Новини НАБУ

Дата з
Дата по
Рада НАБУ визначила стратегію на майбутній рік

03 листопада поточного року відбулося чергове засідання Ради Асоціації, під час якого, в рамках роботи НАБУ по удосконаленню своєї діяльності, були обговоренні поточні результати опитування банків щодо визначення пріоритетів на наступний рік та оцінки діяльності Асоціації за рік, що минає.

Новий правовий режим для акціонерних товариств суттєво змінить архітектуру фондового ринку та сприятиме залученню капіталу в українську економіку – експерти

6 листопада 2017 року в інформаційному агентстві «Укрінформ» відбувся круглий стіл на тему: «Публічність акціонерних товариств: новий зміст, нові перспективи» (обговорення законопроекту №5592-д), організований НКЦПФР за підтримки проекту USAID «Трансформація фінансового сектору», інформаційним партнером якого виступила Незалежна асоціація банків України.

Форум «Управління NPL»
Незалежна асоціація банків України (далі – НАБУ) запрошує Вас відвідати 4-денну серію заходів на тему: «Управління NPL», які організовуються в рамках Центру навчання НАБУ спільно з міжнародною фінансовою корпорацією при Світовому банку IFC.
Вплив єврооблігацій на Україну

Виплати відсотків по реструктуризованих єврооблігаціях зумовили різке зростання дефіциту поточного рахунку у вересні - з 173 млн.дол. в серпні до 998 млн. дол. Рахунок первинних доходів у вересні був зведений з дефіцитом в 611 млн.дол., тоді як в попередньому місяці був профіцит 37 млн.дол. Дефіцит торгового балансу також трохи поглибився - з 512 млн.дол. до 672 млн.дол.

15 та 17 листопада пройде серія тренінгів у Києві та Харкові на тему: «Особливості обліку та аналіз діяльності МСБ»
Асоціація «Незалежна асоціація банків України» (далі – НАБУ) запрошує банкірів взяти участь у тренінгу на тему «Особливості обліку та аналіз діяльності МСБ», які НАБУ проведе за підтримки фонду ощадних кас Німеччини Sparkasse та MSB School.
Питання реформування системи виконання судових рішень та діяльності приватних виконавців

26 та 30 жовтня 2017 року, у Чернігові та Хмельницькому було проведено круглі столи, присвячені питанням реформування системи виконання судових рішень та діяльності приватних виконавців. Організатори – Асоціація правників України (АПУ) спільно з Проектом Європейського Союзу «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні» та Міністерством юстиції України, за підтримки Незалежної асоціації банків України (НАБУ). В межах заходів було обговорено перспективи та недоліки реформи системи виконання судових рішень та діяльність і самоуправління приватних виконавців.

У Львові проведено Дні фінансової обізнаності

З 1 по 3 листопада 2017 року у Львові відбувся захід з фінансової обізнаності під гаслом «Керуй фінансами впевнено!». Організаторами заходу виступав проект USAID «Трансформація фінансового сектору», Національний банк України (НБУ) та Незалежна асоціація банків України (НАБУ).

Інфляційні очікування змінились, але прогноз ВВП позитивний

У вересні промислове виробництво скоротилося на 0,3% на тлі спаду у видобувній промисловості та в енергетиці. З урахуванням фактору сезонності, випуск промислової продукції знизився на 0,4% у порівнянні з серпнем. У видобувній промисловості, як і раніше, відчуваються наслідки введення економічної блокади окупованій частині Донбасу. На початку цього року – відчутне зниження виробництва на 2,8%  у вересні, але зростання на 1,2% у порівнянні з попереднім місяцем.

25 жовтня 2017 року відбулось засідання Комітету з питань регуляторної політики та комплаєнс за новим регламентом роботи Комітетів НАБУ

Голова Комітету, Артур Загородников, проінформував присутніх, що Радою НАБУ було прийнято оновлений порядок прийняття рішень на засіданні Комітетів (консенсусом), а також було змінено назву Комітету з питань регуляторної політики та нагляду на Комітет з питань регуляторної політики та комплаєнс. На засідання, окрім членів Комітету, було запрошено представників банків - членів НАБУ, тим самим започатковано здійснення перших кроків щодо залучення до обговорення актуальних питань усіх членів асоціації.

Незалежна асоціація банків України (НАБУ) щиро вітає Голову Правління ПАТ «ДЕРЖАВНИЙ ОЩАДНИЙ БАНК УКРАЇНИ» Пишного Андрія Григоровича з Днем народження

Шановний Андрію Григоровичу,

У банківській сфері Ви відомі як вимоглива та відповідальна людина  з чесно заробленим авторитетом. Ваша професійність викликає глибоку повагу. Ваше вміння розуміти і реалізовувати стратегічні завдання високо цінується суспільством та надихає на розвиток.

НАБУ домоглася вирішення питання щодо бази активів

ДФСУ нарешті змінила свою офіційну позицію, що стосується питання визначення розміру балансової вартості активів, що береться для розрахунку ліміту резерву для цілей оподаткування. Попередня позиція і трактування норм Податкового кодексу вкрай негативно впливала на результати економічної діяльності банківських установ та створювала конфлікти при перевірці банків з боку фіскальних органів.

Банки підтримують законодавчу ініціативу зі створення Кредитного реєстру
З введенням Кредитного реєстру НБУ банки отримають додатковий шанс через обмін інформацією зменшити ризики, а регулятор - оперативніше реагувати на проблеми, які можуть виникнути у банків ще на ранній стадії. В перспективі це має збільшити кількість повернених кредитів банкам та стимулюватиме зниження показників прострочених кредитів
Фіналістами програми Fintech Master стали 9 стартапів
У четвер, 12 жовтня, пройшов хакатон для стартапів у рамках Fintech Master – першої інкубаційної програми для фінтех-стартапів в Україні, за підтримки 1991 Open Data Incubator, Mastercard та НБУ, одним з партнером якого є Незалежна асоціація банків України. З поміж 16 проектів-учасників на хакатоні відібрано 9 фіналістів, які візьмуть участь у комплексній тримісячній інкубаційній програмі