Чистий прибуток Ощадбанку за перше півріччя 2018 року становить 108,4 млн грн

Чистий прибуток Ощадбанку за перше півріччя 2018 року  становить 108,4 млн грн

Ощадбанк забезпечив прибуткову діяльність за результатами І півріччя 2018 року. Так, станом на 01.07.2018 чистий прибуток Ощадбанку становить 108,4 млн. грн.

Ощадбанк посідає ІІ місце за обсягами активів, кредитного та депозитного портфелів. Стала динаміка зростання комісійного доходу Ощадбанку, а саме приріст в 1,3 рази порівняно з відповідним періодом минулого року, забезпечила утримання Ощадбанком лідируючої позиції на ринку за цим показником.  Ощадбанк продемонстрував приріст коштів фізичних осіб у 5,5 млрд.грн. Темп приросту складає 6,3%, що у 2,3 рази перевищує значення аналогічного показника по банківській системі - 2,8% відповідно.

Ощадбанк продовжує активізацію роботи на ринку ММСБ згідно з визначеними стратегією лідерства на 2018-2022 роки пріоритетами. Так, за півроку, клієнтам ММСБ було видано кредитів на суму 1,3 млрд. грн. та збільшено депозитний портфель ММСБ на 5,5 млрд. грн.

Станом на 01.07.2018 Ощадбанк завершив перехід до МСФЗ 9. Основний ефект впливу застосування вимог впровадженого стандарту: рекласифікація активів; відображення на рахунках капіталу результату «первісного знецінення»; уцінка/ дооцінка інструментів за справедливою вартістю; зміна обсягів резервування. При цьому, Ощадбанк забезпечив на 01.07.2018 повне дотримання економічних нормативів, передбачених вимогами Національного банку України. Зокрема, адекватність капіталу становить 15,5%.

Міжнародна рейтингова компанія Fitch Ratings, за результатами аналізу фінансового стану Ощадбанку у липні 2018 року, підтвердила рейтинг Ощадбанку, встановлений за міжнародною шкалою на рівні суверенного рейтингу України (В-).