Банк Восток отримав міжнародний кредит за підтримки американської урядової організації

29 січня в офісі банку відбулося урочисте підписання договору, в рамках якого Банк Восток отримав 8 мільйонів доларів терміном на 10 років від фінансової компанії World Business Capital. Кредит забезпечений гарантією американської урядової організації OPIC (Overseas Private Investments Corporation - Корпорація Приватних Зарубіжних Інвестицій), яка здійснює підтримку інвестицій приватного бізнесу США за кордоном.

Для фінансування в Україні OPIC вибирала банки, які зможуть відповідати суворим критеріям організації. Банк Восток, продемонструвавши свою надійність, компетентність і перспективи розвитку, став одним із учасників проекту.

Призначення кредиту - фінансування малого і середнього бізнесу, що сприяє стабілізації економіки України та її подальшому зростанню.

- Для нас така співпраця - це не тільки можливість розширити кредитний портфель і підтримати бізнес в Україні, а й свідчення стабільності і відмінних фінансових показників банку. Це - високий рівень довіри, який ми обов'язково виправдаємо, - заявив на підписанні договору Голова Правління ПАТ «Банк Восток» Вадим Мороховський.

Виконавчий директор World Business Capital, Роберт Моньяк, назвав угоду історичною, оскільки це - перша кредитна угода, підтримана OPIC за кордоном, де клієнтом є український банк, який на 100% належить українським акціонерам.