Депозитний портфель населення Банку Кредит Дніпро в 2016 році приріс на півмільярда гривень

За підсумками 2016 року депозитний портфель населення у Банку Кредит Дніпро приріс майже на півмільярда гривень і сьогодні становить 3,8 млрд грн. Тільки минулого місяця з урахуванням переоформлень українці довірили банку понад 7,5 тис. депозитів на суму майже в 1 млрд грн.

Незважаючи на деякі просідання депозитного ринку минулого року під час курсових хвилювань чи політичної нестабільності, банкіри в цілому вказують на зростання рівня довіри клієнтів до банківської системи. Це помітно не тільки у зростанні депозитної бази банків, а й подовженні термінів розміщення коштів, а також у тому, що надається перевага розміщенню строкових депозитів із більш високою прибутковістю, ніж внескам до запитання.

«Ще на початку 2016-го основна частка нашого депозитного портфеля складалася з вкладів терміном на 3-6 місяців. Сьогодні вже більше половини портфеля – 60% – це депозити від 6 місяців до 1 року. Українці більше не бояться робити вклади з фіксованою датою виплати. Майже 100% нашого депозитного портфеля – строкові депозити, прибутковість за якими вища. Ми прогнозуємо, що подібні тренди продовжаться цього року, – говорить Андрій Мойсєєнко, заступник голови Правління Банку Кредит Дніпро. – Звичайно, все ще рано говорити про те, що депозитний ринок повністю відновився. І в 2017-му його зростання також буде поступовим за умови спокійної соціально-політичної обстановки в країні. Варто розуміти, що наше суспільство все ще досить відчутно реагує на будь-які, навіть незначні, потрясіння. Це стосується і ситуативної курсової волатильності, і очищення банківського ринку, яке ще й досі триває, та ін. Ми були готові до цих наслідків найбільшої в історії України кризи, і сьогодні дуже важливо констатувати, що все найскладніше – позаду. Уже впродовж року ринок, незважаючи хвилювання, які іноді трапляються, продовжує зростати, і на тлі економічної стабілізації ці тенденції посилюватимуться».

Банкір також зазначив, що впродовж 2017 року депозитні ставки будуть знижуватися. А це в свою чергу підтверджує той факт, що ситуація на ринку вирівнюється, фінустанови більше не потребують надмірно дорогих ресурсів і готові сфокусуватися на активізації більш доступного кредитування населення та бізнесу.

Для довідки:

Банк Кредит Дніпро був заснований в 1993 році, на даний момент входить до групи I згідно класифікації НБУ (банки, частка активів яких більше 0,5% активів банківської системи).

Єдиним акціонером Банку Кредит Дніпро є компанія "Бренкрофт Энтерпрайзез Лімітед", яка опосередковано належить Віктору Пінчуку.

Надійність і стабільність банку підтверджено авторитетними рейтинговими агентствами. Зокрема, рейтингове агентство IBI-Rating підтвердило рейтинг банку за національною шкалою на рівні "uaA-" із прогнозом "у розвитку" та рейтинг надійності депозитів на рівні "4+" (висока надійність).

У рамках дослідження "Транспарентність банків України: кроки до Європи" від IBI-Rating та міжнародного фінансового клубу "Банкиръ" Банк Кредит Дніпро отримав номінацію "Європейське партнерство" та став єдиним банком з українським капіталом, що визнаний однією із найбільш інвестиційно привабливих фінустанов країни. За результатами роботи у 2016 році Банк Кредит Дніпро став переможцем конкурсу від міжнародного фінансового клубу "Банкиръ" у номінації "Найкращий універсальний банк".

У травні 2016 відповідно до щорічного дослідження "50 провідних банків України", проведеного аналітичною групою "Фінансовий клуб", за результатами загального рейтингу, банк утримує впевнені позиції серед 50 кращих фінансових установ країни. У 2016 році Банк Кредит Дніпро став одним із переможців у номінації "Опора МСБ" фінансового рейтингу ділового тижневика "Бизнес" .