Новини НАБУ

Дата з
Дата по
Презентація продукту для зернового ринку «Механізм банківської гарантії для форвардних контрактів»
Запрошуємо вас відвідати презентацію перспективного продукту для зернового ринку «Механізм банківської гарантії для форвардних контрактів». Захід організований НАБУ спільно з Українською зерновою асоціацією за підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку та IFC.
Конкурс дитячих малюнків «Заощадливий сьогодні — заможний завтра»
Друзі, невдовзі Всесвітній день заощаджень. Саме тому НАБУ спільно з Фондом ощадних кас Німеччини SBFIC і Благодійною організацією «ЛІГА БАНКІВ УКРАЇНИ» проводить конкурс дитячих малюнків «Заощадливий сьогодні — заможний завтра».
5 жовтня відбувся Міжнародний круглий стіл керівників банків, асоціацій, регуляторів і глобальних фінансових інституцій
Засідання міжнародної банківської спільноти під егідою Незалежної асоціації банків України (НАБУ) відбулося в Одесі. Основна мета заходу – обговорити перспективи економічного відновлення на тлі всесвітньої пандемії COVID-19 та поділитися досвідом проходження коронакризи в різних країнах.
24 вересня в НАБУ відбулося 5-те відкрите засідання робочої групи з Проєкту створення платформи верифікації доходів позичальників (Income Verification Platform)
Захід було організовано Незалежною асоціацією банків України (НАБУ) спільно з International Finance Corporation (IFC) і Міжнародним бюро кредитних історій (МБКІ).
17 вересня в готелі «Інтерконтиненталь» відбувся Форум «Судовий захист у сфері банківських послуг в умовах ринкової економіки. Перспективи та сучасний стан». Сесія ІІ-ІІІ
Нагадаємо, захід було організовано Незалежною асоціацією банків України (НАБУ) спільно з Асоціацією суддів господарських судів України (АСГСУ). На форумі обговорили актуальні проблемні питання застосування норм матеріального та процесуального права у розгляді справ за участі банків. Ключова мета заходу – розглянути й обговорити пропозиції сторін щодо шляхів вирішення критично важливих питань: впливу судової практики на розвиток правовідносин у банківській сфері, способи захисту порушених прав, оперативність судового розгляду в господарських справах тощо.
Захід було організовано Незалежною асоціацією банків України (НАБУ) спільно з Асоціацією суддів господарських судів України (АСГСУ). На форумі обговорили актуальні проблемні питання застосування норм матеріального та процесуального права при розгляді справ за участі банків. Ключова мета заходу – розглянути та обговорити пропозиції сторін щодо шляхів вирішення критично важливих питань: впливу судової практики на розвиток правовідносин у банківській сфері, способи захисту порушених прав, оперативності судового розгляду в господарських справах тощо.
Провідні асоціації фінансового сектору об'єдналися для розвитку відкритого банкінгу в Україні
Незалежна асоціація банків України, Українська асоціація фінтех та інноваційних компаній, Асоціація фінансових інституцій, Асоціація «Страховий бізнес», Всеукраїнська Асоціація кредитних спілок підписали меморандум «Про взаємодію, співпрацю та публічний діалог у межах робочої платформи у сфері відкритого банкінгу «Ukrainian Open Banking API Hub».
Друзі, банківська спільнота стала настільки дружня, що ми вже не можемо одне без одного навіть у вихідні

Вчора ми грали у футбол!

Незалежна асоціація банків України завершила 10-й ювілейний сезон Всеукраїнського турніру з футболу серед банків-членів НАБУ – «Кубок Чемпіонів НАБУ – 2021».

Відбулася зустріч CEO банків-членів НАБУ з керівництвом Фонду гарантування вкладів фізичних осіб
У заході взяли участь виконавчий директор НАБУ Олена Коробкова, голова комітету з питань регуляторної політики та комплаєнс і заступниця Голови Правління Укргазбанку Наталія Василець, член комітету з питань правового забезпечення діяльності банків та захисту прав кредиторів і заступниця Голови Правління Укрсиббанку Олена Полянчук. Серед представників ФГВФО були присутні директор-розпорядник Світлана Рекрут, фінансовий директор Олена Нужненко, заступники директора-розпорядника Віктор Новіков та Ольга Білай. Раді повідомити, що до дискусії долучилися голови правління банків, їхні заступники, директори департаментів.
Вітаємо з 25-річчям гривні!
Саме цього дня, 2 вересня 1996 року, розпочалася грошова реформа, що дала старт новій національній валюті – гривні.
Банки підтримують продовження державної програми «5-7-9%»
НАБУ провела круглий стіл, на якому більшість банків-членів вирішила підтримати необхідність продовження державної програми «Доступні кредити 5-7-9%». Разом із тим було відзначено, що програму необхідно вдосконалити. До обговорення долучилися представники Фонду розвитку підприємництва, Національного банку України, а також Спілка українських підприємців, банки приватного та державного сектору.
В Одесі відбувся круглий стіл на тему: «Бізнес. Банки. Держава. Експортний потенціал Одещини» за участі заступниці виконавчої директорки НАБУ Марії Колганової
Круглий стіл було організовано з метою обговорення стану справ і подальших перспектив нарощування експортних можливостей Одещини, усунення штучних бар’єрів на шляху розвитку експортної складової економіки регіону.
4 серпня відбувся круглий стіл на тему «Які перспективи відкриває для банків і фінкомпаній Закон про платіжні послуги», організований «Фінансовим клубом» за участі виконавчої директорки НАБУ Олени Коробкової
Нагадуємо, Закон про платіжні послуги №1591-ІХ уже набув чинності, але почне діяти з 1 серпня 2022 року (водночас розділ щодо відкритого банкінгу діятиме лише з 1 серпня 2025 року). Закон створює умови для запровадження в Україні концепції відкритого банкінгу, що змінює правила гри: відтак, клієнт тепер не буде прив'язаний до конкретного банку та його мобільного додатка — з'являється зовсім нове поле конкуренції.
Затверджено зміни до постанов НБУ
Національний банк затвердив зміни до Положення, передбачені Постановою НБУ від 11.06.2021 №47 про інформаційне забезпечення споживачів, і Правил розрахунку банками України загальної вартості кредиту для споживача та реальної річної процентної ставки за договором про споживчий кредит, затверджених Постановою Правління Національного банку України від 08.06.2017 № 49.
Виконавчий директор НАБУ Олена Коробкова взяла участь у форумі «Фонд гарантування вкладів: оновлена роль і стратегія»
Нагадаємо, наразі сума гарантованого відшкодування становить 200 тисяч гривень, її не переглядали дев’ять років і її доларовий еквівалент у 2012 році та у 2021 році дуже відрізняються.
Банківський консенсус-прогноз: Прискорення інфляції не загрожує курсовій стабільності
Незалежна асоціація банків України (НАБУ) продовжує формування банківського консенсус-прогнозу – агрегованого макроекономічного прогнозу, сформованого на базі прогнозів українських банків. «На екваторі року ми проводимо вже третю актуалізацію консенсус-прогнозу на 2021 рік, що дає можливість не тільки уточнити очікування банківської спільноти стосовно ключових макроекономічних показників, але й оцінити динаміку змін у настроях банкірів під впливом подій першого півріччя», – зазначила Олена Коробкова, виконавчий директор НАБУ.
У Незалежній асоціації банків України відбулася зустріч представників банків, валютних позичальників і громадської організації «Всеукраїнський рух Фінансовий майдан»
Приводом для зустрічі стало обговорення норм закону, що запроваджує пільгові умови погашення боргу за іпотечними кредитами в іноземній валюті для позичальників (№1381-ІХ від 13.04.2021), та напрацювання ефективних шляхів його практичної реалізації.
Голосування розпочалося!
Так, зараз буде нетиповий контент. Так, ми дуже сподіваємося на вашу активну участь. Так, це все задля дітей.