Нездатність влади проводити реформи - один з найголовніших ризиків для вітчизняної економіки

Роман Шпек, голова Ради НАБУ
Чи не найголовнішим ризиком, який може очікувати економіку України у 2018 році, є нездатність влади проводити реформи. Так жорстко висловився на адресу очільників держави в телепрограмі "Фінансовий тиждень", що виходить на 5 каналі, голова ради Незалежної асоціації банків України Роман Шпек.

“Ми очікували три транші від валютного фонду. Але ніхто не говорив, що будуть робити. Всі очікували гроші. Як результат, над реформами не працювали – гроші не отримали. І другий транш, який мав бути в 2017 році, може стати першим траншем в квітні 2018 року”, – сказав Роман Шпек.

Голова Ради Асоціації зазначив, що якщо реформ не буде, то це унеможливить прихід приватного капіталу, і темпи еконономічного зростання будуть залишатися такими, які свідчать про статистичні зміни, а не про якісні зміни в розвитку економіки.

“Якість реформ незадовільна, і найважливіше, що це негативно впливає на імідж держави” – повідомив очільник НАБУ. – Найвищим ризиком, який на сьогодні є в банківській системі, це не курсовий ризик, операційний ризик, чи кредитний ризик, а правовий ризик. Юридична система недосконала, в країні не сформовано захисту прав власності”.

Телепрограму можна переглянути за посиланням: https://youtu.be/5j4CDl9Gu9A

#думкабанкіраНАБУ #фінанси #економікаУкраїни #економіка #незалежнаасоціаціябанківукраїни #шпек #романшпек #прес-центрНАБУ #асоціаціяНАБУ #фінансовийтиждень