Думка банкіра

Майбутнє банківської сфери: як повинен працювати ринок електронної комерції?
Олена Коробкова, виконавчий директор НАБУ
Раніше банки боролися за прибуток, а сьогодні — за клієнта. І цей факт перевертає ринок з голови на ноги. Парадигма всієї банківської сфери з розвитком технологій стрімко змінюється. Адже люди більше не тільки не готові стояти в чергах у банківських відділеннях, але й витрачати зайві секунди для роботи в мобільному додатку.
Владо, зроби діло і йди на канікули сміло
Роман Шпек, голова Ради НАБУ
У червні-липні парламент ще має три тижні пленарних засідань, на яких можна ухвалювати важливі рішення для фінансової стабільності країни.
Борги треба повертати
Олена Коробкова, виконавчий директор НАБУ
Олена Коробкова, виконавчий директор Незалежної асоціації банків України в ексклюзивному матеріла для інформаційного порталу «Банкрутство & Ліквідація» висловила свою експертну думку про те, що професійна спільнота чекає від Кодексу із процедур банкрутства.
Кредит на житло: чи став він доступнішим для українців?
Олена Коробкова, виконавчий директор НАБУ
Засоби масової інформації системно пістрявіють резонансними заголовками, в яких підраховано, скільки років треба працювати пересічному українцю, аби придбати власне житло.
Згідно з найбільш вражаючими підрахунками, які довелось бачити в Мережі мені, задля власної квартири у столиці людині доведеться 9 років чистити рибу за кордоном або ж дуже багато років працювати перукарем в Україні.
Курс долара і що з ним буде
Олена Коробкова, виконавчий директор НАБУ
Традиційно перед кожними виборами (як і перед кожним новим роком) усіх починає непокоїти питання курсу долара.
Зміни у валютному регулюванні: як працюють новели на практиці?
Олена Коробкова, виконавчий директор НАБУ
З 7 лютого в Україні діє низка новел щодо валютного регулювання. Ці зміни стосуються як пересічних громадян, так і великих корпорацій. Тому сьогодні доречним буде "пройтися" по тому, що змінилось у нас "на папері", а далі розповісти, як ці нові норми вплинули на банківське життя (а відповідно, на громадян, бізнес та економічні процеси загалом).
Судова практика vs відновлення кредитування?
Сергій Панов, голова Комітету з питань правового забезпечення діяльності банків та захисту прав кредиторів, член Ради НАБУ
Майже всі економісти говорять про те, що Україна поступово стає на ноги, а наша економіка починає набувати ознак стабільності. Інфляція та дефіцит бюджету – під контролем, інші макроекономічні показники – демонструють позитивну динаміку. Ствердні результати бачимо в банківській системі – темпи відновлення кредитування потроху зростають.
«СПЛІТ – це, в першу чергу, створення рівних умов»
Роман Шпек, голова Ради НАБУ

Новий 2019 рік розпочався в Україні з серйозними фінансовими очікуваннями. Кредити МВФ, укріплення гривні, відновлення банківських програм, розширення пропозицій на ринку…Про все про це і не тільки Maanimo поговорив з Романом Шпеком, головою ради Національної асоціації банків України (НАБУ).

Митниця та макрофінансова стабільність
Роман Шпек, голова Ради НАБУ

Реформа митниці передбачає виділення цієї служби як окремої установи зі складу Державної фіскальної служби. Чи вплине це на статки українців?

Транш МВФ — питання життя чи дефолту для України
Роман Шпек, голова Ради НАБУ
"Якщо до кінця зими Україна не знайде бодай 3 млрд доларів США під 2-3% річних, цілком імовірно, що весну ми зустрінемо з курсом далеким за прогнозований", - переконаний голова Ради Незалежної асоціації банків України Роман Шпек, який ділиться своїми думками на порталі "Європейська правда".
Менше ризиків: чому банкіри так чекають закону про відновлення кредитування
Резонансний законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відновлення кредитування», ухвалений парламентом ще влітку, досі чекає на підпис президента України Петра Порошенка. Якщо документ буде підписано і він набере чинності, правила гри на ринку кредитування істотно зміняться. Олена Полянчук, начальник управління правового супроводження продажів юридичного департаменту UKRSIBBANK BNP Paribas Group, спеціально для Mind пояснює, яким саме чином цей документ допоможе у стабілізації економіки.
Тривожний дзвіночок?
Олена Коробкова, виконавчий директор НАБУ
Виконавчий директор НАБУ Олена Коробкова у своєму блозі на Новое Время. Бизнес висловилася стосовно курсового коливання національної валюти.
Хто не хоче відновлення кредитування
Роман Шпек, голова Ради НАБУ
Несумлінні боржники лякають громадян негативними наслідками закону про відновлення кредитування, публікуючи неправдиву інформацію у ЗМІ та намагаючись збурити акції протесту проти давно необхідних змін. Голова Ради НАБУ Роман Шпек у своєму блозі на Новое Время. Бизнес проаналізував логіку опонентів законопроекту #6027д.
Кредити по-новому. Що змінює Закон № 6027-д для позичальників і кредиторів
Олена Єрмолова, начальник департаменту Глобус Банку
Олена Єрмолова, начальник департаменту врегулювання і стягнення проблемної заборгованості Глобус Банку та керівник робочої групи Комітету з питань правового забезпечення діяльності банків та захисту прав кредиторів НАБУ розмірковує на порталі finance.ua про важливість Закону #6027д для позичальників і кредиторів.
Невідкладний задавнений спліт
Роман Шпек, голова Ради НАБУ
Голова Ради Незалежної асоціації банків України Роман Шпек у своєму блозі на НВ Бізнес наводить аргументи на користь ухвалення народними обранцями законопроекту #2413а (закон про спліт).
Чесні правила взаємодії
Олена Коробкова, виконавчий директор НАБУ
Виконавчий директор Незалежної асоціації банків України Олена Коробкова у своєму блозі на НВ Бізнес розповіла, які перешкоди подолала банківська спільнота за останні роки задля відновлення кредитування в Україні.
Останні тренди фінансового ринку
Олена Коробкова, виконавчий директор НАБУ
Про популярність безготівкових операцій, депозити і довіру до банків Олена Коробкова, виконавчий директор Незалежної асоціації банків України, повідала для фінансово-інформаційного порталу Maanimo.