Макроекономічні показники

Макроекономічний аналіз на 19 червня 2017 року
Великі податкові платежі стримували зростання депозитного портфелю бізнесу в травні. Вклади корпоративного сектора в гривні виросли на 0,1% м/м, а в іноземній валюті навпаки зменшилися на 0,1% м/м, що може свідчити про конвертацію валютних депозитів бізнесу в гривневі. Депозити населення скоротилися на тлі початку сезону відпусток. У гривні на 0,3% м/м, а в іноземній валюті в доларовому еквіваленті на 0,1% м/м.
Макроекономічний аналіз на 12 червня 2017 року
У травні інфляція прискорилася з 12,2% р/р до 13,5% р/р на тлі зростання споживчих цін на 1,3% м/м. Основним фактором зростання цін у травні було подорожчання продуктів харчування на 2,3% м/м.
Макроекономічний аналіз на 5 червня 2017 року
У квітні дефіцит поточного рахунку склав 146 млн. дол. - це відчутне поліпшення у порівнянні з попереднім місяцем, коли виплачувалися відсотки по реструктуризованим єврооблігаціям (дефіцит в 732 млн. дол.). З іншого боку, в квітні 2016 року поточний рахунок був зведений з профіцитом в 164 млн. дол.
Макроекономічний аналіз на 29 травня 2017 року
У квітні спад промислового виробництва заглибився до -6,1% р/р з -2,7% р/р у березні. Сезонно скоригований індекс промислової продукції також показав істотне зниження - на 1,7% м/м. Найбільше падіння випуску спостерігалося у добувній промисловості (-12,3% р/р або 2,2% м/м).
Макроекономічний аналіз на 15 травня 2017 року
У квітні споживча інфляція сповільнилася до 12,2% р/р з 15,1% р/р у березні на тлі дії ефекту бази порівняння. У місячному ж вираженні ціни зросли на 0,9% (у квітні минулого року на 3,5% м/м внаслідок підвищення тарифів на газ, тому річна інфляція сповільнилася минулого місяця).