Новости НАБУ

Дата с
Дата по
НАБУ поздравляет с Днем бухгалтера!

Щиро вітаємо працівників бухгалтерської сфери, надзвичайно старанних людей та фінансових геніїв. Бажаємо Вам, щоб обране покликання дарувало задоволення, легко вирішувались поставлені задачі та досягались найвищі результати.

НАБУ совместно с ЕБА провели встречу с целью обсуждения вопросов налоговой отчетности
НАБУ отстояла возможность банкам получать информацию из Государственного реестра прав на недвижимое имущество в форме единого извлечения

Кабінет Міністрів України ухвалив розроблену Міністерством юстиції України постанову, метою якої є вдосконалення процедури надання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно (далі – Державний реєстр прав).

НАБУ: институциональная независимость Нацбанка - залог макростабильности Украины

Національний банк України є центральним органом державного управління, юридичний статус, завдання, функції, повноваження і принципи організації якого визначаються Конституцією України, ЗУ «Про Національний банк України» та іншими законами України.

НАБУ и АПУ очертили круг вопросов, решение которых будет способствовать восстановлению кредитования

Представники банківського сектору зустрілись з радником Глави Адміністрації Президента України Вікторією Страховою для обговорення та формування «скелету» Дорожньої карти відновлення кредитування в Україні та розвитку ринку банківських послуг в Україні.

Нацбанк поддержал предложения НАБУ и изменил график выполнения требований Положения о СУР

За ініціативи Незалежної асоціації банків України  Національним банком України продовжено строки виконання заходів щодо  політики, підготовки методик і процедур Третього етапу запровадження вимог НБУ стосовно організації  системи управління ризиками до 30 жовтня 2019 для банків України та до 30 січня 2020 банківськими групами (Постановою від 05 червня 2019 року № 74).

НАБУ и Минюст: совместные шаги для возобновления кредитования

11 червня відбулась робоча зустріч представників НАБУ та МЮУ, під час якої обговорено низку важливих питань, що сприятимуть відновленню кредитування та спрощенню доступу до кредитних ресурсів банків.

При информационной поддержке НАБУ состоялся VI Международный форум корпоративных секретарей

7 червня відбувся VI Міжнародний форум корпоративних секретарів. Під час форуму учасники обговорили шляхи впровадження прозорої системи корпоративного управління в українських компаніях, особливу роль корпоративного секретаря через призму міжнародного досвіду.

НАБУ поздравляет журналистов с профессиональным праздником!

Щиро вітаємо з Днем журналіста – святом тих, хто обрав нелегку та надзвичайно відповідальну справу – день за днем занурюватись у вир подій, першими дізнаватися про їхній перебіг і створювати об'єктивну картину нашого життя.

НАБУ начала сотрудничество с Ассоциацией банков Узбекистана

I Євроазійський Фінансово-Економічний форум в Хоргосі був особливо плідним на співпрацю. Під час форуму НАБУ підписала низку угод, серед них – Меморандум про співпрацю із Асоціацією банків Узбекистану.

Круглый стол «Обзор рынка торгового финансирования в 2018 году»

Вже третій рік поспіль НАБУ ініціює проведення презентації результатів статистичного дослідження операцій торговельного фінансування. Цьогоріч, 29 травня,  банківська спільнота спільно з НБУ провела такий захід у форматі Круглого столу.

Кубок Чемпионов НАБУ получила команда Ощадбанка

Під гаслом «Ми граємо в одній команді!» НАБУ провела вже 8-ий поспіль турнір з футзалу. 24 травня у спортивно-розважальному комплексі «X-Park» відбулися фінальні ігри турніру з футзалу «Кубок Чемпіонів НАБУ–2019».

Нацбанк поддержал НАБУ по совершенствованию порядка учета операций с аккредитивами

НАБУ разом із фахівцями НБУ обговорили та опрацювали переваги фінансування українського експорту з використанням документарних акредитивів, отриманих українськими банками від іноземних банків-емітентів.

Будущее за RegTech. В НАБУ состоялся практический семинар YouControl о лучшие решения для банков

23 травня в Незалежній асоціації банків України (НАБУ) відбувся практичний семінар, організований компанією YouControl на тему “Regtech-рішення з впровадження кращих практик KYC для банків України”.

НАБУ подписала меморандум о партнерстве с Ассоциацией банков Боснии и Герцеговины

Виконавчий директор Незалежної асоціації банків України Олена Коробкова та Президент Асоціації банків Боснії та Герцеговини Берислав Кутле, підписали меморандум про партнерство та співробітництво з метою сприяння ефективному регулюванню фінансово-банківській сфері.

Мы помним ...

У ці травневі дні український народ, разом з Європою та світом, вшановує мужність і жертовність тих, хто пройшов палаючими фронтовими дорогами Другої світової війни.

Роман Шпек: нельзя перекладывать на банки выполнения социальных гарантий государства

Сьогодні, 8 травня, Кабінет Міністрів України, розглядає проект постанови «Про затвердження порядку надання позики ветеранам війни та особам, на яких поширюється чинність Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

НАБУ: банки не будут выступают налоговыми агентами по большинству операций с использованием эскроу-счетов

НАБУ як найбільший представник банківської спільноти досягла затвердження узагальнюючої податкової консультації (УПК) щодо оподаткування операцій обов’язкового продажу акцій акціонерами на вимогу особи, яка є власником домінуючого контрольного пакета (операції сквіз-аут з використанням ескроу-рахунків), наказ Міністерства фінансів України № 181 від 26.04.19. Затвердження УПК стало результатом кропіткої та наполегливої роботи НАБУ спільно із НКЦПФР та експертами Великої Четвірки.

Инициативы НАБУ учтено в Постановлении КМУ «Некоторые вопросы дерегуляции хозяйственной деятельности»

Кабінет Міністрів України оприлюднив Постанову «Деякі питання дерегуляції господарської діяльності» № 367 від 27 березня 2019 року, яка дозволить підвищити позиції України у  міжнародному рейтингу легкості ведення бізнесу «Doing Business».

НАБУ провела совещание по вопросу отчетности по форме № 20-ОПП

18 квітня 2019 року за запрошенням Незалежної асоціації банків України відбулась установча  нарада представників провідних асоціацій України з приводу обговорення питання, яке є актуальним для крупних суб’єктів господарювання, а саме «Повідомлення за формою № 20-ОПП у разі надання в оренду частини об’єкта нерухомого майна».

В НАБУ обсудили проблематику работы реестров и вопросы внедрения электронного судопроизводства

В понеділок, 15 квітня, в Незалежній асоціації банків України відбулося чергове засідання Комітету з питань правового забезпечення діяльності банків та захисту прав кредиторів. Члени Комітету розглянули низку важливих для банківської спільноти питань, зокрема, проблематику отримання інформації з окремих державних реєстрів, правові позиції Верховного Суду, запровадження електронного судочинства тощо.

НАБУ приветствует подписание Президентом Украины Кодекса Украины с процедур банкротства! Это очень важный шаг вперед для развития экономики нашей страны!

НАБУ є одним із найбільш активних ініціаторів реформування системи банкрутства та доклала багато зусиль, щоб процедура стала прозорою.

С учетом предложений НАБУ внесены изменения в порядок открытия, использования и закрытия счетов в национальной и иностранных валютах

Національний банк України ухвалив зміни до "Інструкції про порядок відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземних валютах”, зокрема тепер інструкція передбачатиме, в т.ч. і регулювання кореспондентських рахунків банків – резидентів і нерезидентів (ПП НБУ № 56 від 01.04.2019р.).