Комітет з питань правового забезпечення діяльності банків та захисту прав кредиторів провів чергове засідання

У середу, 23 травня, в Незалежній асоціації банків України відбулося чергове засідання Комітету з питань правового забезпечення діяльності банків та захисту прав кредиторів. Учасники зібрання розглянули актуальні для банківської спільноти питання, зокрема, що стосуються механізмів позасудового врегулювання заборгованості, останніх запропонованих змін до законодавства про працю тощо.

Голова Комітету Сергій Панов привітав усіх присутніх із важливою подією для банківського співтовариства – ухваленням Верховною Радою України у І читанні проекту Закону України № 6027-д «Про внесення до деяких законодавчих актів України щодо відновлення кредитування». Голова Комітету проінформував запрошених про перебіг роботи з доопрацювання законопроекту та підготовку його до ІІ читання, заохочуючи представників банків долучатися до цього процесу.

Під час засідання учасники висловилися стосовно реакції Міністерства юстиції України на звернення НАБУ щодо необхідності вирішення наявних питань, що виникають у банківських установ під час позасудового врегулювання заборгованості. У своєму Листі Асоціація ініціювала низку змін до нормативно-правових актів України задля спрощення та прискорення процедури стягнення майна, що перебуває в іпотеці та підвищення рівня захисту прав кредиторів. За результатами обговорення вирішили  звернутися до Кабінету Міністрів України з проханням підтримати ініціативу банкірів.

alt

На завершення засідання учасники розглянули питання обрання заступника голови Комітету. Шляхом голосування банкіри підтримали кандидатуру Дениса Грищенка - головного менеджера з правових питань Управління правового та аналітичного забезпечення процесів стягнення ПАТ «Райффайзен Банк Аваль». Члени Комітету зазначили, що покладають неабиякі надії на професіоналізм колеги, його енергійність та відповідальність. У свою чергу, Денис подякував за виявлену довіру та запевнив, що докладатиме максимум зусиль для забезпечення повноцінної діяльності банківського сектору.

Голова Комітету – Сергій Панов. Координатор Комітету – Вячеслав Лисенко.