Новини НАБУ

Дата з
Дата по
НАБУ скріпила співпрацю з Фондом ощадних кас Німеччини Sparkasse меморандумом
В понеділок, 24 жовтня Незалежна асоціація банків України підписала меморандум про тривалу співпрацю з Фондом ощадних кас Німеччини Sparkasse. Результатом співробітництва стане проведення Дня заощаджень в Україні на постійній основі, а в перспективі - залучення німецьких експертів до нових спільних проектів
НАБУ виступає проти популістських заяв довкола НБУ
Незалежна асоціація банків України (НАБУ) об'єднує понад 90% сукупних активів банківського ринку України та є найбільшим представником банківської спільноти. Відтак, НАБУ не може залишатися осторонь ситуації, що склалася через окремі популістські заяви, спрямовані дискредитувати та звести нанівець усі позитивні досягнення фінансового ринку за останній час
Депозити повертаються у банківську систему
Обсяг гривневих депозитів населення у вересні відновив зростання після 2-х місячного падіння. Про повноцінне відновлення довіри населення до банківської системи говорити зарано, але перші позитивні зрушення вже помітні
ДФСУ не допускає банки до видачі митних гарантій
З початку 2016 року жоден банк не внесено до Реєстру гарантій, попри численні звернення до Державної фіскальної служби. Хоча цивільний і митний кодекси не забороняють банкам виступати гарантами, отримати відповідний статус їм не вдається. Як отримати вільний доступ до ринку фінансових гарантій на умовах конкуренції, банки спільно з НБУ обговорювали під час круглого столу в НАБУ
Банківський сектор взяв курс на одужання
Ліквідність банківської системи зростає завдяки приливу вкладів населення та бізнесу. Про це йдеться у новому регулярному звіті «Огляд банківського сектору», публікацію якого НБУ розпочинає з жовтня цього року
При НАБУ запрацював Клуб юристів
У понеділок, 3 жовтня, відбулося перше засідання клубу юристів при Незалежній асоціації банків України. Рішення про створення клубу прийнято на черговому засіданні Ради НАБУ в кінці вересня
Олена Коробкова повторно обрана виконавчим директором НАБУ
Виконавчим директором Незалежної асоціації банків України на наступні два роки повторно обрано Олену Коробкову. Відповідне рішення прийнято одноголосно на черговому засіданні Ради НАБУ наприкінці вересня