Акціонер Альфа-Банку Україна компанія ABH Ukraine Limited успішно зареєструвала черговий випуск єврооблігацій на суму 50 млн дол. США

7 лютого 2017 року компанія ABH Ukraine Limited - єдиний акціонер ПАТ «АЛЬФА-БАНК», – яка володіє 100% акцій банку, випустила єврооблігації на суму 50 млн дол. США, ставка купона в розмірі 9% річних (виплата щоквартальна), погашення в квітні 2019 року. Єврооблігації були випущені за правилами, зазначеними у Положенні "S" Комісії з цінних паперів та бірж США з лістингом на Франкфуртській фондовій біржі

Цей випуск єврооблігацій став п'ятим подібним випуском компанії ABH Ukraine з початку 2016 року, що відображає значний інтерес інвесторів до пропозицій фінансових інструментів банківської групи Альфа (представленої холдингом ABH Holdings S.A.).

Альфа-Банк Україна - це великий український комерційний банк з міжнародним капіталом, входить до приватної інвестиційної холдингової компанії ABH Holdings S.A. (ABHH) з головним офісом в Люксембурзі. Холдингова компанія має інвестиції в низці банківських груп на території країн СНД і Європи. Зокрема, операційні компанії (банки) і представництва ABHH знаходяться в Україні, Росії, Казахстані, Білорусі, Нідерландах, Великобританії, Люксембурзі та на Кіпрі.

Власниками ABHH виступають Михайло Фрідман - 32,86%, Герман Хан - 20,97%, Олексій Кузмічьов - 16,32%, Пьотр Авен - 12,40%, UniCredit S.p.A. - 9,9% та інші акціонери.

За класифікацією НБУ входить до групи «банки іноземних банківських груп».

Офіційний сайт: www.alfabank.ua.