Банк Кредит Дніпро відкрив кредитну лінію аграрній групі AIK GROUP на 15 млн грн

Банк Кредит Дніпро й аграрна група AIK GROUP підписали угоду про відкриття кредитної лінії на суму 15 млн грн під проведення посівної кампанії на нових землях групи. Отримувачем кредиту стане одне з підприємств групи в Тернопільській області – ТОВ «Бриковське»

«Ми продовжуємо нарощувати інвестиції в агробізнес, і, безумовно, співпраця з компаніями, які зарекомендували себе як відповідальні партнери, ефективні учасники ринку, для нас пріоритетна, – каже Віталій Палюра, заступник голови Правління Банку Кредит Дніпро. – Сьогодні ми створюємо програми ефективного і підйомного фінансування українського АПК, роблячи свій внесок у підтримку однієї з основних галузей української економіки. Так, у банку діють програми кредитування повного виробничого циклу, цільові партнерські кредитні програми та безресурсні інструменти фінансування. Цього року в наших планах наростити кредитний портфель агровиробників до понад 200 млн грн».

Банкір підкреслив, що всі кредитні програми у Банку Кредит Дніпро адаптовані не просто під галузеву специфіку, а й індивідуально під кожен конкретний бізнес – фахівці фінустанови підбирають найбільш вигідні та оптимальні умови залежно від потреб і можливостей клієнта.

Довідка:

AIK GROUP – аграрна група, створена в 2014 році, земельний банк якої становить понад 14 тис. га. Землі AIK GROUP розташовано в Житомирській, Вінницькій, Хмельницькій та Тернопільській областях. Група має у розпорядженні елеваторні потужності з можливістю одноразового зберігання 40 000 тонн. У структуру також входить торговельна компанія ТОВ «АІК Трейдинг», що здійснює діяльність на внутрішньому і міжнародних ринках.

Банк Кредит Дніпро був заснований в 1993 році, на даний момент входить до групи банків з приватним капіталом згідно класифікації НБУ.

Єдиним акціонером Банку Кредит Дніпро є компанія "Бренкрофт Энтерпрайзез Лімітед", яка опосередковано належить Віктору Пінчуку.

Надійність і стабільність банку підтверджено авторитетними рейтинговими агентствами. Зокрема, рейтингове агентство IBI-Rating підтвердило рейтинг банку за національною шкалою на рівні "uaA-" із прогнозом "у розвитку" та рейтинг надійності депозитів на рівні "4+" (висока надійність).

У рамках дослідження "Транспарентність банків України: кроки до Європи" від IBI-Rating та міжнародного фінансового клубу "Банкиръ" Банк Кредит Дніпро отримав номінацію "Європейське партнерство" та став єдиним банком з українським капіталом, що визнаний однією із найбільш інвестиційно привабливих фінустанов країни. За результатами роботи у 2016 році Банк Кредит Дніпро став переможцем конкурсу від міжнародного фінансового клубу "Банкиръ" у номінації "Найкращий універсальний банк".

У травні 2016 відповідно до щорічного дослідження "50 провідних банків України", проведеного аналітичною групою "Фінансовий клуб", за результатами загального рейтингу, банк утримує впевнені позиції серед 50 кращих фінансових установ країни. У 2017 році Банк Кредит Дніпро став одним із переможців у номінаціях "Корпоративний партнер" та «Агробанк» фінансового рейтингу ділового тижневика "Бизнес".