Новости рынка

Дата с
Дата по
Кредобанк зберігає лідерство в рейтингу надійності банківських депозитів від РА "Стандарт-Рейтинг"
Кредобанк посів першу позицію в рейтингу надійності депозитів українських банків за підсумками першого півріччя 2022 року за версією рейтингового агентства «Стандарт-Рейтинг».
«RwS bank» завчасно погасив рефінансування від НБУ на суму 555 млн грн
Кредити рефінансування від регулятора були отримані банком в декілька траншей та більшість із них повернуті завчасно. З початку військової агресії проти України банк погасив кредити рефінансування перед НБУ на суму 1,6 млрд грн.
Креді Агріколь запустив новий інтернет-банк для бізнесу CORPEX
Креді Агріколь запустив CORPEX - новий високотехнологічній інтернет-банк для юридичних осіб та підприємців. Це зручний та повнофункціональний інструмент управління фінансами в онлайн-режимі. Завдяки CORPEX бізнес може швидко та легко виконувати будь-які операції по управлінню своїми фінансами та витрачати менше часу на рутинні задачі, а сконцентруватися на вирішенні стратегічних питань. Потужна платформа, на базі якої реалізовано інтернет-банк, дозволяє нам постійно вдосконалювати систему у відповідь на потреби наших клієнтів та вимог часу. Це повністю відповідає меті створити повноцінну цифрову екосистему з надання банківських послуг безпосередньо у особистому кабінеті користувача та заощадити його час на відвідування відділення банку.
Кредобанк – у п’ятірці лідерів надійних банків України за версією системи YouControl
Кредобанк увійшов до п’ятірки лідерів в ренкінгу фінансової надійності банків України від системи моніторингу контрагентів YouControl за підсумками другого кварталу 2022 року.
Щомісяця голосова помічниця Софія приймає понад 1,5 млн дзвінків клієнтів Ощаду
Вже понад рік як у Контакт-центрі Ощадбанку на всі вхідні дзвінки відповідає голосова помічниця Софія. Це універсальний оператор, на доступність, продуктивність та ввічливість якого не впливають зовнішні фактори. Софію впроваджено на базі рішення інтерактивної мовної взаємодії з розпізнаванням живого мовлення. Така технологія дала банку можливість оптимізувати бізнес-процеси, тим самим покращивши комунікацію з клієнтами.
Перші 227 підприємців отримали мікрогранти на рахунки в Ощадбанку за програмою «єРобота»
19 липня перший транш мікрогрантів на загальну суму 52,7 млн грн надійшов на рахунки в Ощадбанку для перших 227 учасників програми єРобота. Середня сума, яку отримали підприємці на створення нового або розвитку діючого бізнесу, становить 233 тис грн. Загалом Ощад, який є уповноваженим банком програми, відкрив підприємцям вже 527 спеціальних рахунків. Це означає, що всі вони отримали позитивне рішення державного центру зайнятості за своїм проектом.
Кредобанк – генеральний партнер фестивалю «Музика в старому Львові»
Кредобанк вже традиційно став генеральним партнером IX Міжнародного фестивалю «Музика в старому Львові», який триватиме до 28 серпня 2022 року. Захід відбувається у партнерстві із фестивалем «Музика у старому Кракові», що є важливою подією у сфері культурної співпраці України та Польщі.
Ощадбанк виставив на продаж працюючий елеваторний комплекс потужністю 67760 тонн
Ощадбанк виставив на електронний аукціон OpenMarket (державне підприємство «СЕТАМ» Міністерства юстиції України) право на укладення договору фінансового лізингу елеваторного комплексу.
Кредобанк розпочинає благодійну акцію «Сміливість бути поруч» для освітніх потреб дітей вимушених переселенців
8 липня 2022 року у Львівській Національній Опері Кредобанк розпочинає благодійну виставку дитячих малюнків для збору коштів на освітні потреби дітей, що постраждали від війни.
1 липня Ощадбанк розпочне приймання заявок українців для отримання мікрогрантів до 250 тис. грн на новий бізнес або розвиток діючого бізнесу
За рішенням уряду Ощадбанк став уповноваженим банком нової державної програми «єРобота» за напрямом надання українцям безповоротних грантів до 250 тис. грн для запуску нового або розвитку діючого бізнесу.
Кредобанк розпочинає відеоконсультації для бізнесу
Кредобанк запустив послугу « Відеоконсультант онлайн » для бізнесу. За допомогою цього безкоштовного сервісу бізнес-клієнти зможуть отримати консультації щодо дистанційної подачі документів для спрощеного відкриття рахунку, а також про наявні в банку програми з кредитування бізнесу. « Відеоконсультант онлайн » – це простий у користуванні офіційний сервіс для консультацій Кредобанку на платформі Google Meet. Щоб скористатися ним, потрібно обрати тип продукту для консультації, вказати свої дані у короткій онлайн-анкеті й визначити зручний час для спілкування або обрати опцію «зв’язатися із першим вільним консультантом». Відеоконсультації відбуваються з 9.00 до 17.00 у робочі дні (за київським часом), прийом ж заявок на консультацію відбувається цілодобово.
Запорізьке підприємство отримало в Ощадбанку перший експортний кредит за новою державною програмою
Підприємство-експортер із Запоріжжя отримало в Ощадбанку перший кредит за новою державною програмою портфельного страхування експортних кредитів. Її запущено в рамках співпраці з Експортно-кредитним агентством, яке забезпечує виконання зобов’язань підприємства перед банком за зовнішньоекономічним контрактом в обсязі 85% суми кредиту.
Увага, зміни до Постанови Правління НБУ від 23 березня 2022 року №60
«Про особливості виконання окремих вимог законодавства у сфері фінансового моніторингу, валютного нагляду, нагляду з питань реалізації і моніторингу ефективності персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) протягом дії воєнного стану»
Депозит від Банку Львів допоможе розмінувати Україну
Нещодавно Банк Львів оголосив про відкриття однойменного Благодійного фонду. Ключова програма фонду має назву «Вільна земля» і покликана сприяти розмінуванню деокупованих територій. На підтримку програми Банк Львів створив для нових та діючих клієнтів спеціальний депозит із підвищеною ставкою доходу. Частина доходу від депозиту піде на забезпечення українських саперних підрозділів амуніцією.
Ощадбанк відновлює карткове кредитування
Ощадбанк задля фінансової підтримки українців з 1 травня поновив встановлення кредитних лімітів для клієнтів, які отримують в банку заробітну плату або пенсію. Кредитна лінія встановлюється за бажанням клієнта в розмірі до 15 тисяч гривень, строком на 60 місяців. При цьому довідка про доходи не вимагається.
Ощадбанк щодня видає 200 млн грн кредитів аграріям
У квітні Ощадбанк суттєво змінив умови отримання кредитів. Зменшено час ухвалення кредитних рішень - з 8 до 3-4 днів (отримання коштів відбувається за 1-2 дні), лібералізовано умови щодо застави, скасовано вимогу щодо мінімального розміру земельного банку в обробітку. Банк оновив кредитну політику відповідно до реалій воєнного часу та регуляторних змін, запроваджених НБУ. Серед умов кредитування залишається офіційне ведення бізнесу та наявність сільськогосподарських угідь для проведення посівної.
Нацбанк дозволив не видавати паперові чеки під час розрахунків через POS-термінали
В умовах війни банкам складно забезпечити наявність паперу для друку чеків. Тож банки можуть не видавати користувачам карток чеки після здійснення безготівкових розрахунків через POS-термінал.