Новини НАБУ

Дата з
Дата по
Фільтр:
До уваги клієнтів банківських установ!

НАБУ виконує обіцянки та зібрала консолідовану інформацію про роботу банків, їх офіційні сторінки та контактні номери колл-центрів.

Разом з цим, ми вкотре звертаємося до клієнтів банківських установ з проханням користуватись он-лайн послугами банків та утриматися від відвідування відділень банків!

В НАБУ розглянуто питання річної та квартальної звітності, а також нові аспекти податкових перевірок

Дотримуючись рекомендацій щодо запобігання поширенню COVID-19, НАБУ сьогодні 06.04.2020 провела чергове засідання Комітету з питань оподаткування НАБУ в форматі ZOOM-відеоконференції.

НАБУ інформує про обов’язок клієнтів банків відвідувати банківські відділення в захисній масці

02.04.2020р. КМУ вніс зміни до Постанови від 11 березня 2020 р. № 211“Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2”.

Проведення загальних зборів акціонерів в умовах карантину
НАБУ, інформаційний партнер, запрошує 8 квітня 2020 до участі у безкоштовному вебінарі “Проведення загальних зборів акціонерів в умовах карантину", організованому Професійною асоціацією корпоративного управління (ПАКУ).
НАБУ підтримує прийняття Парламентом законопроекту щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності

Сьогодні, 30.03.2020, Верховною Радою України прийнято за основу проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності», реєстр. № 2571-д від 30.03.2020р.

ВІДВЕРТО ПРО БАНКІВСЬКИЙ СЕКТОР СЬОГОДНІ: СВІЖИЙ UPDATE

Банківський сектор об’єднав зусилля та, разом з регулятором, вживає всіх необхідних заходів для забезпечення безперебійного обслуговування клієнтів за всіма видами операцій. Презентуємо останні новини та огляд відповідей на найпоширеніші запитання.

Банки зможуть перевіряти справжність довіреностей, що захистить права клієнтів

В результаті взаємодії Незалежної асоціації банків України з Міністерством юстиції України з питання забезпечення повноцінного доступу банківських установ до достовірної інформації з державних реєстрів, вирішено питання доступу банків до Єдиного реєстру довіреностей.

5 лютого 2020 року відбудеться VI Legal Banking Forum
Незалежна асоціація банків України як інформаційний партнер VI Legal Banking Forum, організованому «Юридичною практикою» та  «Фінансовим клубом» запрошує представників банків, небанківських фінансових установ, юридичних фірм та бізнесу до участі у цьому заході
Конференція «УПРАВЛІННЯ ПРОБЛЕМНОЮ ЗАБОРГОВАНІСТЮ, ІННОВАЦІЇ 2020»

Останні законодавчі новації у сфері управління проблемною заборгованістю, інновації та нові технології у сфері протидії кредитному шахрайству, покращення кредитного скорингу і управління стресовими активами, практичні кейси від провідних банків та ділова гра «Цифрова трансформація служби Collection», - ці та інші питання будуть розглянуті 03 березня 2020 року в рамках Х Ювілейної Конференції «УПРАВЛІННЯ ПРОБЛЕМНОЮ ЗАБОРГОВАНІСТЮ, ІННОВАЦІЇ 2020», яку проводить компанія «Business-Format» за інформаційної підтримки Незалежної асоціації банків України (НАБУ).

НАБУ вітає прийняття Парламентом законопроєкту щодо податкових аспектів фінансової реструктуризації!

20.12.2019 року ВРУ прийняла в цілому ЗУ «Про внесення змін до Податкового кодексу України у зв’язку із вдосконаленням процедури проведення фінансової реструктуризації та щодо вдосконалення оподаткування операцій фінансового лізингу» (проєкт № 2358). НАБУ підтримувала зазначений законопроєкт відповідними зверненнями на адресу профільного Комітету ВРУ.

ПОЗИЦІЯ БІЗНЕСУ ЩОДО СИТУАЦІЇ НАВКОЛО НБУ
Бізнес-спільнота, об'єднана Європейською Бізнес Асоціацією, Американською торговельною палатою в Україні, Незалежною Асоціацією Банків України та Спілкою Українських Підприємців вкотре наголошує на стурбованості щодо ситуації навколо Національного банку України та його керівництва.
Нацбанк підтримав НАБУ щодо статусу функціонування рахунків

У результаті активної роботи НАБУ, низки звернень та зустрічей з НБУ, пропозиції банківської спільноти щодо статусу функціонування рахунків, пов’язаних з коштами у розрахунках,  почуто та враховано регулятором.

ATTRACTIVE UKRAINE: CHECKPOINT 2019

Відновлення кредитування та ринок землі – питання, які викликають великий інтерес з боку бізнесу та суспільства. Інвестиційна привабливість – чого потребує Україна?  Ці та інші питання будуть обговорюватись на Форумі ATTRACTIVEUKRAINE: CHECKPOINT 2019, який організовує Незалежна асоціація банків України (НАБУ).

Банки отримали доступ до Державного реєстру актів цивільного стану

НАБУ рада повідомити, що за довготривалого лобіювання, активної та наполегливої роботи, низки проведених робочих зустрічей та переговорів, пропозиції банківської спільноти щодо надання банківським установам доступу до Державного реєстру актів цивільного стану (далі – ДРАЦС) почуто та враховано Міністерством юстиції України.

УВАГА: ПЕРЕНЕСЕННЯ ДАТИ ЗАХОДУ

Колеги, НАБУ звертає Вашу увагу на перенесення дати проведення панельної дискусії щодо ПЗУ про банки і банківську діяльність.

Результат досягнуто: запроваджено регламент електронної взаємодії банків та виконавців і спрощено роботу з ДРОРМ

Раді повідомити, що за активної та наполегливої роботи НАБУ, після низки зустрічей з Мінюстом та ДП «НАІС» вирішено питання електронної взаємодії банків та виконавців і спрощено роботу з ДРОРМ.

Макроекономічний аналіз на 10 жовтня 2019 року
Інфляція сповільнилася до 7,5%. Індекс споживчих цін (ІСЦ) у вересні зріс на 0,7% м/м. Це суттєво нижче за показник зростання рік тому (1,9% м/м), завдяки чому динаміка ІСЦ у річному вимірі різко сповільнилася з 8,8% р/р у серпні до 7,5% р/р у вересні. Сповільненню сприяла помірна динаміка цін на продовольчі товари, а також зниження цін на пальне у річному вимірі. Динаміка базового ІСЦ (очищений від волатильних товарних позицій) сповільнилася з 7,2% р/р у серпні до 6,5% р/р у вересні.
Дискусія щодо змін у регулюванні банківської діяльності
НАБУ запрошує банки до участі в панельній дискусії на тему: «Обговорення ключових новацій проекту змін до Закону України «Про банки і банківську діяльність» щодо окремих питань регулювання банківської діяльності».
НАБУ обговорила нагальні питання діяльності банків із Офісом Президента України

Вчора, 30 вересня, в НАБУ відбулась робоча зустріч з представниками Офісу Президента України. У фокусі дискусії були питання відтермінування введення в дію Кодексу України з процедур банкрутства, нова редакція ЗУ «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення» (законопроект про протидію відмиванню доходів), блок змін податкового законодавства, окремі положення ЗУ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань регулювання банківської діяльності» (законопроект про банки).