Круглий стіл: «Взаємодія банківського сектору з системою електронних торгів OpenMarket (ДП «СЕТАМ»)

Міністерство юстиції України проведе засідання круглого столу: «Взаємодія банківського сектору з системою електронних торгів OpenMarket (ДП «СЕТАМ»): питання та відповіді».

У рамках основної теми заходу будуть обговорені проблемні питання та процедури реалізації арештованого майна банками через ДП «СЕТАМ».

Захід відбудеться 13 лютого 2018 року об 11:00 за адресою:

м. Київ, вул. Стрілецька, 4-6
(приміщення ДП «СЕТАМ» Міністерства юстиції України, 3 поверх, конференц-зал).

Довідка.

ДП «СЕТАМ» — державне підприємство, що створено Міністерством юстиції України для сприяння реалізації державної політики у сфері організації примусового виконання рішень судів та інших органів або посадових осіб. З початку адміністрування системи підприємством реалізовано 18 тис. лотів загальною вартістю 2,9 млрд грн. Ціни реалізації у порівнянні зі стартовими у середньому зросли більш ніж на 10%. Кількість лотів, реалізованих із приростом ціни – 55 %.

Торгівля банківськими активами

З листопада 2016 року між ПАТ АБ «Укргазбанк» та ДП «СЕТАМ» діє договір про надання послуг з організації продажу з аукціону нерухомого майна та майнових прав на нерухоме майно. Незалежним консультантом виступає відома міжнародна компанія JLL. У рамках укладеного договору на електронному майданчику ДП «СЕТАМ» 30.12.2016 року пройшли перші аукціони з реалізації нерухомого майна, що перебувало у власності банку. З чотирьох виставлених на аукціон лотів торги відбулися за двома. Об'єктами вдалого торгу стали дві земельні ділянки у м. Києві загальною вартістю 96 млн грн. У рамках співпраці із АБ “Укргазбанк” було реалізовано активів із загальною ціною продажу 157 млн.грн.

У червні 2017 року прийнято рішення про те, що СЕТАМ буде розпродавати на аукціоні активи, які знаходяться на балансі націоналізованого Приватбанку. Усього буде продано понад 2 тис. об'єктів, що знаходяться на балансі Привату, серед яких: гірськолижний курорт Буковель та стадіон Дніпро-Арена.

“СЕТАМ” співпрацює із ВТБ Банк. Договір про співпрацю було підписано 31.05.2017 року. Наразі на реалізацію виставлено 38 лотів загальною вартістю 2 млрд.грн.

У 2017 році було підписано договір про співпрацю з Укрексімбанк.