Нацбанк відреагував на звернення НАБУ щодо перенесення термінів адаптації приміщень під потреби маломобільних груп населення

Відповідно до Постанови №149 регулятора, попередньо банки мали б завершити перший етап реконструкції приміщень уже 1 липня.

Однак війна унеможливила реалізацію цього плану. Більше того, частина приміщень банків сьогодні розташована на територіях, які тимчасово окуповані або в зоні бойових дій.

НАБУ просила регулятора внести зміни до передбаченого Постановою №149 графіку приведення приміщень банків у відповідність до чинних ДБН, а саме перенести перший етап графіку на строк не раніше ніж 1 рік після завершення воєнного стану та, відповідно, перенести наступні етапи.

Раді повідомити, що регулятор дослухався до пропозиції НАБУ.

Таке рішення дасть можливість завершити після війни роботу щодо комплексного вирішення питання доступності банків для маломобільних груп населення, у тому числі з урахуванням неможливості стовідсоткового виконання сучасних будівельних стандартів у відділеннях, розташованих у старих будівлях, та інших обставин.

Переконані, банки докладуть усіх зусиль, аби якомога швидше адаптувати свої приміщення під особливі потреби всіх категорій клієнтів.