Новини НАБУ

Дата по
Фільтр:
Звітність в форматі XML: питання накладання ЕЦП

Незалежна Асоціація банків України організувала і провела робочу зустріч представників банків з працівниками Департаменту статистичної звітності Національного банку України.

Банкірам сподобався темп. Але цього мало

Незалежна асоціація банків України (НАБУ) надіслала голові Парламенту листа. Нарешті сталося те, чого банківська спільнота домагалася і на що сподівалася роками, - пишуть банкіри Андрієві Парубію. Підтримка Верховною Радою протягом останнього місяця низки надзвичайно важливих для фінансового сектору законопроектів викликала у банкірів схвалення, вдячність і ентузіазм.

Макроекономічний аналіз на 02 липня 2018 року
Державний борг скорочується через відсутність нових великих запозичень. Динаміка зростання зарплат тримається стабільно високою. Гривня несуттєво послабилася у червні, РЕОК зміцнюється.
Утворено Громадську Коаліцію за скасування мораторію на землю
«Скасувати мораторій на купівлю-продаж сільгоспземель земель з 1 січня 2019 року» – головна вимога учасників Громадської Коаліції за скасування мораторію щодо купівлі-продажу земель сільськогосподарського призначення. Коаліція уперше в Україні об’єднала прихильників скасування мораторію, які представляють різні сфери громадської та професійної діяльності, - сільгоспвиробників, правозахисників, економістів, банкірів, політиків, журналістів. Меморандум про створення Коаліції підписано 21 червня 2018 року.
Останні тренди кримінального процесу і їх наслідки для банківського сектору. Круглий стіл НАБУ та юридичної компанії VB PARTNERS

У середу, 6 квітня, у Незалежній асоціації банків України відбувся круглий стіл «Зміни КПК та нові тренди в сфері кримінального процесу», організований спільно з юридичною компанією VB PARTNERS.

Діалог НБУ та банків щодо статистичної звітності в форматі XML
06.06.2018 в приміщенні НБУ відбулась робоча нарада представників регулятора, НАБУ, банківської спільноти та  розробників програмного забезпечення (ПО) з метою обговорення проекту Правил організації статистичної звітності,  що подається до Національного банку України.
Нацбанк за ініціативою НАБУ переніс термін подання інформації щодо коефіцієнту покриття ліквідністю (LCR)

НАБУ звернулася до Національного банку з пропозицією про продовження строку подачі банками інформації до НБУ з розрахунком коефіцієнта покриття ліквідністю (LCR)*, у тестовому режимі.

Незалежна асоціація банків України щиро вітає усіх працівників вітчизняних медіа з професійним святом – Днем журналіста України!

Ви робите непросту, але дуже цікаву і відповідальну справу. На журналістів покладено важливу місію – щодня відстоювати демократію та свободу слова.

Макроекономічний аналіз на 31 травня 2018 року
Зростання промислового виробництва прискорилося до 3%. Підприємства жваво нарощують капіталовкладення. Роздрібна торгівля активно прогресує, у будівництві – спад. Зарплатна планка – все вище.
Команда Ощадбанку здобула Золотий Кубок Чемпіонів НАБУ
24 травня у спортивно-розважальному комплексі «X-Park» відбулися фінальні ігри турніру з футзалу «Кубок Чемпіонів НАБУ–2018». 8 футзальних дружин виборювали нетривіальні титули та трофеї. На кону стояли три Кубки – Золотий, Срібний і Бронзовий.
Комітет з питань правового забезпечення діяльності банків та захисту прав кредиторів провів чергове засідання
У середу, 23 травня, в Незалежній асоціації банків України відбулося чергове засідання Комітету з питань правового забезпечення діяльності банків та захисту прав кредиторів. Учасники зібрання розглянули актуальні для банківської спільноти питання, зокрема, що стосуються механізмів позасудового врегулювання заборгованості, останніх запропонованих змін до законодавства про працю тощо.
Відновлення кредитування – крок за кроком до поставленої мети
Надзвичайно важливий та один із першочергових кроків для захисту прав кредиторів і відновлення кредитування було зроблено вчора – нарешті наші парламентарі спромоглися на гідний поваги вчинок: схвалення в першому читанні законопроекту № 6027-д.
Макроекономічний аналіз на 5 травня 2018 року
У березні зафіксовано рекордний дефіцит поточного рахунку, торговельний дефіцит збільшується. Золотовалютні резерви України відновилися до 18,4 млрд. доларів. Зростання реальних зарплат повернулося до зони однознакових значень.
НБУ координує запровадження міжнародних стандартів фінансової звітності
Незалежна асоціація банків України, найбільший представник банківської спільноти, виявляє та розв'язує проблемні та неузгоджені питання, що виникають у банківських установ під час запровадження МСФЗ 9.
Представники ДФС дослухалися до аргументів банківської спільноти
У Державній фіскальній службі України, за ініціативи Комітету з питань оподаткування та обліку НАБУ, представники банківської спільноти, експерти-аудитори і фахівців департаменту бухобліку та платіжних карток НБУ зустрілися з податківцями.
Макроекономічний аналіз на 27 квітня 2018 року
Холодна погода «врятувала» промисловість від спаду. Галузі сфери послуг демонструють різноспрямовану динаміку. Державний борг скоротився завдяки зміцненню гривні. Кредитний рейтинг України залишено незмінним.