Новини НАБУ

Дата з
Дата по
Фільтр:
Відновлення кредитування – крок за кроком до поставленої мети
Надзвичайно важливий та один із першочергових кроків для захисту прав кредиторів і відновлення кредитування було зроблено вчора – нарешті наші парламентарі спромоглися на гідний поваги вчинок: схвалення в першому читанні законопроекту № 6027-д.
Макроекономічний аналіз на 5 травня 2018 року
У березні зафіксовано рекордний дефіцит поточного рахунку, торговельний дефіцит збільшується. Золотовалютні резерви України відновилися до 18,4 млрд. доларів. Зростання реальних зарплат повернулося до зони однознакових значень.
НБУ координує запровадження міжнародних стандартів фінансової звітності
Незалежна асоціація банків України, найбільший представник банківської спільноти, виявляє та розв'язує проблемні та неузгоджені питання, що виникають у банківських установ під час запровадження МСФЗ 9.
Представники ДФС дослухалися до аргументів банківської спільноти
У Державній фіскальній службі України, за ініціативи Комітету з питань оподаткування та обліку НАБУ, представники банківської спільноти, експерти-аудитори і фахівців департаменту бухобліку та платіжних карток НБУ зустрілися з податківцями.
Макроекономічний аналіз на 27 квітня 2018 року
Холодна погода «врятувала» промисловість від спаду. Галузі сфери послуг демонструють різноспрямовану динаміку. Державний борг скоротився завдяки зміцненню гривні. Кредитний рейтинг України залишено незмінним.
Макроекономічний аналіз на 20 квітня 2018 року
Корпоративний сектор поліпшив фінансові результати у 2017 році. Очікування бізнесу сягнули посткризового максимуму. НБУ та МВФ надали оновлені прогнози щодо української економіки.
Створено Конфедерацію фінансового ринку України
Сьогодні, у понеділок, 16 квітня 2018 року, в прес-центрі Українського кризового медіа-центру найбільші профільні асоціації фінансового ринку підписали Меморандум про партнерство та співпрацю.
Макроекономічний аналіз на 13 квітня 2018 року
Інфляція у березні сповільнилася до 13,2% у річному вимірі. Національний банк України залишив облікову ставку незмінною на рівні 17% річних. У березні банки нарощували кредитний портфель. Кошти клієнтів у банківських установах в березні також збільшувалися.
НАБУ вважає неприпустимим створення судових прецедентів, які матимуть негативний вплив на банківську систему
Днями сталася подія, яка змусила банківський сектор захищатися. Вітчизняна система судочинства завдяки Господарському суду м. Києва ухвалила рішення, яким кредитора перетворила на боржника, створивши небезпечний для економіки держави прецедент. Служителі Феміди припустили, що компанія, яку класифіковано як несумлінного позичальника, може не просто не повертати борг, не просто блокувати продаж закладеного активу, а ще й завдати додаткових збитків банку.
Національний банк України подовжив тестовий період для формування Звіту про кредитні операції банку з боржником – фізичною/юридичною особою
Незалежна асоціація банків України ініціювала перед Національним банком України подовжити тестовий період для наповнення інформацією Форми №601 «Звіт про кредитні операції банку з боржником – фізичною/юридичною особою» (далі – Форма №601) до 01 липня 2018 року та не застосовувати заходи впливу за помилки у інформації, що направляється до Національного банку України.
Мінфін підтримав податкові пропозиції НАБУ
Незалежна асоціація банків України та Міністерство фінансів України продовжують тісну співпрацю щодо вирішення низки проблемних питань у сфері оподаткування банківських операцій.
Банкам для обчислення регулярного збору за новою методикою надано тестовий період на сім місяців
Виконавча дирекція Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (далі – Фонд) 19.03.2018 ухвалила рішення №791 «Про деякі питання звітності», яким встановила для учасників Фонду тестовий період тривалістю сім місяців для складання та подання до Фонду форми звітності «Розрахунок регулярного збору у формі диференційованого збору, що підлягає сплаті до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб» (далі – Регулярний збір) за І, ІІ та ІIІ квартали 2018 року.
Нацбанк підтримав позицію НАБУ щодо припинення судами поруки
Національний банк України схвалює позицію банківської спільноти у питанні припинення судами поруки у зв’язку із закінченням строку її чинності. Про це йдеться у відповіді регулятора на звернення Незалежної асоціації банків України.
Ми граємо в одній команді!
Незалежна асоціація банків України розпочинає 7-й сезон всеукраїнського турніру з міні-футболу серед банків-членів НАБУ – «Кубок Чемпіонів НАБУ – 2018», що присвячений професійному святу – Дню банківського працівника.
Українські банки застерегли від нової схеми ухиляння від повернення кредитів недобросовісними позичальниками
У п’ятницю, 30 березня, в Незалежній асоціації банків України відбулася робоча нарада, за участі представників банківської спільноти. Учасники обговорили важливе питання щодо виникнення нової негативної практики для банківських установ. Зокрема, предметом розгляду стало неординарне застосування господарськими судами приписів Законів України «Про іпотеку» та «Про виконавче провадження».
Триває Конкурс дитячого малюнка «Жінка майбутнього»
На заклик Незалежної асоціації банків України та Благодійної організації «Ліга банків України», які на честь Міжнародного жіночого дня організували конкурс дитячого малюнка «Жінка майбутнього», уже відгукнулося чимало юних українців. Роботи маленьких митців, котрі запропонували оригінальні образи та несподівані бачення, водночас і здивували, і вразили представників банківської спільноти.