Акціонер Альфа-Банку Україна компанія ABH Ukraine Limited завершила операцію з придбання UniСredit Leasing Ukraine

У кінці січня єдиний акціонер Альфа-Банку Україна, компанія ABH Ukraine Limited, завершила операцію з UniCredit Leasing S.p.A. про придбання лізингової компанії UniСredit Leasing Ukraine (ТОВ «УніКредит Лізинг»). Вартість угоди не розголошується

Придбання UniCredit Leasing є для ABH Ukraine продовженням реалізації стратегії неорганічного зростання. Це дасть змогу компанії збільшити кредитний портфель, залучити нових клієнтів, фахівців і досвід європейської компанії.

Після завершення угоди UniCredit Leasing отримала назву «Неос Лізинг».

Ця угода є продовженням партнерства двох міжнародних фінансових гігантів: ABH Holdings S.A. і UniCredit. Нагадаємо, в жовтні 2016 року UniCredit і ABHH завершили угоду про обмін активами, в рамках якої група передала холдингу 99,9% акцій Укрсоцбанку в обмін на міноритарну частку власності в ABHH у розмірі 9,9%.

UniСredit Leasing працює на українському ринку з 2006 року, займається лізингом с / г техніки, транспорту, будівельної техніки та промислового обладнання.

Альфа-Банк Україна - це великий український комерційний банк з міжнародним капіталом, входить до приватної інвестиційної холдингової компанії ABH Holdings S.A. (ABHH) з головним офісом в Люксембурзі. Холдингова компанія має інвестиції в низці банківських груп на території країн СНД і Європи. Зокрема, операційні компанії (банки) і представництва ABHH знаходяться в Україні, Росії, Казахстані, Білорусі, Нідерландах, Великобританії, Люксембурзі та на Кіпрі.

Власниками ABHH виступають Михайло Фрідман - 32,86%, Герман Хан - 20,97%, Олексій Кузмічьов - 16,32%, Пьотр Авен - 12,40%, UniCredit S.p.A. - 9,9% та інші акціонери.

За класифікацією НБУ входить до групи «банки іноземних банківських груп».

Офіційний сайт: www.alfabank.ua.