НАБУ працює з НКЦПФР та ВРУ щодо відтермінування квартальної звітності емітента

На звернення НАБУ до НКЦПФР щодо необхідності невідкладного вирішення питання тимчасового відтермінування подання банками квартальної звітності емітента, отримано наступну інформацію.

Розкриття проміжної інформації у 1 кварталі 2020 року повинно відбутися не пізніше дати розкриття річної інформації за 2019 рік, встановленої пунктом 7 розділу VII “Прикінцеві положення” Закону України “Про цінні папери та фондовий ринок”, тобто протягом п’яти робочих днів після дати проведення загальних зборів акціонерів за результатами 2019 року.

Це важливо для тих банків, які планували подання річної звітності відповідно до норм Закону № 540-ІХ та не встигли провести Збори акціонерів до 30.04.20.

Крім того, на найближчому пленарному засіданні Парламенту планує розглянути зміни законодавства (зокрема, законопроект № 3329-д), які закріплять відтермінування строків розкриття емітентами цінних паперів проміжної інформації у 2020 році у зв’язку з поширенням на території України коронавірусної інфекції (COVID-19).

Із зверненням НАБУ до НКЦПФР Ви можете ознайомитись тут: https://nabu.ua/ua/podannya-kvartalnoyi-zvitnosti-emitenta-do.html

НАБУ дякує банкам-активним учасникам комунікації з Асоціацією, за актуалізацію нагальних питань банківської системи, а регуляторам за оперативне реагування.