Новини НАБУ

Дата з
Дата по
Фільтр:
До уваги клієнтів банківських установ!

НАБУ виконує обіцянки та зібрала консолідовану інформацію про роботу банків, їх офіційні сторінки та контактні номери колл-центрів.

Разом з цим, ми вкотре звертаємося до клієнтів банківських установ з проханням користуватись он-лайн послугами банків та утриматися від відвідування відділень банків!

ПЗУ 3329-Д ПРИЙНЯТО!

Сьогодні ВРУ прийняла в другому читанні та в цілому законопроект 3329-д щодо додаткової підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширеннякороновірусної  хвороби (COVID-19), яким, зокрема, зменшуються вимоги до мінімального статутного капіталу банків до 200 млн. грн.

БІЗНЕС-СПІЛЬНОТА ТА ЕКСПЕРТНЕ СЕРЕДОВИЩЕ ПІДТРИМУЮТЬ ЗУСИЛЛЯ НБУ В ПРОТИСТОЯННІ КРИЗІ
В умовах світової пандемії, турбулентності та непрогнозованості, бізнес-спільнота України вважає за необхідне подякувати Національному банку України та підкреслити основні стратегічні кроки, зроблені регулятором, що дозволяють не допустити деструктивних наслідків для економіки країни.
НАБУ працює з НКЦПФР та ВРУ щодо відтермінування квартальної звітності емітента

На звернення НАБУ до НКЦПФР щодо необхідності невідкладного вирішення питання тимчасового відтермінування подання банками квартальної звітності емітента, отримано наступну інформацію.

НАБУ розробила Рекомендації банкам щодо дій при виявленні підозри на COVID-19

НАБУ, піклуючись про здоров’я населення України, розробила Рекомендації щодо плану дій у разі виявлення осіб, які мали контакт із хворими на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2 або виявлення осіб, що мають симптоми такої хвороби з метою запобігання поширенню захворювань.

Карантин продовжено!
НАБУ інформує, що сьогодні, 22 квітня, на засіданні Кабінету Міністрів України прийнято рішення про продовження карантину до 11 травня 2020 року включно.
Рада НАБУ обговорила заходи для зменшення негативного впливу коронакризи на діяльність банків
15.04.2020 року відбулося засідання Ради НАБУ у форматі відеоконференції. Керівники банків обговорили найбільш чуттєві питання, що постали перед банківськими установами у зв’язку з обмежувальними заходами, що введені для протидії поширенню COVID-19.
НАБУ закликає Парламент невідкладно прийняти законопроект № 2571-д

Незалежна асоціація банків України (НАБУ) як представник банківської спільноти звертається до Верховної Ради України щодо необхідності якнайшвидшого прийняття законопроекту № 2571-д «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності».

ВІДНОВЛЕННЯ КРЕДИТУВАННЯ – ВІД ПЛАНІВ ДО РЕАЛЬНИХ КРОКІВ: НАБУ ПРОВЕДЕ МАСШТАБНЕ ДОСЛІДЖЕННЯ, ЩОБ ПРОАНАЛІЗУВАТИ ШЛЯХИ СТИМУЛЮВАННЯ КРЕДИТУВАННЯ В УКРАЇНІ
Київ, Україна (10 квітня 2020 року) – Незалежна асоціація банків України (НАБУ) отримала грант від Проекту USAID «Трансформація фінансового сектору» розміром 41 тис. доларів США на проведення масштабного незалежного дослідження ринків кредитування населення та малого і середнього бізнесу.
За ініціативою НАБУ Нацбанк відтермінував низку заходів, визначених ПП НБУ № 97

Раніше НАБУ звернулась до Національного банку України з проханням щодо перенесення строків подання інформації, передбаченої Графіком запровадження банками України вимог Положення про організацію процесу управління проблемними активами в банках України, затвердженого Постановою Правління НБУ № 97 від 18.07.2019 року.

В НАБУ розглянуто питання річної та квартальної звітності, а також нові аспекти податкових перевірок

Дотримуючись рекомендацій щодо запобігання поширенню COVID-19, НАБУ сьогодні 06.04.2020 провела чергове засідання Комітету з питань оподаткування НАБУ в форматі ZOOM-відеоконференції.

НАБУ інформує про обов’язок клієнтів банків відвідувати банківські відділення в захисній масці

02.04.2020р. КМУ вніс зміни до Постанови від 11 березня 2020 р. № 211“Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2”.

Проведення загальних зборів акціонерів в умовах карантину
НАБУ, інформаційний партнер, запрошує 8 квітня 2020 до участі у безкоштовному вебінарі “Проведення загальних зборів акціонерів в умовах карантину", організованому Професійною асоціацією корпоративного управління (ПАКУ).
НАБУ підтримує прийняття Парламентом законопроекту щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності

Сьогодні, 30.03.2020, Верховною Радою України прийнято за основу проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності», реєстр. № 2571-д від 30.03.2020р.

ВІДВЕРТО ПРО БАНКІВСЬКИЙ СЕКТОР СЬОГОДНІ: СВІЖИЙ UPDATE

Банківський сектор об’єднав зусилля та, разом з регулятором, вживає всіх необхідних заходів для забезпечення безперебійного обслуговування клієнтів за всіма видами операцій. Презентуємо останні новини та огляд відповідей на найпоширеніші запитання.

Банки зможуть перевіряти справжність довіреностей, що захистить права клієнтів

В результаті взаємодії Незалежної асоціації банків України з Міністерством юстиції України з питання забезпечення повноцінного доступу банківських установ до достовірної інформації з державних реєстрів, вирішено питання доступу банків до Єдиного реєстру довіреностей.

5 лютого 2020 року відбудеться VI Legal Banking Forum
Незалежна асоціація банків України як інформаційний партнер VI Legal Banking Forum, організованому «Юридичною практикою» та  «Фінансовим клубом» запрошує представників банків, небанківських фінансових установ, юридичних фірм та бізнесу до участі у цьому заході
Конференція «УПРАВЛІННЯ ПРОБЛЕМНОЮ ЗАБОРГОВАНІСТЮ, ІННОВАЦІЇ 2020»

Останні законодавчі новації у сфері управління проблемною заборгованістю, інновації та нові технології у сфері протидії кредитному шахрайству, покращення кредитного скорингу і управління стресовими активами, практичні кейси від провідних банків та ділова гра «Цифрова трансформація служби Collection», - ці та інші питання будуть розглянуті 03 березня 2020 року в рамках Х Ювілейної Конференції «УПРАВЛІННЯ ПРОБЛЕМНОЮ ЗАБОРГОВАНІСТЮ, ІННОВАЦІЇ 2020», яку проводить компанія «Business-Format» за інформаційної підтримки Незалежної асоціації банків України (НАБУ).

НАБУ вітає прийняття Парламентом законопроєкту щодо податкових аспектів фінансової реструктуризації!

20.12.2019 року ВРУ прийняла в цілому ЗУ «Про внесення змін до Податкового кодексу України у зв’язку із вдосконаленням процедури проведення фінансової реструктуризації та щодо вдосконалення оподаткування операцій фінансового лізингу» (проєкт № 2358). НАБУ підтримувала зазначений законопроєкт відповідними зверненнями на адресу профільного Комітету ВРУ.

ПОЗИЦІЯ БІЗНЕСУ ЩОДО СИТУАЦІЇ НАВКОЛО НБУ
Бізнес-спільнота, об'єднана Європейською Бізнес Асоціацією, Американською торговельною палатою в Україні, Незалежною Асоціацією Банків України та Спілкою Українських Підприємців вкотре наголошує на стурбованості щодо ситуації навколо Національного банку України та його керівництва.
Нацбанк підтримав НАБУ щодо статусу функціонування рахунків

У результаті активної роботи НАБУ, низки звернень та зустрічей з НБУ, пропозиції банківської спільноти щодо статусу функціонування рахунків, пов’язаних з коштами у розрахунках,  почуто та враховано регулятором.