Новости НАБУ

Дата с
Дата по
НАБУ долучилася до ZOOM-зустрічі з представниками НБУ, Фонду гарантування вкладів, Департаментів статистики банків і компаній розробників програмного забезпечення
Розглянули структуру й особливості формування файлів, що подаються до НБУ в умовах особливого періоду, відповідно до Правил за Постановою №140 та Постоновою №120 (правила за мирним часом).
Дмитро Глінський, голова Проєктного офісу НАБУ, долучився до круглого столу «Фінансового клубу» на тему: «Факторинг: як відновити обіговий капітал без залучення кредитів»
«Уряд інтенсивно працює над тим, щоб підтримати зокрема й ті торговельні мережі та підприємства, які намагаються відновити діяльність у регіонах, що постраждали від бойових дій. Готуються відповідні зміни до програми «5-7-9%» – за аналогією з підтримкою посівної», – розповів голова Проєктного офісу Незалежної асоціації банків Дмитро Глінський.
Ощадбанк повідомляє про випадки отримання клієнтами на електронні скриньки шахрайських листів про нібито надходження платежу на рахунок
У листах міститься фішингове посилання для перегляду деталей операції, за яким у жодному разі не можна переходити.
Олена Коробкова: Банки планують надати 68 млрд грн позик бізнесу, переважно сільгоспвиробникам

Банківське кредитування й агросектор – що буде з кредитуванням аграріїв українськими та іноземними банками? Як війна змінила банківський ринок і чого надалі чекати позичальникам? Про це в інтерв’ю AgroPolit.com розказала Голова Ради Незалежної асоціації банків України Олена Коробкова.

ВР схвалила законопроєкт №5542-1, який на час війни гарантуватиме повну суму банківських вкладів
Відшкодування без обмеження за сумою вкладу для фізичних осіб діятимуть протягом воєнного стану в Україні та ще три місяці після закінчення війни. По завершенню цього періоду сума граничного відшкодування  становитиме 600 тисяч гривень.
Mastercard у відповідь на запит НАБУ подовжує до кінця квітня скасування плати interchange для України
Окрім того, наразі скасовано встановлені платіжною системою плати, що фактично були перекладені банками у вигляді комісій на клієнтів і фактично сплачувалися клієнтами за операції, проведені з картками.
Шпаркаси Німеччини пропонують вимушеним українським переселенцям отримати банківські послуги за спрощеними умовами
Клієнту для відкриття рахунка потрібно мати документ, який посвідчує його особу. Для відкриття рахунку можна надати наступні документи...
BBVA в Іспанії пропонує лояльні умови обслуговування для українських переселенців
BBVA пропонує відкрити шукачам притулку в Іспанії, людям без посвідки на проживання, основний платіжний рахунок, номінований у євро, для особистого та непрофесійного використання, для повнолітніх осіб.
Відновлено роботу раніше заблокованих окремих реєстрів
Відновлено роботу раніше заблокованих окремих реєстрів та надання сервісної послуги у формі прикладного програмного інтерфейсу (API) Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, Державного реєстру обтяжень рухомого майна та Єдиного реєстру боржників.
«После победы к нам придет много денег. Мир нас поддерживает», – уверена Председатель Совета Независимой ассоциации банков Украины Елена Коробкова
Как война повлияла на работу банковской системы, как банки поменяли алгоритм работы с физлицами и бизнесом, за счет чего будет восстанавливаться Украина после победы, рассказала для ресурса Delo Елена Коробкова, Председатель Совета Независимой ассоциации банков Украины.