Новини НАБУ

Дата з
Дата по
Голова Ради НАБУ Олена Коробкова виступила на 10th European Banking & Finance Conference
«92-й день війни. У нас працюють понад 78% банківських відділень. Банківська система налічує понад 250 мільярдів ліквідності. 69 банків працюють. Фактично надають повний спектр послуг. Ми навіть кредитуємо. І особливо активно кредитуємо посівну. Ці цифри, я впевнена, ввійдуть у світову історію. Як приклад стійкості. Як приклад боротьби та здатності робити неможливе», – зазначила пані Олена.
Рада НАБУ погодила створення Українського альянсу торгового фінансування та факторингу при Незалежній асоціації банків України!
Раді створенню Українського альянсу торгового фінансування та факторингу, адже це інструменти, які активно й ефективно використовуються цивілізованим світом і є наразі недостатньо розвиненими в Україні. Переконані, їх розвиток сприятиме швидшому відновленню економіки та створюватиме нові можливості як для банків, так і для підприємців.
Зміни на валютному ринку
Відзавтра скасовуються обмеження на встановлення курсу, за яким можна продавати валюту клієнтам, та обмеження на встановлення курсу, за яким банки списують із рахунків клієнтів кошти в гривні, якщо клієнти розраховуються гривневими картками за кордоном.
НАБУ долучилася до ZOOM-зустрічі з представниками НБУ, Фонду гарантування вкладів, Департаментів статистики банків і компаній розробників програмного забезпечення
Розглянули структуру й особливості формування файлів, що подаються до НБУ в умовах особливого періоду, відповідно до Правил за Постановою №140 та Постоновою №120 (правила за мирним часом).
Дмитро Глінський, голова Проєктного офісу НАБУ, долучився до круглого столу «Фінансового клубу» на тему: «Факторинг: як відновити обіговий капітал без залучення кредитів»
«Уряд інтенсивно працює над тим, щоб підтримати зокрема й ті торговельні мережі та підприємства, які намагаються відновити діяльність у регіонах, що постраждали від бойових дій. Готуються відповідні зміни до програми «5-7-9%» – за аналогією з підтримкою посівної», – розповів голова Проєктного офісу Незалежної асоціації банків Дмитро Глінський.
Ощадбанк повідомляє про випадки отримання клієнтами на електронні скриньки шахрайських листів про нібито надходження платежу на рахунок
У листах міститься фішингове посилання для перегляду деталей операції, за яким у жодному разі не можна переходити.
Олена Коробкова: Банки планують надати 68 млрд грн позик бізнесу, переважно сільгоспвиробникам

Банківське кредитування й агросектор – що буде з кредитуванням аграріїв українськими та іноземними банками? Як війна змінила банківський ринок і чого надалі чекати позичальникам? Про це в інтерв’ю AgroPolit.com розказала Голова Ради Незалежної асоціації банків України Олена Коробкова.

ВР схвалила законопроєкт №5542-1, який на час війни гарантуватиме повну суму банківських вкладів
Відшкодування без обмеження за сумою вкладу для фізичних осіб діятимуть протягом воєнного стану в Україні та ще три місяці після закінчення війни. По завершенню цього періоду сума граничного відшкодування  становитиме 600 тисяч гривень.
Mastercard у відповідь на запит НАБУ подовжує до кінця квітня скасування плати interchange для України
Окрім того, наразі скасовано встановлені платіжною системою плати, що фактично були перекладені банками у вигляді комісій на клієнтів і фактично сплачувалися клієнтами за операції, проведені з картками.
Шпаркаси Німеччини пропонують вимушеним українським переселенцям отримати банківські послуги за спрощеними умовами
Клієнту для відкриття рахунка потрібно мати документ, який посвідчує його особу. Для відкриття рахунку можна надати наступні документи...