Новини НАБУ

Дата з
Дата по
Фільтр:
НАБУ підписала меморандум про партнерство з Асоціацією банків Боснії та Герцеговини

Виконавчий директор Незалежної асоціації банків України Олена Коробкова та Президент Асоціації банків Боснії та Герцеговини Берислав Кутле, підписали меморандум про партнерство та співробітництво з метою сприяння ефективному регулюванню фінансово-банківській сфері.

НАБУ вітає із Днем вишиванки!

Сьогодні Україна святкує самобутнє національне свято – День вишиванки, яке покликане зберегти споконвічні українські традиції.

Ми пам’ятаємо…

У ці травневі дні український народ, разом з Європою та світом, вшановує мужність і жертовність тих, хто пройшов палаючими фронтовими дорогами Другої світової війни.

Роман Шпек: не можна перекладати на банки виконання соціальних гарантій держави

Сьогодні, 8 травня, Кабінет Міністрів України, розглядає проект постанови «Про затвердження порядку надання позики ветеранам війни та особам, на яких поширюється чинність Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

НАБУ: банки не виступатимуть податковими агентами по більшості операцій з використанням ескроу-рахунків

НАБУ як найбільший представник банківської спільноти досягла затвердження узагальнюючої податкової консультації (УПК) щодо оподаткування операцій обов’язкового продажу акцій акціонерами на вимогу особи, яка є власником домінуючого контрольного пакета (операції сквіз-аут з використанням ескроу-рахунків), наказ Міністерства фінансів України № 181 від 26.04.19. Затвердження УПК стало результатом кропіткої та наполегливої роботи НАБУ спільно із НКЦПФР та експертами Великої Четвірки.

Ініціативи НАБУ враховано у Постанові КМУ «Деякі питання дерегуляції господарської діяльності»

Кабінет Міністрів України оприлюднив Постанову «Деякі питання дерегуляції господарської діяльності» № 367 від 27 березня 2019 року, яка дозволить підвищити позиції України у  міжнародному рейтингу легкості ведення бізнесу «Doing Business».

НАБУ провела нараду щодо питання звітування за формою № 20-ОПП

18 квітня 2019 року за запрошенням Незалежної асоціації банків України відбулась установча  нарада представників провідних асоціацій України з приводу обговорення питання, яке є актуальним для крупних суб’єктів господарювання, а саме «Повідомлення за формою № 20-ОПП у разі надання в оренду частини об’єкта нерухомого майна».

В НАБУ обговорили проблематику роботи реєстрів та питання запровадження електронного судочинства

В понеділок, 15 квітня, в Незалежній асоціації банків України відбулося чергове засідання Комітету з питань правового забезпечення діяльності банків та захисту прав кредиторів. Члени Комітету розглянули низку важливих для банківської спільноти питань, зокрема, проблематику отримання інформації з окремих державних реєстрів, правові позиції Верховного Суду, запровадження електронного судочинства тощо.

НАБУ вітає підписання Президентом України Кодексу України з процедур банкрутства! Це надзвичайно важливий крок вперед для розвитку економіки нашої країни!

НАБУ є одним із найбільш активних ініціаторів реформування системи банкрутства та доклала багато зусиль, щоб процедура стала прозорою.

Із врахуванням пропозицій НАБУ внесено зміни до порядку відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземних валютах

Національний банк України ухвалив зміни до "Інструкції про порядок відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземних валютах”, зокрема тепер інструкція передбачатиме, в т.ч. і регулювання кореспондентських рахунків банків – резидентів і нерезидентів (ПП НБУ № 56 від 01.04.2019р.).

НАБУ та Аон: страхування корпоративних ризиків це best practice

НАБУ, як найбільший представник банківського співтовариства,  спільно з компанією Aон (глобальний постачальник послуг у сфері управління ризиками, страховому та перестраховому посередництві), провели спеціалізовану конференцію «Страхові рішення для українських банків – практичний погляд з Лондону».

За зверненням НАБУ Нацбанк продовжив на 2 місяці тестовий період для файлів статистичної звітності

НАБУ у березні поточного року звернулася до Національного банку України із пропозиціями щодо введення тестових періодів для подання банками файлів статистичної звітності. Ці пропозиції були розглянуті та обговорені 18 березня під час робочої зустрічі представників банків та департаментів НБУ, відповідальних за розробку файлів статистичної звітності банків.

За ініціативою НАБУ Нацбанк тимчасово не застосовуватиме до банків заходи впливу при переході на МСФЗ 16 «Оренда»

НАБУ, як найбільший представник банківського співтовариства, у березні поточного року звернулася до Національного банку України з пропозиціями банків щодо відтермінування застосування заходів впливу до банків, які пов’язані з переходом на Міжнародний стандарт фінансової звітності 16 “Оренда”.

Оголошуємо проведення конкурсу дитячого малюнка

Незалежна асоціація банків України (далі – НАБУ) спільно з Благодійною організацією «ЛІГА БАНКІВ УКРАЇНИ» (далі – БО «ЛБУ») проведе конкурс дитячого малюнка «Еко-країна», який стартує 01 квітня 2019 року.

За ініціативою НАБУ Кабінет Міністрів дозволив банківським установам отримувати інформацію з державних реєстрів

27 березня Кабінет Міністрів України ухвалив ініційовану і розроблену Мінекономрозвитку комплексну постанову, метою якої є полегшення умов ведення бізнесу в Україні та підвищення позицій України в міжнародному рейтингу легкості ведення бізнесу Doing Business.

У дружній родині НАБУ прибуло!
Вітаємо новообраних членів Ради НАБУ: Михайла Букрєєва, Голову Правління АКБ «ІНДУСТРІАЛБАНК» та Петра Крумханзла, Голову Правління АТ КБ «ПРИВАТБАНК».
НАБУ провела круглий стіл на тему «Доступне кредитування агросектору: головні кроки назустріч»

У продовження роботи над злободенною  для України темою, НАБУ провела публічний захід за участі всіх стейкхолдерів «Доступне кредитування агросектору: головні кроки назустріч» для обговорення перспектив та можливих наслідків скасування мораторію на продаж сільськогосподарської землі.

НАБУ підписала Меморандум про співпрацю із Київським регіональним центром Національної академії правових наук України

Незалежна асоціація банків України (НАБУ) та Київський регіональний центр Національної академії правових наук підписали Меморандум про взаємодію та співробітництво, що стане додатковим дієвим інструментом ефективного функціонування та розвитку банківської системи України.

ОНЛАЙН ТРАНСЛЯЦІЯ: КРУГЛИЙ СТІЛ «ДОСТУПНЕ КРЕДИТУВАННЯ АГРОСЕКТОРУ: ГОЛОВНІ КРОКИ НАЗУСТРІЧ»

Дивіться в прямому ефірі дискусію за участі банків, Національного банку України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі, Світового банку та аграрних асоціацій. Модератор: Олена Коробкова, Виконавчий директор НАБУ.

НАБУ: Принципова позиція банку – запорука спільного захисту в питанні реєстрації податкових накладних

Незалежна асоціація банків України (далі – НАБУ), як найбільший представник банківського співтовариства, послідовно відстоює позиції банків за різноманітними  питаннями, в тому числі і податковими.

Вітаємо зі cвятом весни!

Любі жінки, від щирого серця хочу висловити Вам свою повагу та привітати Вас із цим ніжним весняним святом.