Акціонер Альфа-Банку Україна компанія ABH Ukraine успішно зареєструвала п'ятий випуск єврооблігацій на суму 50 млн дол. США

11 жовтня 2016 року компанія ABH Ukraine - єдиний акціонер Альфа-Банку Україна, яка володіє 100% акцій банку, - випустила єврооблігації на суму 50 млн дол. США, з купонним доходом у розмірі 9% річних, щоквартальних купоном та погашенням у грудні 2018 року. Єврооблігації були випущені з урахуванням правил, визначених у Положенні "S" Комісії з цінних паперів та бірж США з лістингом на Франкфуртській фондовій біржі

Цей випуск єврооблігацій став п'ятим подібним випуском компанії ABH Ukraine за останні 12 місяців, що свідчить про стабільно високу довіру інвестиційної спільноти до фінансових інструментів банківської групи Альфа (представленої холдингом ABH Holdings S.A.).

"Висока довіра учасників європейського ринку боргових інструментів дала змогу акціонеру Альфа-Банку Україна, компанії ABH Ukraine, за менш як 12 місяців успішно здійснити п'ятий випуск єврооблігацій. Стабільно високий попит інвестиційного співтовариства на облігації компанії ABH Ukraine, номіновані як у доларах США, так і в євро, дає змогу нам впевнено та послідовно продовжувати намічену стратегію розвитку. Альфа-Банк Україна вже багато років є одним з найбільш надійних банків у країні, що підтверджено і регулятором, і незалежними експертами, і рейтинговими агентствами і, безумовно, довірою наших клієнтів", - зазначає Рушан Хвесюк, Головний керуючий директор Альфа-Банку Україна.

Структура власності Альфа-Банку Україна

Нагадаємо, 12 жовтня Національний банк України погодив укладання угоди між банківськими групами ABH Holdings S.A. (ABHH, Люксембург) і UniCredit Group (UCG, Італія), в рамках якої UniCredit Group в обмін на міноритарну частку володіння в ABHH в розмірі 9,9% передає 99,8% акцій ПАТ «Укрсоцбанк» холдингової компанії ABH Holdings S.A.

Альфа-Банк Україна - це великий український комерційний банк з міжнародним капіталом, який входить до приватної інвестиційної холдингової компанії ABH Holdings SA (ABHH) з головним офісом у Люксембурзі. Холдингова компанія має інвестиції в низці банківських груп на території країн СНД і Європи, зокрема, операційні компанії (банки) ABHH знаходяться в Україні, Росії, Казахстані, Білорусі та Нідерландах.

Власниками ABHH виступають Михайло Фрідман 36,47%, Герман Хан - 23,27% (обидва - громадяни Ізраїлю, проживають у Лондоні), Олексій Кузмічьов - 18,12%, Пьотр Авен -13,76%, Андрій Косогов - 4,08% (всі троє - громадяни РФ, проживають в Москві), а також The Mark Foundation for Cancer Research - 4,30%.

За класифікацією НБУ входить до групи "банки іноземних банківських груп".