Презентация законопроекта «Про Валюту»

У четверг, 10 серпня, о 10:00 в конференц-залі Незалежної асоціації банків України заступник Голови Національного банку Олег Чурій презентує експертнертному середовищу проект закону "Про валюту"

Передбачається, що даний законопроект стане єдиним рамковим документом, який визначатиме основні принципи валютного регулювання в Україні, замість застарілого Декрету КМУ «Про систему валютного регулювання і валютного контролю» від 1993 року та численних нормативно-правових актів. Законопроект був розроблений за участі НБУ, НАБУ, профільних експертів від Європейської комісії в рамках проекту EU-FINSTAR.

Закладена в законопроекті нова модель валютного регулювання, серед іншого, передбачає відповідність норм законодавства сучасним реаліям, виведення обмежень та регуляцій на підзаконний рівень, що надасть можливість для НБУ оперативно застосовувати інструментарій відповідно до стану платіжного балансу та кон’юнктури ринку, та інше.

До зустрічі запрошуються представники усіх банків-членів НАБУ за попередньої реєстрації.