Новини НАБУ

Дата з
Дата по
Національний банк України у відповідь на звернення НАБУ погодився відтермінувати подання файлів із показниками статистичної звітності

З огляду на об’єктивні обставини, ризик відсутності електропостачання подавати до Нацбанку щоденні та декадні файли можна в такий строк:

• файл 01Х “Дані про залишки на рахунках” – до 23:00 наступного робочого дня;
Опубліковано щотижневий моніторинг змін у фінсекторі
За посиланням знайдете ключові оновлення від Верховної ради, Національного банку, Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку й міністерств. Також у документі є роз'яснення від влади, що були надані на запити НАБУ.
НАБУ – 11 років!
Звісно, сьогодні нам не до святкувань. Але це ще одна нагода подякувати всім тим, завдяки кому банківська система не просто тримається, але й на восьмому місяці війни починає покращувати показники.
Сьогодні НАБУ провела зустріч із Національним банком щодо ПЗУ №7441-1 про списання / замороження споживчих кредитів, забезпечення за якими пошкоджене, знищене внаслідок війни
Безперечно, вирішення питання має важливу соціальну функцію. Банківська спільнота підтримує необхідність допомоги людям, які внаслідок війни втратили житло, за яке виплачують кредит.
НАБУ разом із Нацбанком провели чергове онлайн-обговорення питань стосовно переходу СЕП 4.0 на роботу в режимі 24/7
Будемо відвертими: НАБУ дуже чекала на обговорення цих важливих питань, адже банкам необхідно розуміти, як і коли впроваджуватиметься нова концепція.
Сьогодні Верховна Рада України ухвалила закон щодо особливостей виведення з ринку системно важливого банку в умовах воєнного стану.
Попри те, що банківська спільнота наразі не вбачає жодних причин для виведення з ринку системно важливих банків, НАБУ вітає прийнятий закон і вдячна владі за конструктивний діалог щодо положення цього документа.
Одразу три представниці Ради НАБУ увійшли до рейтингу ТОП-50 жінок фінтеху, що був складений Українською асоціацією фінтех та інноваційних компаній, EFSE Development Facility, Freedom Finance Ukraine
Раді повідомити, що Голова Ради НАБУ Олена Коробкова, заступниця Голови Ради НАБУ Олена Сосєдка та Виконавчий директор НАБУ Марія Колганова увійшли до рейтингу ТОП-50 жінок фінтеху.
Голова Ради НАБУ Олена Коробкова у великому інтерв’ю для порталу Мінфін розповіла про реалії сьогоднішньої банківської системи України
Про стійкість, про виклики, про шляхи їх подолання. Про те, якими будуть кредити, що відбувається з депозитами й іпотекою.
НАБУ отримала інформацію від Нацбанку щодо подання звітності у форматі іXBRL банками України
Нагадаємо, що, відповідно до вимог Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність», банки повинні підготувати й оприлюднити фінансову звітність в електронному вигляді на основі таксономії фінансової звітності, згідно з міжнародними стандартами за 2021 рік і завершені квартали 2022 року.