Альфа-Банк Україна приєднався до Національної платіжної системи ПРОСТІР

Альфа-Банк Україна приєднався до Національної платіжної системи ПРОСТІР і розпочинає випуск платіжних карток ПРОСТІР та обслуговування у банкоматах та терміналах Альфа-Банку по всій Україні. Оформити картки ПРОСТІР у відділеннях Альфа-Банку можна буде вже з 23 січня 2017 року в рамках пакету послуг «Comfort»

«Альфа-Банк долучається до розвитку Національної платіжної системи ПРОСТІР, як в ролі емітента платіжних карток, так і банку-еквайєра. До послуг власників карток ПРОСТІР уся інфраструктура банку: відділення, термінали, банкомати, а також сучасні онлайн-канали обслуговування My Alfa-Bank та Alfa-Mobile. А ще багатьом нашим клієнтам стане до смаку яскравий патріотичний дизайн картки в жовто-блакитних кольорах», — коментує партнерство Олексій Пузняк, віце-президент, в.о. директора з розвитку роздрібних продуктів Альфа-Банку Україна.

«Я переконаний, що, співпрацюючи з Національною платіжною системою ПРОСТІР, ми зможемо досягти нового рівня розвитку сервісів та продуктів, продовжувати робити їх інноваційними та вигідними для клієнтів. Новий гравець на ринку платіжних систем та сервісів разом з одним із найкращих універсальних банків України безперечно зможе додати "драйву" у конкурентній боротьбі на ринку банківських та платіжних послуг, що позначиться на клієнтах лише найкращим чином», - зазначив Олександр Беззубов, директор з розвитку електронної комерції Альфа-Банку Україна.

«Ми вдячні, що Альфа-Банк Україна розділяє нашу впевненість у майбутньому національної платіжної системи. Спільними зусиллями ми зможемо зміцнити позиції ПРОСТОРу на українському платіжному ринку, - зауважив директор Департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку Національного банку України Сергій Шацький. - Сподіваюсь, що цього року активність банків значно зросте та ми досягнемо максимальних результатів».

На сьогодні учасниками Національної платіжної системи ПРОСТІР є 48 банків України, в тому числі, державні банки та банки з іноземним капіталом. Вже емітовано майже 1 млн карток ПРОСТІР. Мережа обслуговування карток НПС «ПРОСТІР» постійно зростає: наразі їх держателям вже доступні майже 14 тисяч банкоматів та 160 тисяч POS-терміналів на території всієї країни.

Національна платіжна система ПРОСТІР (до 2016 - Національна система масових електронних платежів (НСМЕП)) – це система роздрібних платежів, у якій розрахунки за товари та послуги, отримання готівки та інші операції з національною валютою здійснюються за допомогою електронних платіжних засобів - платіжних карток ПРОСТІР. Платіжна система ПРОСТІР створена Національним банком України. Офіційний сайт

Альфа-Банк Україна - це великий український комерційний банк з міжнародним капіталом, який входить до приватної інвестиційної холдингової компанії ABH Holdings S.A. (ABHH) з головним офісом в Люксембурзі. Холдингова компанія має інвестиції в низці банківських груп на території країн СНД і Європи, зокрема, операційні компанії (банки) і представництва ABHH знаходяться в Україні, Росії, Казахстані, Білорусі, Нідерландах, Великобританії, Люксембурзі та на Кіпрі.

Власниками ABHH виступають Михайло Фрідман - 32,86%, Герман Хан - 20,97% (обидва - громадяни Ізраїлю), Олексій Кузмичьов - 16,32%, Пьотр Авен - 12,40%, UniCredit Sp.A. - 9,9% та інші акціонери.

У жовтні 2016 група UniCredit і ABH Holdings S.A. завершили угоду про обмін активами, в рамках якої група передала холдингу 99,9% акцій Укрсоцбанку в обмін на міноритарну частку власності в ABHH у розмірі 9,9%.

За класифікацією НБУ входить до групи "банки іноземних банківських груп". Офіційний сайт