Банк Кредит Дніпро знову внесено НБУ до переліку банків-учасників валютної інтервенції у формі запиту найкращого курсу в II кварталі 2018 року

Національний банк України поновив перелік банків, які можуть брати участь у валютних інтервенціях регулятора у формі запиту найкращого курсу в II кварталі 2018 року. Банк Кредит Дніпро зберіг місце серед 20 українських фінустанов, які показали найкращий загальний рейтинг серед банків-учасників міжбанківського ринку. Рейтинг розраховують, беручи за основу показники, що визначаються за трьома прозорим критеріям:

•    обсяг операцій банку з купівлі та продажу іноземної валюти іншими суб’єктами ринку і Національним банком (питома вага цього показника у розрахунку загального рейтингу складає 50%);

•    обсяг операцій банку з клієнтами з купівлі та продажу безготівкової іноземної валюти (питома вага – 30%);

•    обсяг активів банку (питома вага – 20%).

«Операції з валютою – один із пріоритетних напрямів банку в роботі з корпоративними клієнтами, – говорить Олег Курінний, директор казначейства Банку Кредит Дніпро. – Наші клієнти користуються низкою важливих конкурентних переваг: так, послуга прямого дилінгу дозволяє отримувати найкращі курси безпосереднього в ході торговельної сесії, а послуга валютного консалтингу дає можливість отримувати експертну консультацію фахівців банку в режимі онлайн. Недавнє розширення регулятором можливостей банків для проведення операцій з іноземною валютою на міжбанку дозволить ефективніше управляти фінустановам своєї валютною ліквідністю, підвищить активність і ліквідність міжбанківського ринку, посилить його можливості щодо нівелювання курсової волатильності, позитивно вплине на інвестиційні настрої внутрішніх і зовнішніх інвесторів».

Національний банк у I кварталі 2018 року купив на міжбанківському валютному ринку через інтервенції шляхом запиту найкращого курсу 669 млн дол. США, продав – 333 млн дол. США.

Для довідки:

Банк Кредит Дніпро засновано в 1993 році, в цей час входить у групу банків із приватним капіталом відповідно до класифікації НБУ.

Єдиним акціонером Банку Кредит Дніпро є компанія «Бренкрофт Ентерпрайзез Лімітед», яка опосередковано належить Віктору Пінчуку.

Надійність і стабільність банку підтверджено авторитетними рейтинговими агентствами. Зокрема, рейтингове агентство IBI-Rating підтвердило рейтинг банку за національною шкалою на рівні  «uaA-» з прогнозом «позитивний» та рейтинг надійності депозитів на рівні «4+» (висока надійність).

У рамках дослідження «Транспарентність банків України: кроки до Європи» від IBI-Rating і міжнародного фінансового клубу «Банкиръ» Банк Кредит Дніпро було відзначено в номінації «Європейське партнерство» як єдиний банк з українським капіталом серед найбільш інвестиційно привабливих фінустанов країни.

У 2017 році Банк Кредит Дніпро став одним із переможців у номінаціях «Корпоративний партнер» і «Агробанк» фінансового рейтингу ділового тижневика «Бизнес», а також його було відзначено в номінації «Надійний партнер для бізнесу» в рамках ІХ Всеукраїнського конкурсу «Банк року – 2017».