НАЙВАЖЛИВІШІ ЗАКОНИ ПІДПИСАНО ПРЕЗИДЕНТОМ

Сьогодні Президент підписав довгоочікувані для усієї банківської системи Закони – про відновлення кредитування та про удосконалення функціонування фінансового сектору в Україні (на стадії Законопроектів – 6027-д та 8331-д).

Дані законодавчі ініціативи є реальним кроком до якісних реформ у фінансовому секторі країни, тож НАБУ дякує Президенту, парламентаріям та усім партнерам за підтримку позиції усієї банківської спільноти!

Детальніше про прийняті Закони:

Закон про відновлення кредитування спрямований на посилення захисту прав кредиторів в цілому, а також ліквідацію поширених схем ухилення боржників від виконання власних зобов’язань. Він дозволить знизити юридичні ризики банків за майбутніми кредитами, більш ефективно працювати з наявними проблемними боргами та відновити повноцінне кредитування економіки.

Закон про удосконалення функціонування фінансового сектору спрямований на посилення корпоративного управління в державних банках, забезпечення незалежності їх менеджменту від політиків, попередження ризиків використання держбанків для фінансування політично вмотивованих проектів у період виборів та нарощування обсягів NPL, підвищення ефективності їх діяльності та підготовки до поступового зменшення частки держави у їх капіталі.