НБУ відновлює золотовалютні резерви. У квітні міжнародні резерви Національного банку України збільшилися на 0,8 млрд. доларів (більш як на 3%) до 25,7 млрд. дол. Зростання резервів було забезпечено активним викупом іноземної валюти з міжбанківського ринку через інтервенції НБУ: нетто-купівля становила 0,7 млрд. доларів. При цьому платежі за валютними боргами держави були порівняно невисокими: 0,3 млрд. дол. США. У травні 2020 року Україні буде потрібно сплатити за валютними боргами 1,5 млрд. доларів, включно із погашенням єврооблігацій на 1 млрд. доларів, що припадає на 29 травня. Хоч викуп Національним банком України валюти з ринку за перші 14 днів травня вже перевищив 0,3 млрд. доларів, для подальшого зростання резервів (і передусім для фінансування бюджетного дефіциту) Україні потрібна кредитна підтримка МВФ. Верховна Рада нарешті ухвалила банківський законопроект № 2571-д, що є основною передумовою нової програми МВФ для України. Варто зазначити, що чисті міжнародні резерви на кінець квітня становили 16,85 млрд. доларів США, що є новим максимумом після 2012 року та забезпечує великий запас міцності для фінансової системи.