Новим Генеральним менеджером Альфа-Банку Україна стане Іван Світек

15 лютого, 2017 р. Київ, Україна – Іван Світек (Ivan Svitek) стане Генеральним менеджером Альфа-Банку Україна, замінивши на цій позиції Рушана Хвесюка, який з 2013 року був Головним керуючим директором Альфа-Банку Україна. 14 лютого 2017 року рішенням наглядової ради Укрсоцбанку Рушана Хвесюка було обрано головою Наглядової Ради ПАТ «Укрсоцбанк» (Україна)

Україна стане вже восьмою закордонною країною, де буде проживати і працювати чех Іван Світек, після США, Франції, Австрії, Ірландії, Німеччини, Бразилії та Росії. На позиції Генерального менеджера Альфа-Банку (Україна) Іван Світек буде відповідати за стратегію подальшого розвитку банку та його операційну діяльність.

Іван Світек є одним із провідних спеціалістів в сфері фінансів та банкінгу, а також менеджером – управлінцем вищого рівня з великим досвідом роботи в країнах ЄС, Східної Європи, Латинської Америки.

В 1991 році він обіймав посаду Радника міністра фінансів Чехословаччини, а потім - з 1993 по 1994 роки – працював в Citibank (Прага, Чехія). З 1994 по 1998 роки Світек працював в Pepsi Cola Intarnational в Австрії та Чехії. Протягом 1998 - 2008р.р. Іван Світек працював в General Electric – Capital Services, де обіймав позиції Головного фінансового директора, Заступника Голови Правління; Заступника Головного керуючого директора GE Capital Bank (Прага, Чехія); керівника GE Consumer Finance (Дублін, Ірландія) та Президента і Головного керуючого директора GE Money Bank (Сан-Пауло, Бразилія).

З 2008 по 2015 роки Світек обіймав посади Керуючого директора і Голови правління банку Хоум кредит в Росії, який належить до міжнародного холдингу Home Credit B.V. зі штаб-квартирою в Амстердамі (Нідерланди).

Біографічна довідка

Іван Світек народився у 1967 році в Празі, Чехія. В 1984 році Іван Світек разом із батьками мігрував до США. Там отримав степінь бакалавра в Коледжі Клермонт Мак-Кенна (Claremont McKenna College), Каліфорнія, США (1986-1990), навчаючись за подвійною спеціалізацією в економіці та політології. В період 1993-1994 р.р. Іван Світек отримав ступінь МВА в бізнес-школі «INSEAD», Франція, за програмою магістра ділового адміністрування, спеціалізація – фінанси.

Чех за національністю, він вільно володіє чеською, англійською, португальською та російською мовами.

Альфа-Банк (Україна) – це великий український комерційний банк з міжнародним капіталом, входить в приватну інвестиційну холдингову компанію ABH Holdings S.A. (ABHH) з головним офісом у Люксембурзі. Холдингова компанія має інвестиції в ряді банківських груп на території країн Центральної та Східної Європи. Зокрема, операційні компанії (банки) та представництва ABHH знаходяться в Україні, Росії, Казахстані, Білорусі, Нідерландах, Великобританії, Люксембурзі та на Кіпрі. Власниками ABHH виступають Михайло Фрідман 32,86%, Герман Хан - 20,97%, Олексій Кузмичьов - 16,32%, Петро Авен - 12,40%, UniCredit S.p.A. – 9,9% та інші акціонери.

31 жовтня, 2016 р., ABH Holdings S.A. (ABHH), яка опосередковано володіє 100% акцій Альфа-Банку Україна (через холдингову компанію ABH Ukraine Limited (ABHU)) та UniCredit Group (UCG) завершили угоду про передачу 99,9% ПАТ «Укрсоцбанк», активу UCG в Україні, в обмін на міноритарну частку володіння в ABHH в розмірі 9,9%. В результаті угоди присутня в 17 країнах італійська банківська група UniCredit Group стала міноритарним акціонером ABH Holdings S.A.

За класифікацією НБУ Альфа-Банк (Україна) належить до групи «банки іноземних банківських груп».

Офіційний сайт: www.alfabank.ua.