Новости НАБУ

Дата с
Дата по
Голова Ради НАБУ Олена Коробкова виступила на форумі «Rapid recovery of Ukraine», що відбувся в Люксембурзі.
"Теза, яку я невтомно доношу закордонній аудиторії – не чекайте закінчення війни. Україні треба відновлюватися та відроджуватися вже. Зараз. Тут. Сьогодні. Ми вже довели, що унікальні, стійкі й працюємо, попри все. Україна – надійний партнер, що ввійде в історію як країна з унікальною банківською системою, яка повноцінно функціонує в умовах повномасштабної війни", – зазначила пані Олена.
У партнерстві з МБКІ провели чергову хвилю дослідження щодо того, як змінилася фінансова поведінка українців під час війни
Чи мають люди фінансову спроможність купувати необхідне? Чи беруть кредити? Як відрізняється поведінка внутрішніх переселенців від поведінки тих, хто вимушено виїхав за кордон? І чи планують ті, хто виїхав із країни, повертатися після закінчення війни?
Відбулася щорічна конференція з питань факторингу, організована УАТФФ за підтримки НАБУ
Наслідки цієї війни для вільної торгівлі, функціонування багатьох ринків і продовольчої безпеки у світовому масштабі зрозумілі не тільки фахівцям. Їх буквально відчувають і переживають прості люди в усьому світі. За таких неординарних обставин питання безпеки торгівлі, складовою якої є інструментарій торгового фінансування, набуває особливих сенсів, як і щорічна конференція з питань факторингу.
Макроекономічний аналіз на 12 грудня 2022 року
ВВП у ІІІ кварталі перевершив очікування, проте висока невизначеність зберігається. Згідно з попередньою оцінкою Державної служби статистики, темп скорочення реального валового внутрішнього продукту (ВВП) України в ІІІ кварталі 2022 року сповільнився до 30,8% р/р. Хоча певна консолідація економічної активності в цей період і була очікуваною (поміж іншого – завдяки частковому відновленню аграрного експорту), оприлюднена оцінка перевершила сподівання.
НАБУ за підтримки ЄБРР продовжила роботу Секретаріату з фінансової реструктуризації
Нагадаємо, НАБУ є реципієнтом Проєкту, що реалізується на підставі Грантової угоди між Європейським банком реконструкції розвитку та НАБУ для виконання адміністративної бази Закону про фінансову реструктуризацію.
Звернення українського бізнесу до лідерів країн G7 та ЄС
5 грудня мільйони українців, у тому числі охоплені жахом діти, ховалися в бомбосховищах, коли над ними знову прогриміли російські ракети. Це був п’ятнадцятий раз з початку жовтня, коли українські міста та цивільна енергетична інфраструктура зазнали атаки.
Конференція про торгове фінансування та факторинг 2022
Коли ми купуємо хліб, теплий одяг, генератори та безпілотники, ми не звертаємо уваги, що всі ці покупки стали можливими завдяки фінансуванню. Так, хтось профінансував виробництво цих товарів, перевезення до магазину чи складу та продовжує фінансувати, поки товар лежить на полиці в супермаркеті чи в інтернет-магазині. Всі фінансові операції на шляху від виробника до покупця в банківському бізнесі називають сферою «торгового фінансування» – Trade Finance.

Відбулося засідання РГ «Фінансовий моніторинг» Комітету НАБУ з питань регуляторної політики та комплаєнс із метою обговорення змін до ЗУ №361-ІХ «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом фінансування тероризму та фінансування розповсюдження зброї масового знищення»