НАБУ и АОН: страхование корпоративных рисков это best practice

НАБУ, як найбільший представник банківського співтовариства,  спільно з компанією Aон (глобальний постачальник послуг у сфері управління ризиками, страховому та перестраховому посередництві), провели спеціалізовану конференцію «Страхові рішення для українських банків – практичний погляд з Лондону».

Цільовою аудиторією заходу були понад 50 представників банківського сектору, зокрема, керівники банків, які входять до складу Правлінь банків, очолюють підрозділи юридичних служб, з ризик менеджменту, з фінансів та IT.

Захід був організований у форматі практичного семінару, на якому були розглянуті конкретні приклади, відбулося обговорення та були надані рекомендації і відповіді провідними експертами з Лондонського ринку страхування  - Адамом Ворнером та Алісою Макаренко. Вони відповідали  на питання: як застрахуватиЧленів Наглядових Рад Банків, Членів та Голів Правління банків (D&O), інформували про комплексні програми страхування банківських ризиків (BBB-Bankers Blanket Bonds), інструменти для покриття кібер-ризиків (Cyber).

Так, на думку Адама Ворнера, незважаючи на надійний внутрішній контроль та інші заходи безпеки, які існують в банках, стратегія передачі ризику страховим посередникам, може допомогти запобігти або зменшити ймовірність і наслідки нечесних або шахрайських дій, тим самим мінімізуючи фінансові наслідки.

З метою протидії фінансової кризи, в основі якої лежить стагнація бізнес-ідей, банки повинні мати різноманітний інструментарій щодо захисту своїх корпоративних продуктів та страхування корпоративних ризиків, а поради досвідчених фахівців лондонського ринку страхування можуть бути своєчасні та корисні.

Із детальною інформацією щодо страхових рішень для банків Ви можете ознайомитись за посиланням: https://nabu.ua/ua/zagalna-informatsiya-2.html

НАБУ дякує фахівцям Аон за професійну презентацію матеріалу та відродження  інтересу банків до теми страхування корпоративних  ризиків.