«Комерційний Індустріальний Банк» придбав британський бізнесмен

Британський бізнесмен та власник GML Capital LLP (Великобританія) Стефан Пол Пінтер придбав 100% акцій Комерційного індустріального банку (КІБ)

Своє рішення по придбанню українського банку, новий власник пояснив оптимістичними прогнозами економічного розвитку країни, а також поступовим реформуванням фінансового сектору. За словами Пінтера, надалі банк розвиватиметься в обслуговуванні підприємств малого та середнього бізнесу та приватних підприємців, а також у впровадженні сучасних банківських продуктів.

«З власного досвіду знаю, що доволі часто в країнах, що розвиваються, підприємці та невеликі компанії не отримують якісного обслуговування від банків, які могли б стати справжніми партнерами для своїх клієнтів. У зв'язку з тим, що багато банків пішли з ринку в Україні, я бачу унікальну можливість залучити нових клієнтів і запропонувати їм якісні банківські послуги», – зауважив інвестор.

Ще 30 вересня 2016 року Нацбанк України погодив Стефану Пол Пінтеру набуття істотної участі в Публічному акціонерному товаристві «Комерційний Індустріальний Банк». Після отримання дозволу від українського регулятора інвестор завершив угоду по придбанню банку та викупив 100% його акцій.

Стефан Пінтер є власником та директором міжнародної групи компаній GML з головним офісом у м. Лондон, Великобританія. Група GML заснована в 1983 році, має офіси у Лондоні, Києві, Москві, Генуї та Тбілісі. Основний вид діяльності - управління активами у розмірі понад 600 млн. доларів США, з яких частина активів інвестована у державні цінні папери України та боргові інструменти деяких провідних українських корпоративних емітентів. Крім того, компанія під управлінням Стефана Пінтера була інвестиційним радником Британського інвестиційного фонду, який був мажоритарним власником ПАТ «Банк «Київська Русь» у період з 2007 по 2012 роки.

Нагадаємо, що «КІБ» зареєстрований НБУ 3 грудня 1993 року та має ліцензію НБУ на всі види банківської діяльності. 30 вересня 2016 року рейтингове агентство Standard Rating поновило стабільні рейтинги банку, базуючись на результатах аналізу підсумків його роботи за перше півріччя.

Так, в першому півріччі цього року «КІБ» одержав прибуток у сумі 1,212 млн. гривень. Банк збільшив статутний капітал на 16 млн. гривень, який на перше липня цього року становив 128,6 млн. гривень. А вже в серпні на зборах акціонерів було прийнято рішення щодо збільшення статутного капіталу до 200 млн. гривень шляхом розміщення додаткових акцій існуючого номіналу за рахунок додаткових внесків.