Mastercard і Ощадбанк реалізували можливість оплати входу до Київського зоопарку безконтактними картками

Технологічне рішення Ощадбанку і партнерів для безконтактної оплати банківською карткою на турнікеті дає змогу купувати квитки для дорослих і дітей «в один дотик»

Відтепер понад 600 тисяч гостей, що відвідують зоопарк щороку, можуть заощадити свій час та уникнути потреби стояти в чергах до каси по квитки. Компанія Mastercard, Ощадбанк та Київський зоологічний парк запустили рішення, яке надає можливість оплачувати квитки до зоопарку безконтактно. Це можна зробити за допомогою банківської картки або іншого платіжного пристрою (годинника, цифрового NFC-гаманця для смартфонів тощо), що підтримує технологію безконтактної оплати Mastercard. Зокрема, безконтактні платежі на турнікеті будуть доступні користувачам платіжного додатку «Ощад PAY».

«Побудова нового, розумного міста на основі використання сучасних технологій — це основне завдання міської програми Kyiv Smart City. Уже сьогодні кияни та гості столиці можуть побачити результати впровадження технологій "розумного міста" в Київському зоопарку — це і використання відкритої системи електронних закупівель Prozorro, і безкоштовний Wi-Fi для відвідувачів, і електронний квиток з можливістю покупки онлайн. Сьогодні ми робимо наступний крок назустріч майбутньому — турнікет з технологією безконтактної оплати Mastercard. Навіщо стояти в черзі, якщо є нові технології? Ми будуємо сучасний і комфортний зоопарк», — зазначив Кирило Трантін, генеральний директор Київського зоологічного парку.

На спеціально обладнаному жовтому турнікеті можна за лічені секунди здійснити оплату за прохід на територію Київського зоопарку. Достатньо лише обрати необхідний квиток (дитячий або дорослий) за допомогою кнопки з відповідним позначенням, піднести безконтактну картку, смартфон або пристрій до зчитувального елемента на турнікеті — і оплату здійснено.

«Київський зоопарк — одне з улюблених місць відпочинку батьків і дітей. Ми дуже раді відкрити їм можливість розраховуватися за квитки найбільш швидко і комфортно. Безконтактні платежі вже зарекомендували себе як найзручніші не тільки у торгових точках та на АЗС, а й у паркоматах, вендингових автоматах та громадському транспорті, де у такий спосіб уже сплачено за мільйони поїздок. Впровадження безконтактної оплати у сфері сімейного дозвілля — це ще один крок на шляху розвитку "розумного" міста», — відзначила Віра Платонова, генеральний директор представництва Mastercard в Україні, Молдові, Грузії та країнах Центральної Азії.

При придбанні квитків безконтактно гості не сплачуватимуть жодних комісій. Списання коштів буде підтверджуватись звуковим і світловим сигналами на турнікеті. Еквайром платежів виступив Ощадбанк.

«Інноваційне рішення безконтактної оплати проїзду в столичному транспорті успішно реалізується і в інших сферах обслуговування. Першим естафету з упровадження технології contactless підхопив Київський зоопарк — одне з найбільш популярних місць відпочинку гостей та мешканців столиці. Упевнений, що кияни та туристи належно оцінять можливість миттєвої сплати без черг за вхід до зоопарку і ще раз переконаються у перевагах безготівкових безконтактних розрахунків. Це черговий проект Ощадбанку та наших партнерів у розвиток Києва як сучасного європейського міста. Особливо актуальний цей проект з огляду на те, що цьогоріч українська столиця приймає Євробачення», — зазначив Андрій Пишний, голова правління Ощадбанку.

Окрім того, у Київському зоопарку 29 квітня буде доступна спеціальна пропозиція для держателів безконтактних карток Mastercard. На всі квитки (дорослі та дитячі), оплачені безконтактною карткою Mastercard або іншим платіжним пристроєм, що підтримує технологію безконтактної оплати Mastercard, на турнікеті, діятиме знижка 50%.

Про Mastercard

Mastercard (NYSE: MA) — міжнародна компанія, що спеціалізується на платіжних рішеннях і технологіях. Компанія управляє найшвидшою у світі платіжною мережею, що об'єднує споживачів, фінансові установи, торговельні підприємства, державні організації та представників приватного сектора в більш ніж 210 країнах і територіях. Продукти та рішення Mastercard роблять щоденну комерційну діяльність, таку, як покупки, подорожі, ведення бізнесу та управління фінансами, більш простою, безпечною і ефективною для кожного. Слідкуйте за нами в соціальній мережі Твіттер @MastercardNews, беріть участь в обговореннях на Cashless Pioneers Blog та підписуйтесь на свіжі новини на Engagement Bureau.

Про Ощадбанк

АТ «Ощадбанк» — провідний український банк із найбільш розгалуженою мережею установ. Банк працює у всіх фінансових секторах. Серед його клієнтів підприємства малого і середнього бізнесу, а також найбільші компанії України. Ощадбанк першим з державних банків розпочав впровадження Стратегії розвитку. Ощадбанк має закріплену законом державну гарантію повного збереження грошових коштів громадян, довірених банку. Ліцензія НБУ №148 від 05.10.2011 р. Контакт-центр: 0800210800 (безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів по території України).

Про Київський зоопарк

Київський зоологічний парк — це природоохоронна, науково-дослідна та культурно-освітня установа, що є штучно створеним об'єктом природно-заповідного фонду загальнодержавного значення. За свою вікову історію зоопарк пройшов довгий шлях від громадського звіринця до одного з найбільших за територією зоологічних парків Європи, який займає площу близько 34 га. Станом на 01.01.2015 року колекція тварин Київського зоопарку нараховує 368 видів, та становить 3250 особи.