Новости НАБУ

Дата с
Дата по
Сьогодні Верховна Рада України ухвалила закон щодо особливостей виведення з ринку системно важливого банку в умовах воєнного стану.
Попри те, що банківська спільнота наразі не вбачає жодних причин для виведення з ринку системно важливих банків, НАБУ вітає прийнятий закон і вдячна владі за конструктивний діалог щодо положення цього документа.
Одразу три представниці Ради НАБУ увійшли до рейтингу ТОП-50 жінок фінтеху, що був складений Українською асоціацією фінтех та інноваційних компаній, EFSE Development Facility, Freedom Finance Ukraine
Раді повідомити, що Голова Ради НАБУ Олена Коробкова, заступниця Голови Ради НАБУ Олена Сосєдка та Виконавчий директор НАБУ Марія Колганова увійшли до рейтингу ТОП-50 жінок фінтеху.
Голова Ради НАБУ Олена Коробкова у великому інтерв’ю для порталу Мінфін розповіла про реалії сьогоднішньої банківської системи України
Про стійкість, про виклики, про шляхи їх подолання. Про те, якими будуть кредити, що відбувається з депозитами й іпотекою.
НАБУ отримала інформацію від Нацбанку щодо подання звітності у форматі іXBRL банками України
Нагадаємо, що, відповідно до вимог Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність», банки повинні підготувати й оприлюднити фінансову звітність в електронному вигляді на основі таксономії фінансової звітності, згідно з міжнародними стандартами за 2021 рік і завершені квартали 2022 року.
Конференція «Відшкодування шкоди, завданої внаслідок війни» відбудеться 31 серпня 2022 року
Щодня з’являються нові свідчення про масштабні пошкодження цивільних об’єктів та інфраструктури, необхідно відбудувати цілі міста. Для забезпечення у майбутньому стягнення спричинених збитків важливими будуть якість, вичерпність та релевантність доказів, зібраних для документування та оцінки збитків, а також методика оцінки розміру реальних збитків та упущеної вигоди, для визначення суми відшкодування.
Голова Проєктного офісу НАБУ Дмитро Глінський доєднався в ролі спікера до фінансової школи грамотності «ТАЛАН» Нацбанку
Із метою покращувати фінансову обізнаність громадян Національний банк України спільно з партнерами запустив школу фінансової грамотності «ТАЛАН».
В Українському кризовому медіа-центрі відбувся пресбрифінг щодо закону про заборону кредиторам взаємодіяти з військовослужбовцями
Голова Ради НАБУ Олена Коробкова разом із народним депутатом Ольгою Василевською-Смаглюк і очільницею Управління захисту прав споживачів НБУ Ольгою Лобайчук виступили на брифінгу, присвяченому закону щодо заборони кредиторам взаємодіяти з військовослужбовцями та їхніми близькими.
Переобрано керівників двох профільних комітетів Незалежної асоціації банків України
За результатами засідання Ради Незалежної асоціації банків України, що відбулося 2 серпня, строком на два роки було обрано Голову Комітету з регуляторної політики та комплаєнс і Голову Комітету з питань оподаткування та обліку.
Незалежна асоціація банків України стала генеральним партнером кампанії із захисту прав споживачів кредитних послуг "Знай свої права: кредити", яку проводить Нацбанк
Стартувала Всеукраїнська інформаційна кампанія із захисту прав споживачів фінансових послуг "Знай свої права: кредити", яку проводить Національний банк України.
Відбувся вебінар на тему ринку торгового фінансування та факторингу в Україні під час війни
Організаторами заходу виступили Європейський банк реконструкції та розвитку, Незалежна асоціація банків України, ініціатива EU4Business і Український альянс торгового фінансування та факторингу.