Фіналістами програми Fintech Master стали 9 стартапів

У четвер, 12 жовтня, пройшов хакатон для стартапів у рамках Fintech Master – першої інкубаційної програми для фінтех-стартапів в Україні, за підтримки 1991 Open Data Incubator, Mastercard та НБУ, одним з партнером якого є Незалежна асоціація банків України. З поміж 16 проектів-учасників на хакатоні відібрано 9 фіналістів, які візьмуть участь у комплексній тримісячній інкубаційній програмі

Учасники програми – проекти у сфері фінансових послуг і технологічні стартапи, які пропонують рішення з використанням відкритих даних фінансових установ, зокрема й доступних відкритих даних НБУ та технологічних рішень Mastercard.

Після презентації 16 проектів, на тримісячну інкубацію на базі 1991 Open Data Incubator журі було відібрано 9 стартапів. «Українські стартапи своїми іноваційними розробками дивували світ неодноразово. Цього разу українці мали можливість втілювати свої сміливі ідеї на новому технологічному майданчику, яким став Fintech Master. Ми побачили масу цікавих, креативних рішень та відмінну синергію між проектами, і відібрали найкращі проекти», - зауважила Олена Коробкова, виконавчий директор НАБУ.

Отже, на інкубацію потрапили наступні команди: incust (платформа лояльності), mocash (р2р кредитування МСБ), paycore (платіжний шлюз), skyservice (хмарні каси для МСБ), go to U (платформа зарядки електромобілів), finscore (скорингова модель по фінстійкості), alfa protection (захист від фрода), цівілкін (insurtech) і bNesis (покращує інтеграцію API).

Протягом періоду двомісячної інкубації 9 команд-фіналістів Fintech Master будуть займатися розробкою прототипів і бізнес-планів, а також протестують продукти і сервіси з точки зору користувачів.

У лютому 2018 року на заключному заході Demo Day команди, які пройшли інкубацію, вони зможуть презентувати свої проекти. Крім того, відбудеться нагородження сертифікатами Fintech Master всіх команд-фіналістів.