Новости НАБУ

Дата по
Фильтр:
НАБУ провела нараду щодо питання звітування за формою № 20-ОПП

18 квітня 2019 року за запрошенням Незалежної асоціації банків України відбулась установча  нарада представників провідних асоціацій України з приводу обговорення питання, яке є актуальним для крупних суб’єктів господарювання, а саме «Повідомлення за формою № 20-ОПП у разі надання в оренду частини об’єкта нерухомого майна».

В НАБУ обговорили проблематику роботи реєстрів та питання запровадження електронного судочинства

В понеділок, 15 квітня, в Незалежній асоціації банків України відбулося чергове засідання Комітету з питань правового забезпечення діяльності банків та захисту прав кредиторів. Члени Комітету розглянули низку важливих для банківської спільноти питань, зокрема, проблематику отримання інформації з окремих державних реєстрів, правові позиції Верховного Суду, запровадження електронного судочинства тощо.

НАБУ вітає підписання Президентом України Кодексу України з процедур банкрутства! Це надзвичайно важливий крок вперед для розвитку економіки нашої країни!

НАБУ є одним із найбільш активних ініціаторів реформування системи банкрутства та доклала багато зусиль, щоб процедура стала прозорою.

Із врахуванням пропозицій НАБУ внесено зміни до порядку відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземних валютах

Національний банк України ухвалив зміни до "Інструкції про порядок відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземних валютах”, зокрема тепер інструкція передбачатиме, в т.ч. і регулювання кореспондентських рахунків банків – резидентів і нерезидентів (ПП НБУ № 56 від 01.04.2019р.).

НАБУ та Аон: страхування корпоративних ризиків це best practice

НАБУ, як найбільший представник банківського співтовариства,  спільно з компанією Aон (глобальний постачальник послуг у сфері управління ризиками, страховому та перестраховому посередництві), провели спеціалізовану конференцію «Страхові рішення для українських банків – практичний погляд з Лондону».

За зверненням НАБУ Нацбанк продовжив на 2 місяці тестовий період для файлів статистичної звітності

НАБУ у березні поточного року звернулася до Національного банку України із пропозиціями щодо введення тестових періодів для подання банками файлів статистичної звітності. Ці пропозиції були розглянуті та обговорені 18 березня під час робочої зустрічі представників банків та департаментів НБУ, відповідальних за розробку файлів статистичної звітності банків.

За ініціативою НАБУ Нацбанк тимчасово не застосовуватиме до банків заходи впливу при переході на МСФЗ 16 «Оренда»

НАБУ, як найбільший представник банківського співтовариства, у березні поточного року звернулася до Національного банку України з пропозиціями банків щодо відтермінування застосування заходів впливу до банків, які пов’язані з переходом на Міжнародний стандарт фінансової звітності 16 “Оренда”.

Оголошуємо проведення конкурсу дитячого малюнка

Незалежна асоціація банків України (далі – НАБУ) спільно з Благодійною організацією «ЛІГА БАНКІВ УКРАЇНИ» (далі – БО «ЛБУ») проведе конкурс дитячого малюнка «Еко-країна», який стартує 01 квітня 2019 року.

За ініціативою НАБУ Кабінет Міністрів дозволив банківським установам отримувати інформацію з державних реєстрів

27 березня Кабінет Міністрів України ухвалив ініційовану і розроблену Мінекономрозвитку комплексну постанову, метою якої є полегшення умов ведення бізнесу в Україні та підвищення позицій України в міжнародному рейтингу легкості ведення бізнесу Doing Business.

У дружній родині НАБУ прибуло!
Вітаємо новообраних членів Ради НАБУ: Михайла Букрєєва, Голову Правління АКБ «ІНДУСТРІАЛБАНК» та Петра Крумханзла, Голову Правління АТ КБ «ПРИВАТБАНК».
НАБУ провела круглий стіл на тему «Доступне кредитування агросектору: головні кроки назустріч»

У продовження роботи над злободенною  для України темою, НАБУ провела публічний захід за участі всіх стейкхолдерів «Доступне кредитування агросектору: головні кроки назустріч» для обговорення перспектив та можливих наслідків скасування мораторію на продаж сільськогосподарської землі.

НАБУ підписала Меморандум про співпрацю із Київським регіональним центром Національної академії правових наук України

Незалежна асоціація банків України (НАБУ) та Київський регіональний центр Національної академії правових наук підписали Меморандум про взаємодію та співробітництво, що стане додатковим дієвим інструментом ефективного функціонування та розвитку банківської системи України.

ОНЛАЙН ТРАНСЛЯЦІЯ: КРУГЛИЙ СТІЛ «ДОСТУПНЕ КРЕДИТУВАННЯ АГРОСЕКТОРУ: ГОЛОВНІ КРОКИ НАЗУСТРІЧ»

Дивіться в прямому ефірі дискусію за участі банків, Національного банку України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі, Світового банку та аграрних асоціацій. Модератор: Олена Коробкова, Виконавчий директор НАБУ.

НАБУ: Принципова позиція банку – запорука спільного захисту в питанні реєстрації податкових накладних

Незалежна асоціація банків України (далі – НАБУ), як найбільший представник банківського співтовариства, послідовно відстоює позиції банків за різноманітними  питаннями, в тому числі і податковими.

Вітаємо зі cвятом весни!

Любі жінки, від щирого серця хочу висловити Вам свою повагу та привітати Вас із цим ніжним весняним святом.

На прохання НАБУ запровадження IBAN відтерміновано
На прохання НАБУ Національний банк відтермінував запровадження міжнародного номера банківського рахунку IBAN. Старт запровадження IBAN в Україні розпочнеться з 5 серпня цього року (раніше планувалося – з 1 квітня 2019 року).
Незалежна асоціація банків України та Legal High School підписали меморандум про співпрацю

Відтепер усі члени НАБУ матимуть можливість долучитися до Школи банківського та фінансового права і Школи з реструктуризації та банкрутства Legal High School зі знижкою 20% за промокодом «NABU».

НБУ надав окремі рекомендації банкам щодо відкриття/закриття рахунків клієнтам

Національний банк України, до набрання чинності змін до нормативно-правових актів, що регулюють питання відкриття/закриття рахунків клієнтам, рекомендував банкам керуватись наступними роз`ясненнями:

НАБУ застерігає – діють шахраї!

Незалежна асоціація банків України (НАБУ) інформує, що дзвінки, електронні листи, СМС від імені асоціації із пропозицією пройти ідентифікацію за банківською карткою є нічим іншим як шахрайськими діями!

НАБУ: фінансова реструктуризація зменшила обсяги NPL більш ніж на 20 млрд.грн.

З жовтня 2016 року в Україні діє Закон України «Про фінансову реструктуризацію», який базується на кращих світових практиках – Стамбульському та Лондонському підходах до урегулювання заборгованості корпоративних боржників перед банківськими установами.

НБУ тимчасово не застосовуватиме заходи впливу за порушення, пов’язані з переходом на МСФЗ 16 «Оренда»

Починаючи з 1 січня 2019 року вступають в силу зміни у фінансовому обліку, які пов’язані з впровадженням нового Міжнародного стандарту фінансової звітності 16 «Оренда» (МСФЗ 16).

Звітність у 2019 році: нові виклики для банків

За доброю традицією, яка  підтримується Незалежною асоціацією банків України (далі – НАБУ) восьмий рік поспіль, 17 січня 2019 року Комітет з питань оподаткування та обліку (далі – Комітет) зібрав Клуб головних бухгалтерів, в рамках якого представники банків-членів НАБУ, колеги з Департаменту бухгалтерського обліку Національного банку України та Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) розглянули тему «Таксономія: міфи та реальність. Що очікує банки у 2019 році. Формат XBRL: перехід банків України на подання звітності за МСФЗ таксономією».

НБУ затвердив норми залучення нового капітального інструменту до капіталу банків

Інструкція про порядок регулювання діяльності банків в Україні доповнена новими нормами щодо Порядку отримання дозволу на врахування залучених коштів капітального інструменту з умовами списання/конверсії до капіталу банку.

Комітет з питань правового забезпечення діяльності банків та захисту прав кредиторів підвів підсумки роботи за 2018 рік та окреслив пріоритети на наступний рік

У середу, 12 грудня відбулося підсумкове засідання Комітету з питань правового забезпечення діяльності банків та захисту прав кредиторів Незалежної асоціації банків України (Комітет). Основний акцент заходу було сконцентровано на підведенні підсумків роботи Комітету за 2018 рік та обговоренні пріоритетних напрямів роботи Комітету на наступний рік.