Новини НАБУ

Дата з
Дата по
Фільтр:
Більшість пропозицій НАБУ в проекті Правил організації статистичної звітності враховано
У липні поточного року НАБУ зверталася до Національного банку України з додатковими пропозиціями до проекту Правил організації статистичної звітності, що подається до регулятора. НБУ врахував консолідовані побажання банкірів, внісши зміни до порядку підписання 16 файлів.
НАБУ отримала роз’яснення про систему управління ризиками від НБУ

Незалежна асоціація банків України (НАБУ) у відповідь на звернення до Національного банку України щодо застосування окремих норм Положення про організацію системи управління ризиками (СУР) в банках та банківських групах, затвердженого постановою Правління НБУ від 11.06.2018 року № 64 отримала відповідні роз`яснення від НБУ.

Макроекономічний аналіз на 28 серпня 2018 року
Державний борг знову зростає. Держава перекриває боргові виплати короткими запозиченнями. Середня зарплата наблизилися до 10000 грн. Зростання у промисловості прискорилося.
Макроекономічний аналіз на 21 серпня 2018 року
Економічне зростання прискорилося до 3,6%. Споживча активність українців залишається високою. Посуха на початку літа погіршила динаміку АПК. Транспортна галузь скорочує спад завдяки відновленню транзиту газу. Пожвавлення попиту на валютному ринку.
НАБУ розпочала набір учасників для співпраці в проекті «Всесвітній день заощаджень в Україні - 2018»

Цікавість до Дня заощаджень в Україні з кожним роком зростає - як з боку фінансових установ, так і громадян. Офіційний старт проекту заплановано на 1 жовтня, проте вже сьогодні взяти участь у заході зголосилося чимало банківських установ.

Подяка за внесок
Комітет з питань фінансової політики і банківської діяльності Верховної Ради України відзначив зусилля Незалежної асоціації банків України, спрямовані на створення в державі ефективного та успішного фінансового сектору. Перший заступник голови Комітету Михайло Довбенко вдячний НАБУ за плідну спільну роботу, якісні комунікації та спрямованість на досягнення мети.
Макроекономічний аналіз на 10 серпня 2018 року
Міжнародні резерви скорочуються через відсутність зовнішнього фінансування. Інфляція сповільнилася до 8,9% завдяки цінам на овочі та фрукти. Банківське кредитування триває.
НАБУ-НБУ: спільні кроки задля зменшення частки проблемної заборгованості
У понеділок, 6 серпня, в Незалежній асоціації банків України відбулося чергове засідання Комітету з питань правового забезпечення діяльності банків та захисту прав кредиторів. Спеціалізований захід приурочили обговоренню питань взаємодії банків із Національним банком України – йшлося про роботу з проблемними боржниками, негативні судові практики та шляхи зменшення частки проблемної заборгованості у банківській системі.
Макроекономічний аналіз на 30 липня 2018 року
Промисловість наростила виробництво на 2,5% у першому півріччі. Інфраструктурне будівництво тримає позитивні темпи у галузі. Стале збільшення товарообігу триває. Менше транзиту газу та експорту зерна – у транспорті спад. Державний борг утримується на рівні близько 2 трлн. грн. Зарплати зростають.
День бухгалтера в КГБ
17 липня Незалежна асоціація банків України зібрала фахівців 30 банківських установ на чергове засідання Клубу головних бухгалтерів (КГБ).
Звітність в форматі XML: питання накладання ЕЦП

Незалежна Асоціація банків України організувала і провела робочу зустріч представників банків з працівниками Департаменту статистичної звітності Національного банку України.

Банкірам сподобався темп. Але цього мало

Незалежна асоціація банків України (НАБУ) надіслала голові Парламенту листа. Нарешті сталося те, чого банківська спільнота домагалася і на що сподівалася роками, - пишуть банкіри Андрієві Парубію. Підтримка Верховною Радою протягом останнього місяця низки надзвичайно важливих для фінансового сектору законопроектів викликала у банкірів схвалення, вдячність і ентузіазм.

Макроекономічний аналіз на 02 липня 2018 року
Державний борг скорочується через відсутність нових великих запозичень. Динаміка зростання зарплат тримається стабільно високою. Гривня несуттєво послабилася у червні, РЕОК зміцнюється.
Утворено Громадську Коаліцію за скасування мораторію на землю
«Скасувати мораторій на купівлю-продаж сільгоспземель земель з 1 січня 2019 року» – головна вимога учасників Громадської Коаліції за скасування мораторію щодо купівлі-продажу земель сільськогосподарського призначення. Коаліція уперше в Україні об’єднала прихильників скасування мораторію, які представляють різні сфери громадської та професійної діяльності, - сільгоспвиробників, правозахисників, економістів, банкірів, політиків, журналістів. Меморандум про створення Коаліції підписано 21 червня 2018 року.
Останні тренди кримінального процесу і їх наслідки для банківського сектору. Круглий стіл НАБУ та юридичної компанії VB PARTNERS

У середу, 6 квітня, у Незалежній асоціації банків України відбувся круглий стіл «Зміни КПК та нові тренди в сфері кримінального процесу», організований спільно з юридичною компанією VB PARTNERS.

Діалог НБУ та банків щодо статистичної звітності в форматі XML
06.06.2018 в приміщенні НБУ відбулась робоча нарада представників регулятора, НАБУ, банківської спільноти та  розробників програмного забезпечення (ПО) з метою обговорення проекту Правил організації статистичної звітності,  що подається до Національного банку України.
Нацбанк за ініціативою НАБУ переніс термін подання інформації щодо коефіцієнту покриття ліквідністю (LCR)

НАБУ звернулася до Національного банку з пропозицією про продовження строку подачі банками інформації до НБУ з розрахунком коефіцієнта покриття ліквідністю (LCR)*, у тестовому режимі.

Незалежна асоціація банків України щиро вітає усіх працівників вітчизняних медіа з професійним святом – Днем журналіста України!

Ви робите непросту, але дуже цікаву і відповідальну справу. На журналістів покладено важливу місію – щодня відстоювати демократію та свободу слова.

Макроекономічний аналіз на 31 травня 2018 року
Зростання промислового виробництва прискорилося до 3%. Підприємства жваво нарощують капіталовкладення. Роздрібна торгівля активно прогресує, у будівництві – спад. Зарплатна планка – все вище.
Команда Ощадбанку здобула Золотий Кубок Чемпіонів НАБУ
24 травня у спортивно-розважальному комплексі «X-Park» відбулися фінальні ігри турніру з футзалу «Кубок Чемпіонів НАБУ–2018». 8 футзальних дружин виборювали нетривіальні титули та трофеї. На кону стояли три Кубки – Золотий, Срібний і Бронзовий.
Комітет з питань правового забезпечення діяльності банків та захисту прав кредиторів провів чергове засідання
У середу, 23 травня, в Незалежній асоціації банків України відбулося чергове засідання Комітету з питань правового забезпечення діяльності банків та захисту прав кредиторів. Учасники зібрання розглянули актуальні для банківської спільноти питання, зокрема, що стосуються механізмів позасудового врегулювання заборгованості, останніх запропонованих змін до законодавства про працю тощо.