Думка банкіра

Кому вигідні обмеження банків по видачі гарантій на послуги балансування газу?
Владислав Кравець, голова Правління RwSbank

З 1 липня 2017 року набрала чинності постанова № 615 Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), що внесла зміни до Кодексу газотранспортної системи в частині фінансового забезпечення щодо оплати послуг балансування (у формі банківської гарантії)

Спільне між Україною й Ізраїлем, і де тут МВФ
Роман Шпек, голова Ради НАБУ
Хронічна нездатність українських можновладців вчасно приймати необхідні рішення для ефективного реформування країни вкотре ставить під загрозу подальшу співпрацю України з МВФ
Джерело добробуту країни заховане в "тіні"
Роман Шпек, голова Ради НАБУ
60%, 43% чи 38% від ВВП – не так важливо, яку частку має тіньовий сектор економіки, як повна відсутність умов для виникнення бажання у бізнесу повернутися в легальне поле
Великий розпродаж. Яке майбутнє у російських банків в Україні. І чи варто їх клієнтам переживати через зміну власників
Олена Коробкова, виконавчий директор НАБУ
Банки з російським капіталом згортають бізнес в Україні. Нещодавно Рада національної безпеки і оборони ввела санкції проти Сбербанку Росії, Промінвестбанку, ВТБ, БМ-Банку і VS Bank. Заборони не виключають технічної можливості продажу цих банків, тому процес їх виходу з українського ринку прискорився
Ми не готові до повної лібералізації
Олена Коробкова, виконавчий директор НАБУ
На тлі легалізації валютних рахунків за кордоном, НБУ вимушено запроваджує санкції щодо 5 банків з державним російським капіталом
За інфляцію відповідає не тільки центральний банк
Роман Шпек, голова Ради НАБУ
Розпочався новий рік — рік надій на краще, а поки що нічого не змінюється. У січні ПДВ не відшкодовувався взагалі, а в перші дні лютого у фінансовій системі з'явилися великі суми відшкодування — і знову коливання на валютному ринку
Як популяризація професії фермера принесе мільйони Україні
Гарі Роше, радник Банку Кредит Дніпро з питань кредитування сільського господарства, PhD сільськогосподарських наук, екс-керівник проектів Світового банку в Україні, професор, викладач Міжнародного інституту менеджменту
Коли ми розробляли стратегічні напрямки подальшої діяльності, то свідомо робили акцент на сільському господарстві. Секторі, що здатний витягнути всю економіку України.