Люди vs бізнес. Експерт Банку Кредит Дніпро про актуальні тенденції ринку кредитування

Українські банки, як і раніше, активніше кредитують населення, ніж бізнес: так, за даними НБУ, портфель гривневих роздрібних кредитів у 2018 році склав 34%, а бізнес-кредитів – лише 8%. Результати перших двох місяців поточного року продовжили сформований тренд: корпоративний кредитний портфель банків скоротився на 4,2%, зокрема й його гривневий сегмент – на 2,7%. При цьому роздрібні кредити в гривні приросли на 2,5%.

Про чинники, які впливають на кредитні стратегії та пріоритети банків, про структуру корпоративних і роздрібних кредитних портфелів, вартість кредитування і його подальші перспективи розповів у експертній колонці авторитетного ділового порталу «Ліга.net» Олег Пахомов, заступник голови Правління – директор із роздрібного бізнесу Банку Кредит Дніпро.

«Існують три ключові передумови для значної активізації довгострокового кредитування бізнесу і населення: підвищення рівня довіри до кредитних інструментів, оздоровлення конкуренції і поліпшення умов кредитування для позичальників. Їх необхідними складниками є економічна стабільність, курсова передбачуваність, зростання рівня доходів позичальників і їх прозорості, єдині правила гри для всіх учасників фінансового ринку, належний захист прав споживачів фінансових послуг та кредиторів», – підкреслив Олег Пахомов.

Із повним тестом експертного матеріалу можна ознайомитися за посиланням.

Для довідки:

Банк Кредит Дніпро засновано в 1993 році, на сьогодні входить у групу банків із приватним капіталом відповідно до класифікації НБУ.

Єдиним акціонером Банку Кредит Дніпро є компанія «Бренкрофт Ентерпрайзез Лімітед», яка опосередковано належить Віктору Пінчуку.

Надійність і стабільність банку підтверджено авторитетними рейтинговими агентствами. Зокрема, рейтингове агентство IBI-Rating підтвердило рейтинг банку за національною шкалою на рівні «uaA-» з прогнозом «у розвитку» та рейтинг надійності депозитів на рівні «4+» (висока надійність).

У рамках дослідження «Транспарентність банків України: кроки до Європи» від IBI-Rating і міжнародного фінансового клубу «Банкиръ» Банк Кредит Дніпро було відзначено в номінації «Європейське партнерство» як єдиний банк з українським капіталом серед найбільш інвестиційно привабливих фінустанов країни.

Банк Кредит Дніпро увійшов у топ-3 в номінаціях «Корпоративний партнер», «Агробанк», «Кращий сервіс для клієнтів МСБ» фінансового рейтингу ділового тижневика «Бізнес» у 2018 році, став володарем першої премії Prostobank Awards-2018 у номінації найкращих роздрібних кредитів готівкою і переможцем у номінації «Ощадний банк для бізнесу» рейтингу «Банки 2019 року».