Більшість пропозицій НАБУ в проекті Правил організації статистичної звітності враховано

У липні поточного року НАБУ зверталася до Національного банку України з додатковими пропозиціями до проекту Правил організації статистичної звітності, що подається до регулятора. Побажання банківської спільноти, сформульовані на підставі результатів опитування банків-членів Асоціації, здебільшого стосувалися питань визначення уповноваженої особи, яка накладає електронний підпис на файли звіту.

НБУ врахував консолідовані пропозиції банкірів. Департамент статистики та звітності регулятора повторно здійснив перегляд вимог до уповноважених осіб. Окремі структурні підрозділи  центробанку погодилися на зниження рівня уповноваженої особи з вищого керівництва банку до рівня керівника структурного підрозділу за напрямом, за яким подаються дані у файлі, або керівника структурного підрозділу, що відповідальний за формування/подання даних статистичної звітності. Загалом Нацбанк вніс зміни до порядку підписання 16 файлів.

Звернення НАБУ та поновлені Правила НБУ доступні за посиланням: https://nabu.ua/ua/proekt-shchodo-zaprovadzhennya-poryadku-zbirannya.html.

Конструктивний підхід до вирішення нагальних питань і оперативність, які демонструє Національний банк, заслуговують на схвалення та всебічну підтримку. Не менш важливими у діалозі учасників вітчизняного фінансового ринку є проактивність та професіоналізм банківської спільноти.