек Шугаєв закликав міжнародних партнерів інвестувати в український бізнес вже зараз, у час війни.

«Нині Кредобанк веде перемовини з міжнародними організаціями, щоб отримати кредитні лінії гарантії для українського бізнесу. Адже на світовому рівні вже ведуться тривалі розмови про відбудову повоєнної України, але бізнес може не вистояти у сьогоднішніх умовах. З ким міжнародні партнери будуть тоді відбудовувати Україну?! Невідкладні потреби українського уряду нині становлять 3,5 мільярда доларів. На даний момент курс гривні стабілізувався та укріпився. Банківський сектор завдяки регулятору, Національному банку України, вистояв та працює.», – говорить голова Правління АТ «Кредобанк» Єжи Яцек Шугаєв.

Під час конгресу голова правління Кредобанку також розповів про роботу Кредобанку в умовах воєнного часу, залучення додаткових фінансових інвестиції та підтримку українських підприємців.

Восьмий Конгрес корпоративного та інвестиційного банкінгу 2022 відбувся у Варшавській фондовій біржі. Захід проходив у рамках Європейського фінансового конгресу. Під час конгресу обговорювали питання фінансових потреб та втрат України під час війни й роль міжнародних організацій та міжнародних фінансових інституцій у відбудові України, фінансовій підтримці бізнесу та пошуку надійних партнерів.

Європейський фінансовий конгрес започаткований 1992 року в Гданську і являється дискусійною платформою для провідних експертів і видатних політичних і бізнес-лідерів, а також представників академічних кіл. Основною метою Конгресу є напрацювання рекомендацій щодо нових системних рішень макропруденційних викликів та проблем безпеки, з якими зіштовхується Європейський Союз.