Проект Закону "Про внесення змін до законодавчих актів України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності", реєстр. № 3260 від 24.03.2020 р.
У законопроекті шляхом внесення змін до законів України «Про банки і банківську діяльність», «При систему гарантування вкладів фізичних осіб», «Про Національний банк України», «Про акціонерні товариства»,
«Про виконавче провадження», «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», «Про нотаріат», Цивільного, Кримінального, Господарського та Цивільного процесуальних кодексів України, Кодексу адміністративного судочинства України пропонується:
Питання нотаріального посвідчення договорів іпотеки наступної черги та внесення змін до опису технічних характеристик об’єкту нерухомості в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно
В практиці банків виникла проблема з нотаріальним посвідченням та державною реєстрацією договорів іпотеки наступної черги через колізію положень статті 24 Закону України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень", що виникла з набуттям чинності Законом України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії рейдерству" № 340-ІХ від 05.12.2019 р.