Небанківські фінансові установи звітуватимуть за новими правилами

З 1 січня 2022 року учасники ринку небанківських фінансових послуг під час складання та подання звітності у 2022 році повинні дотримуватися таких правил:

1. Лізингодавці, страхові або перестрахові брокери – юридичні особи, ломбарди подають файл із даними фінансової звітності один раз за рік не пізніше як 28 лютого року, наступного за звітним;
  2. Для кредитних спілок попередніми нормативно-правовими актами передбачене щоквартальне складання та подання файлів із показниками звітності CR2-CR5 та CR11. Водночас Правила №123 зобов'язують складати та подавати файли CR2-CR5 і CR11 щомісяця не пізніше як 25 числа місяця, наступного за звітним. Перше подання щомісячної звітності для кредитних спілок почнеться зі звітності за січень 2022 року;
  3.  для всіх учасників ринку небанківських фінансових послуг скасовується 10-денний строк, протягом якого після кінцевої дати подання звітності можна було подати коригувальний звіт без застосування санкцій за надання недостовірної інформації.