Інформація для банкірів щодо здійснення валютних операцій в період воєнного стану

Нагадаємо, з огляду на розподіл функцій та повноважень між державними органами, визначення переліку товарів критичного імпорту відноситься до компетенції Кабінету Міністрів України.

Ознайомитися з текстом відповідних постанов Кабінету Міністрів України можливо за наступними посиланнями:

1. https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-perelik-tovariv-kritichnogo-importu-153-240222
  2. https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-vnesennya-zmin-u-dodatok-do-postanovi-kabinetu-ministriv-ukrayini-vid-24-lyutogo-2022-r-153-161-260222
  3. https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-vnesennya-zmin-u-dodatok-do-postanovi-kabinetu-ministriv-ukrayini-vid-24-lyutogo-2022-r-153

З метою забезпечення належних умов для здійснення купівлі іноземної валюти та переказів за операціями з купівлі товарів критичного імпорту банкам слід налагодити спільну роботу з клієнтами на постійній основі з інформування та аналізу їх імпортних операцій на предмет відповідності товарів, що ними купуються, критеріям, наведеним у згаданому вище переліку.

У випадку наявності додаткових питань щодо практичного застосування Постанови КМУ No 153 (зокрема, особливостей застосування конкретного коду УКТЗЕД та назви товару у цьому переліку) можна звертатися за контактними номерами телефонів фахівців КМУ (050) 442-32-54, (097) 843-50-53.

Працюємо далі!